Jesenski del končan

Hokejisti na travi so končali z jesenskim delom.

Tudi tokrat naši igralci niso dopustili nobenih presenečenj - še največja se se zgodila, ko so člani remizirali z ekipo iz Predanovec.
Lipovci so sicer na tej tekmi hitro povedli, a potem v nadaljevanju popustili, igralci Triglava pa so izkoristili prednost domačega igrišča ter tekmo končali z rezultatom 2:2.

Vse ostale tekme so naši fantje končali z vsaj 3 goli razlike.

Vse selekcije Lipovcev po jesenskim delu prvenstva krojijo vrh lestvic.

Link do lestvic se nahaja pod sklopom tekmovanja

Zraven vseh teh zmag pa so v športnem centru Lipovci bogatejši še za en objekt.
Za ogled tekem hokeja na travi so pridobili montažne tribune, ki bodo lahko sprejele do 300 gledalcev. S tem upajo, da bodo tekme še bolje obiskane.

Hokej na travi se sedaj seli v dvorane. Upamo na boljši razplet kot je bil lani, ko zaradi covid-a državno prvenstvo v dvoranskem hokeju ni bilo izpeljano. Tako bi se prve tekme že lahko odigrale decembra in zaključile do začetka februarja.

Od 11.2 do 13.2.2022 je v Puconcih načrtovano evropsko prvenstvo v dvoranskem hokeju, kjer kot domačin nastopa hokejski klub iz Predanovec.


13.10.2021

Lipovci v novo sezono z zmago

Ta vikend se je začelo državno prvenstvo v hokeju na travi za vse selekcije.

Zaradi epidemiološke slike ter izvajanju hitrih testov pred tekmami, so se na tekmovalni komisiji odločili, da se državno prvenstvo izpelje podobno kot prejšnjo sezono. Se pravi, da tekme potekajo v soboto in nedeljo.

Celoten razpored si lahko ogledate na podstrani tekmovanja.

Člani našega kluba so sezono začeli z zmago.
Z rezultatom 6:3 so premagali ekipo iz Predanovec.
Le dan prej pa je ekipa Predanovec premagala pomlajeno ekipo iz M.Toplic z rezultatom 5:0.


14.09.2021

EP v Lipovcih - ženska reprezentanca

Po vseh težavah organizatorjev in po številnih nejasnostih sedaj lahko z zagotovostjo zatrdimo, da je reprezentančni turnir članic tik pred vrati.

Vse neznanke so jasne in organizatorji zaključujejo z zadnjimi podrobnostmi. Kljub dejstvu, da smo v Sloveniji organizirali že številna tovrstna tekmovanja smo se sedaj znašli v stanju, v kakršnem še ni bilo hokejskih tekmovanj.

V veljavi so epidemiološki predpisi in tokrat zagotovo prvič organiziramo prvenstvo, ki bo potekalo v t.i. mehurčku, kar precej oteži in tudi podraži izvedbo tekmovanja. Vsi vključeni v tekmovanje bodo vsak drugi dan testirani na prisotnost korona virusa, spremembe pa bodo tudi na področju prevozov in bivanja.

Čeprav gre za tretji kakovostni razred tekmovanja v organizaciji prireditve ni bistvenih odstopanj od tistih na najvišji ravni.

Začetek prvenstva v športnem parku v Lipovcih bo v nedeljo 1. avgusta 2021, prvenstvo pa bo potekalo preko celega tedna, tako da bo zaključna tekma turnirja, ki bo ustoličila zmagovalke v soboto 7. avgusta 2021.

Finale se bo začel ob 15.00 uri. Prva tekma Slovenk bo prvi tekmovalni dan ob 17.00 uri, ko bodo nasprotnice naših hitre Ukrajinke. Naša reprezentanca, katero vodi Jože Kranjec je zelo pomlajena in realno ni za pričakovati rezultatskega presežka. A pustimo se presenetiti. Šport včasih piše tudi neverjetne zgodbe.


Vir: zhnts


28.07.2021

Zadnje dejanje letošnjega državnega prvenstva

V nedeljo so na našem igrišču potekale še zadnje aktivnosti državnega prvestva za člane in članice.

Najprej so tekmo odigrale članice HK M.Toplice in HK Triglav Predanovci. Igralke Moravskih Toplic so premagale ekipo iz Predanovec z rezultatom 10:2 ter tako postale državne prvakinje. Najboljša strelka in igralka letošnje sezone je postala, sicer posojena igralka iz Lipovec, Ana Vegič iz M.Toplic, najboljša vratarka pa Staša Zorko iz Predanovec.

V moški konkurenci so Lipovci kljub precejšnji neučinkovitosti premagali ekipo iz M.Toplice z rezultatom 4:1 ter tako prvenstvo končali brez izgubljene točke.

Najboljši posamezniki v tej sezoni so postali: Boštjan Stanko kot najboljši igralec, Franc Maučec kot najboljši strelec ter Jernej Vučko kot najboljši vratar.

V naši galeriji si lahko ogledate nekaj izjemnih posnetkov, ki jih na naših tekmah uvekoveča M.Štiblar.10.06.2021

27.državni naslov

Člani HK Lipovci so že devetnajstič zapored osvojili naslov državnih prvakov, medtem ko jih imajo skupno že 27.

Vikend, ki je za nami je bil kar pestro obarvan. Najprej so se naši člani, v soboto pomerili proti ekipi iz Predanovec ter nato še v nedeljo proti ekipi iz M.Toplic.

Če so se v soboto dodobra namučili v gosteh, so v nedeljo na domačem igrišču z lahkoto prišli do zmage.

A to sta bili povsem drugačni tekmi. V pri tekmi so igralci Triglava dobro pokrivali naše fante in jim onemogočali hitre protinapade. Še več, z malo sreče bi lahko bil rezultat obraten.
Igralci iz Predanovec so namreč imeli dve žogici praktično že v golu. V prvem polčasu so najprej zadeli vratnico, nato pa so že premagali našega vratarja, a jim je M.Sraka ubranil gol s telesom. Zato so imeli na voljo kazenski strel, ki ga N.Potokar ni znal spremeniti v gol. Tako je v prvem polčasu ostalo pri rezultatu 0:0.

V drugem polčasu je bila igra podobna. S tem, da so igralci Lipovec izkoristili prvi kratki kot, M.Sraka pa je še enkrat posredoval in pred našim golom izbil visoko žogico, praktično že na golovi črti. 10 minut pred koncem so Lipovci z nekaj sreče in slabim posredovanjem golmana Predanovcev zadeli še drugič in si tako dokončno zagotovili zmago ter s tem tudi nov naslov državnih prvakov.

Nedeljsko popoldne je že pred začetnim žvižgom nekako nakazovalo nov visok poraz M.Toplic.
Tekmo so namreč začeli z 10 igralci, kaj kmalu pa se je poškodoval še E.Hari. Kljub vsemu so se v prvem polčasu še nekako držali v igri, a v drugem polčasu popustili in tako je bil končni rezutat 0:10 za Lipovce.

Naslednji vikend nas čaka samo še ena tekma proti ekipi iz M.Toplic ter nato podelitev pokalov, medalj in priznanj najboljšim posameznikom.

S tem ne bo konec prvenstva za naše fante. Zdaj se bo pravo delo za njih šele začelo, kajti od 23. do 26.9.2021 jih čaka na domačem igrišču evropsko prvenstvo skupine C1. Če bodo želeli parirati ostalim tekmecem, bodo morali pošteno zavihati rokave, saj jih v skupini čakajo Švicarji, Portugalci in Slovaki. Seveda bo glede izvedbe prvenstva imela spet glavno besedo korona. Upajmo, da bo epidemiološka slika šla v pravo smer in dovolila izvedbo na čim bolj normalen način, katerega si v Lipovcih vsi želimo - tako igralci kot navijači.


02.06.2021

Prve tekme spomladanskega dela

Hokejisti na travi so na podlagi negativnih testov na covid lahko odigrali prve tekme spomladanskega dela državnega prvenstva.

Tako se je v petek, 21.5., najprej izvedlo testiranje za vse ekipe, nato pa je sledila zaostala tekma iz jesenskega dela med našo ekipo Lipovci in hokejskim klubom M.Toplice.
Kot je že nekako v navadi, so člani Lipovec prevzeli pobudo in v 10. minuti povedli. Do konca prvega polčasa je bilo 4:0 za Lipovce. Nato je v začetku drugega polčasa J.Panker z lepim golom, preko našega vratarja, vlil nekaj upanja M.Toplicam. To se je kar hitro končalo, saj so naši člani do konca tekme zadeli še 4-krat. V zadnji minuti je še enkrat zadel J.Panker ter tako nekoliko omehčal visok rezultat.

Čeprav je rezultat kar visok, v Lipovcih nikakor ne morejo biti ponosni na svojo igro. Kar je nekako pričakovano, saj so bili vsi hokejisti izven tekmovalnega ritma vse od jeseni. Pandemija jim je namreč prekrižala načrte za dvoranski del sezone, ki tako letos ni bil odigran, kar se pozna predvsem po slabši telesni pripravljenosti.

V soboto sta prekrižali palice ekipi iz Predanovec in M.Toplic, pri tem so slavili prvi z rezultatom 6:0.

V nedeljo pa so na našem domačem igrišču zaigrali Lipovci in Triglav iz Predanovec.

Spet so odločno krenili v napad naši fantje in tako kot prvo tekmo tudi to zaključili z izidom polčasa 4:0. V drugem polčasu so igralci Triglava zaigrali odločneje in dvakrat zadeli, a kaj več jim ni uspelo in tako ni bilo nič od presenečenja. 10 minut pred koncem je B.Legen zadel še 5.gol za Lipovce in tako je ostalo vse do konca tekme.

Z zmagami so si tako Lipovci, lahko rečemo, že skoraj priborili nov naslov prvaka. Sicer obstajajo še teoretične možnosti, da bi prvaka osvojila ekipa iz Predanovec. Ampak za to bi morali Lipovci izgubiti vse naslednje tekme, ekipa iz Predanovec pa bi morala z visokim rezultatom premagati Lipovce ter nato še M.Toplice.

To se bo pokazalo že to soboto, 29.5, tokrat na igrišču v Predanovcih. Še pred tekmo se bo zopet izvedlo testiranje in v primeru negativnih testov bodo Lipovci na delu zopet v nedeljo, 30.5., proti ekipi iz M.Toplic.
Ekipa iz M.Toplic bo sicer takrat domačin, a le na papirju. Zaradi uničenega igrišča je bilo že jeseni sprejeto, da na njihovem igrišču izvedba tekem ni varna in tako morajo odigrati tekme na igrišču nasprotnika.
Tako se v nedeljo spet selimo na svoje domače igrišče.


26.05.2021

Nadeljevanje državnega prvenstva

V petek bodo z nadaljevanjem državnega prvenstva začeli tudi hokejisti na travi.

Začelo se bo z zaostalo tekmo med Lipovci in M.Toplicami in sicer že ta petek. Tekme se bodo glede na trenutno situacijo odigrale tri vikende zapovrstjo (v soboto in nedeljo). Razpored si lahko ogledate pod sklopom tekmovanja.

Ker nam trenutna situacija dopušča izvedbo le z negativnimi potrdili na korona virus, bodo pred vsako tekmo potekala testiranja za vse udeležence na tekmi.

So pa iz tega tekmovalnega procesa trenutno izključeni mladi - za katere bo v primeru sprostitve testiranja, prav tako razpisano tekmovanje.


19.05.2021

HK Lipovci - rekorder

Vsi, ki spremljajo hokej na travi, vedo, da naš klub že nekaj let kroji vrh lestvice državnega prvenstva.

Sedaj so to ugotovili tudi športni novinarji na siol-u, kjer so naš klub postavili med top 10 ekip z najdaljšim nizom državnih naslovov v Sloveniji.

18. zaporednih naslovov nas namreč uvršča na sam vrh razpredelnice.

Vir: siol.net


06.05.2021

Miha Zadravec prejel plaketo Leona Štuklja

Plaketo Leona Štuklja podeljuje Univerza v Mariboru za vidnejše športne dosežke. Eno izmed nagrad je za leto 2020 prejel tudi član našega kluba Miha Zadravec.

Čestitamo!


Viri: sobotainfo.si, vestnik.si, pomurec.com


23.02.2021

2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007
To Top Remember