Skorajda popoln izkupiček

Končalo se je dvoransko državno prvenstvo, v katerem je le malo manjkalo, da bi v Lipovcih osvojili vse, kar se je dalo.

V prvi polfinalni tekmi so najprej naši člani premagali drugo ekipo iz M.Toplic s 7:4 in tako upravičili vlogo favorita.

V selekciji U14 drugega kot zmago ni pričakoval nihče. Tako so naši najmlajši slavili z rezultatom 6:1 ter postali državni prvaki za sezono 2023/24.

V selekciji U18 je bila slika podobna. Končni rezultat 6:3 je prinesel še eno zlato v Lipovce.

Za poslastico dneva sta poskrbela oba finala, tako ženski kot moški.

Naša dekleta so se borila srčno od prve do zadnje minute in čeprav v tej sezoni še niso poznala zmage proti ekipi M.Toplic, so to izkusile prav na najbolj pomembni tekmi - finalu. Na koncu je bil na semaforju rezultat 3:2 za naša dekleta in slavje se je lahko začelo.

Le nekaj minut za tem so na igrišče stopili še člani našega kluba proti ekipi Triglava1. Naši fantje so začeli odlično, povedli za gol in imeli kar nekaj priložnosti za povišanje rezultata. Priložnosti so se vrstile na eni in drugi strani. Šele v izdihljajih tekme, ko so Lipovci zastreljali penal in imeli izključitev enega igralca, so do povišanja rezultata prišli igralci Triglava. Na koncu so Lipovci poskusili igrati še brez vratarja, ampak tudi to se ni izšlo. Končni rezultat je bil 5:2 v korist nasprotnika.
Po koncu tekme je bilo nekaj grenkega priokusa, kajti zmaga je bila na praktično na dosegu roke. A vendar, ko so se glave ohladile, je bilo vseeno nekaj zadovoljstva. Če pogledamo, da se ekipa šele uigrava in je proti tej isti ekipi na prvi tekmi izgubila s kar 8:0, je bil napredek v igri več kot očiten. Popraviti bo potrebno predvsem izkoristek v napadu in zmanjšati število nepotrebnih napak.

Tako so Lipovci s tremi prvimi mesti in enim drugim več kot zasluženo najbolj trofejnejši klub te sezone.

Nekaj utrinkov iz finalnega dne si lahko ogledate na naši podstrani galerija

Prav tako si lahko ogledate celotno finalno člansko tekmo na našem YT kanalu.


06.02.2024

Redni del končan

Ta vikend se je končal redni del sezone v dvoranskem hokeju. Tako nas 4.2.2024, čaka le še polfinale in boji za medalje.

Naši člani so ta vikend odigrali dve tekmi v vlogi favorita. Najprej so se pomerili proti prvi ekipi M.Toplic ter nato še proti drugi ekipi Triglava iz Predanovec. Obe tekmi so sicer dobili, a še vedno bo treba postoriti marsikaj, da bo igra na željenem nivoju. V zadnjih letih imajo Lipovci, s tem da so pomladili ekipo, največ težav z vratarjem. Saj je po prenehanju igranja dveh super vratarjev, moral v vrata po sili razmer stopiti B.Pavlinjek, drugi golman L.Škafar pa je šele na začetku svoje igralske kariere.

Obe tekmi sta se končali z zmago naših fantov z rezultatom 9:3 in 11:5. Tako Lipovci po rednem delu zasedajo drugo mesto in se bodo v polfinalu pomerili z drugo ekipo M.Toplic. V drugem polfinalu pa bosta igrali prva in druga ekipa iz Predanovec, medtem ko je prva ekipa M.Toplic že končala tekmovanje z osvojenim petim mestom.

Prav tako so drugo mesto zasedle članice našega kluba in se bodo tako v finalu pomerile proti ekipi iz M.Toplic. Proti tem istim nasprotnicam so odigrale že ta vikend in izgubile z rezultatom 5:3. In čeprav v tej sezoni še niso okusile zmage proti ekipi M.Toplic je za to odlična priložnost v velikem finalu-kateri pa na koncu šteje največ.

V naših mlajših selekcijah U17 in U14 pa bi bilo vse drugo kot zmaga veliko razočaranje. Saj oboji v tej sezoni še ne poznajo poraza, in zato upamo, da bo tako ostalo tudi po finalnem turnirju.


26.01.2024

Lipovci klonili

Člani HK Lipovci so v leto vstopili s porazom proti lanskim prvakom v dvoranskem hokeju, HK Triglavom. Če so naši v prvem polčasu še držali stik in imeli nekaj priložnosti za zadetke, so v drugem delu prevlado prevzeli igralci Triglava in našim fantom zadali poraz z rezultatom 8:0.

Prav tako so v napeti tekmi članice klonile proti ekipi iz M.Toplic z rezultatom 2:1. Za Lipovce je zadela Š.Berden. V drugi tekmi proti ekipi Triglava pa remizirale z rezultatom 4:4. (Lipovci: 3x Špela Berden, Brina Smodiš)

Tako se lahko z zmago v Lipovcih pohvalijo samo v kategoriji U18 in U14, obojim pa so nasproti strani stali igralci iz Predanovec. U18 so zmagali z rezultatom 6:1. Kjer je vseh 6 zadetkov prispeval M.Stanko.
V kategorij U14 so za končni rezultat 5:1 za Lipovce zadeli: N.Cigan 2x, B.Križanič, A.Cipot in D.Rogan.


10.01.2024

2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007
To Top Remember