Konec rednega dela

Hokejiste na travi, ki se v zimskem delu sezone preselijo v dvorane, čaka v nedeljo še sklepno dejanja državnega prvenstva v dvoranskem hokeju. Katera ekipo bo postala državni prvak za letošnjo sezono bomo izvedeli v nedeljo 29.1.2023 začenši bo 10. uri. Kjer se bosta v kategoriji članov, najprej pomerili prva in četrta uvrščena ekipa rednega dela, ter nato ob 11. uri še druga in tretja uvrščena ekipa.

Glede na to, da so naši fantje zasedli drugo mesto po rednem delu pomeni, da se bodo pomerili ob 11. uri z ekipo M.Toplic, v prvi tekmi pa bodo palice prekrižali hokejisti iz prve in druge ekipe Predanovec. Poraženci teh tekem se bodo nato borili za 3.mesto ob 15.uri, zmogovalca pa bosta igrala za naslov državnega prvaka ob 17.uri.

Ob 12.uri se bodo za prvo mesto potegovali naši najmlajši v selekciji U14, ob 14.uri pa bo sledilo finale v selekciji U17. Kjer bomo z zagotovostjo videli napet dvoboj med Lipovci in M.Toplicami.

Medtem se naši ženski ekipi ni uspelo uvrstiti v finale. Čeprav smo po prvem turnirju imeli velika pričakovanja od naših punc, so le te pregorele v preveliki želji po čim boljšem rezultatu. Pri tem so svojo izkušenost znale izkoristiti igralke iz Predanovec in M.Toplic. Ampak, glede na to, da je to za naša dekleta prvo državno dvoransko prvenstvo in glede na videno, lahko v naslednjih letih resno računamo, da bodo v kratkem tudi one igrale v velikem finalu.

Ker je letos prvenstvo zelo izenačeno, imajo tako skorajda vse ekipe možnost za osvojitev državnega prvaka. Zato vabimo vse naše navijače, da pridejo v zeleno dvorano v Puconcih, ter nas podprejo na vseh tekmah in tako tudi z njihovo pomočjo prinesemo domov čim več pokalov najvišjega leska.


24.01.2023

Začetek državnega dvoranskega prvenstva

V nedeljo, 11.12., so bile na sporedu prve tekme dvoranskega državnega prvenstva. Tokrat so se hokejisti vrnili nazaj v dvorano tretje Osnovne šole Murska Sobota, ki je dolga leta gostila to državno prvenstvo.
Že prvi turnir je ponudil zele dobre tekme in napovedal zelo izenačen dvoboj za državnega prvaka.

Naši člani so nekako hladno začeli prvo tekmo proti ekipi iz M.Toplic. Čeprav so na koncu slavili z rezultatom 7:6, so imeli kar nekaj težav in kaj hitro bi lahko bil rezultat obraten. Upajmo, da se bo to na prihajojočih turnirjih spremenilo in bodo popravili svoj izkoristek ter zaigrali kot znajo. V kar tudi ne dvomimo, saj smo nekaj podobnega videli že v jesenskem delu, v katerem so naši fantje začeli slabo a nato proti koncu jesenskega dela stvari postavili na svoje mesto.

Povsem drugače je pri naših članicah. Naša dekleta so suverena in so navduševala že v jesenskem delu, kjer so na igrišču osvojile vse točke. Sedaj pa so to formo prenesle še v dvoranski del sezone. Tokrat jim je nasproti stala ekipa iz Predanovec, kjer so naša dekleta slavila z rezultatom 7:2.

Pri selekciji U17 bo prav tako zanimivo do konca, saj sta se na tokratnem turnirju ekipi iz M.Toplic in Lipovec razšli brez zmagovalca. Na drugi tekmi pa so naši igralci vknjižili zmago proti ekipi iz Predanovec.

V selekciji U14 so tokrat bili boljši nasprotniki iz M.Toplic ter slavili z rezultatom 3:1.

Vse rezultate si lahko ogledate na podstrani tekmovanja.


19.12.2022

Vikend poln hokejskega dogajanja

Ta vikend so v hokejskem klubu Lipovci izkoristili za pripravo na dvoranski del sezone.

Igralci mlajših selekcij, in sicer natančneje selekcija U12 in U15, so se v petek popoldne podali na pot proti Hradec Kralove. Samo pot in gostovanje so izkoristili še za druženje ter spoznavanje in odkrivanje lepot Češke.

Na koncu sta obe selekciji osvojili 7. mesto in se domov vrnili polni novih izkušenj ter znanj.

Prav tako so ta vikend za pripravo na dvorano izkoristili člani našega kluba. Ti so že skoraj tradicionalno obiskali Zima Cup v Hrvaški Zelini. Čeprav ne v popolni postavi, so odigrali kvalitetnih pet tekem, kar jim bo prišlo še kako prav.

Prve tekme državnega prvenstva bodo namreč že čez slabe tri tedne, 11.12.2022, v Murski Soboti na OŠ III.


22.11.2022

Le ujeli ritem

Člani našega kluba so proti koncu jesenskega dela le ujeli pravi ritem.

Na začetku letošnje sezone so naši fantje delovali izgubljeno kot že dolgo ne. Igra jim ni in ni stekla.

Tako so prve tekme odigrali hladno in brez prave volje, a so to popravili v drugi polovici jesenskega dela sezone in pokazali svoj stari obraz. Tako so se najprej maščevali ekipi iz Predanovec za poraz na domačem igrišču, z rezultatom 4:1, nato pa se znesli še nad ekipo iz M.Toplic in jim zabili kar 13 golov.

In če smo pri članih letos videli hladno-topel pristop, tega pri naši članicah ni bilo zaznati. Čeprav dekleta letos prvič nastopajo v članski konkurenci, tega ni zaznati na igrišču. Naše članice razveseljujejo z domiselno in učinkovito igro. Tako v svoji prvi "krstni" sezoni krojijo vrh lestvice in so edina neporažena ekipa. Upamo si trditi, da bodo v tem stilu tudi nadaljevele.

Prav tako poraza Lipovci ne poznajo v selekciji U17. Če smo prejšnjo sezono imeli bolj izenačene tekme v tej selekciji, v letošnjem temu ni tako. V vseh tekmah so bili naši odločno boljši nasprotnik, kar pričajo tudi rezultati z dvomestno številko.

Nekako smo najbolj razočarani nad selekcijo U14. Če v našem klubu še nekako uspemo sestaviti ekipo, to nikakor ne uspeva v drugih klubih. In tako se je letos zgodilo, da čeprav so Moravci prijavili ekipo za to selekcijo, da kar tri tekme od štirih niso odigrali zaradi premajhnega števila igralcev.

Upajmo, da se bo to popravilo že v dvoranski sezoni ter da se bodo otroci (po dveh koronskih letih) vrnili čimprej nazaj na hokejska igrišča.

Nekaj utrinkov iz tekem si lahko ogledate v naši galeriji.


24.10.2022

Lipovci v sezono krenili s porazom

V soboto so člani našega kluba odigrali prvo tekmo državnega prvenstva v novi sezoni proti ekipi iz Predanovec.

V prvi polovici tekme so naši povedli za dva gola prednosti, nato pa so se začeli preveč ukvarjati s sodnikoma - ki sta resnici na ljubo slabo opravljala svoje delo.
To pa se je nato začelo poznati na sami igri na obeh straneh. A vendar so iz tega boljše potegnili igralci iz Predanovec in na koncu v predzadnji minuti zadeli za zmago z rezultatom 2:3.

Lipovci so na tej tekmi tudi rahlo spremenili svojo postavitev in bodo tekme državnega prvenstva čim bolj skušali izkoristiti za dobro pripravo na evropsko prventstvo, ki bo naslednje leto potekalo v hrvaški Zelini od 25. do 28.maja.
Kajti na evropskem prvenstvu jih bodo spet čakale zelo zahtevne tekme. Čeprav so lani izpadli iz C1, so zaradi izključitve Belorusov in Rusov iz evropskih prvenstev, morali na EHF-u popolnili skupine in tako se je naš klub zopet znašel v skupini C1.


Prvih tekem državnega prvenstva pa so se veselile tudi naše članice, ki letos tako prvič igrajo v državnem prvenstvu. A veselje je trajalo le do začetka tekme, ko igralke iz Predanovec na žalost niso mogle sestaviti ekipe, in tako se je tekma končala brez boja - ampak vseeno z osvojitvijo prvih treh točk.

V mlajših selekcijah je U14 v soboto klonil proti ekipi iz M.Toplic v nedeljo pa vknjižil zmago proti isti ekipi zaradi premajhnega števila igralcev iz M.Toplic. V selekciji U17 so se naši znesli nad Triglavom in jim zadali 15 golov.

Naslednji vikend je tekmovanja prost, saj se izvaja trenerski seminar.
Nato sledijo 1.10 najprej tekme veteranov ter igre za najmlajše, v nedeljo 2.10 pa so na sporedu nove tekme državnega prvenstva za vse kategorije.


22.09.2022

Hokejska noč 2022

Vljudno vas vabimo na tradicionalni turnir HOKEJSKA NOČ 2022, ki bo v soboto 27.8.2022 in nedeljo 28.8.2022.

Pričetek turnirja bo v soboto ob 9.uri.
Ob 15.uri bo potekala kratka otvoritev tribun.
Nato ob 16. uri sledi tekmovanje v kuhanju bučne enolončnice, ob 19. uri pa kulturni program ter nato zabava s skupino Pomurskih 5.

V nedeljo 28.9 se bo turnir prav tako pričel ob 9.uri, podelitev medalj in pokalov bo ob 16.uri.

Za jedačo in pijačo poskrbljeno.

Za otroke bodo na voljo kokice, sladoled in veliki napihljivi grad.


Razpored vseh 57 tekem si lahko ogledate tukaj.


11.08.2022

Selitev eno skupino nižje

Člani našega kluba so se iz Danske vrnili rahlo razočarani. Čeprav so bili uvrščeni v zelo težko skupino, so vseeno verjeli, da se jim bo s požrtvovalnostjo in vztrajnostjo uspelo obdržati v tej jakostni skupini.

Prvi tekmovalni dan jih je čakal nasprotnik, lanski prvak v hrvaškem prvenstvu, Concordia. Igralci so kot vedno rahlo nervozno stopili v tekmo in se kar dobro kosali v prvem delu tekme. A bolj ko se je tekma bližala koncu, bolj je našim fantom pojenjala moč in posledično koncentracija, na kar je sledila kazen in Hrvati so slavili z rezultatom 3:6. (Strelci za Lipovce: R.Mesarič, M.Mesarič in D.Mesarič)

Izgubljeno priložnost so naši kaj hitro morali pozabiti in se pripraviti na naslednji dve težki tekmi. Vsaka tekme je bila težja-tako zaradi utrujenosti kot tudi kvalitete ekip. Najprej so jih čakali prvaki iz Turčije nato pa še favoriti turnirja Irci. Če so naši fantje še bili nekako v stiku s Turki, pa z Irci niso imeli nikakršnih možnosti. Tako so tekmo proti Turkom izgubili z rezultatom 0:5, z Irci pa "le" 0:9. Zakaj "le"? Ker so pri Ircih bili nekateri igralci, ki so pred leti igrali na olimpijskih igrah in so le dan pred tem hrvaški Concordiji zabili kar 20 golov.

Tako so Lipovci pristali v skupini na 4. mestu, kar je pomenilo boj za obstanek. Kar pa so, resnici na ljubo, vedeli že pred prvenstvom. Mogoče so upali na eno mesto višje, kaj več pa realno niti ni bilo za pričakovati. V vsakem primeru bi jih čakala zadnja najbolj pomembna tekma. Z zmago bi namreč obstali v tej skupini, s porazom pa bi se selili eno skupino nižje.

Iz drugi skupine so jih tako zadnji tekmovalni dan čakali znanci z Welsa. Kar dolgo je kazalo na zmago naših fantov. Še pet minut pred koncem so igralci iz Lipovec vodili z rezultatom 2:1 ter imeli še nekaj priložnosti. Nato so, verjetno spet zaradi pomanjkanja moči naših fantov, igralci Welsa v zadnjih minutah izzid z dvema goloma obrnili v svojo korist. Končni rezultat je bil 2:3. (Strelca za Lipovce: R.Mesarič in U.Stanko)

Tako so člani celotne odprave zaključili turnir z rahlo razočaranostjo, a vendar z mislijo na drugo leto, kjer se bodo predvsem z boljšo pripravo skušali prebiti nazaj v skupino C1.


21.06.2022

EP C1 - Copenhagen

Člani hokejskega kluba Lipovci se bodo danes v popoldanskih urah odpravili na 1400km dolgo pot proti glavnemu mestu Danske, Copenhagen.

Razpored in rezultate tekem lahko spremljate na naslovu:
https://eurohockey.org/event/eurohockey-club-challenge-i-men-copenhagen-denmark/

Prav tako, jih lahko spremljate tudi na FB in IG

Lipovskih igralcem, vodstvu in spremljajočemu osebju želimo čim bolj varno pot ter se veselimo novega uspeha.


01.06.2022

20. zaporedni naslov

Dva kroga pred koncem so že znani državni prvaki v vseh kategorijah in Lipovci zopet krojijo vrh v vseh kategorijah kjer imajo svojega predstavnika.

Člani hokejskega kluba Lipovci so si z zmago proti ekipi Triglava, že dva kroga pred koncem zagotovili 20 zaporedni naslov od skupno 28 državnih naslovov. Tako so še enkrat več potrdili svoj primat v hokeju na travi. Vendar se za naše člane sedaj pravo delo šele začenja. Ker v domačem prvenstvu praktično nimajo dostojnega nasprotnika, je že nekaj let glavni cilj naših prvakov predvsem dobra uvrstitev na evropskem nivoju.

Sedaj jih v soboto čaka še ena domača tekma z ekipo iz M.Toplic nato pa bodo v nedeljo ob 16.uri na domačem igrišču odigrali še pripravljalno tekmo z reprezentanco Madžarske.

Prav tako bo v nedeljo ob 18. uri v Predanovcih sledil sklepni del te sezone, podelitev pokalov, medalj in priznanj najboljšim posameznikom.


23.05.2022

Na pragu nove zvezdice

Člani hokejskega kluba Lipovci so na poti osvojitve novega naslova državnih prvakov.

V preteklih treh tednih se je že pokazala spremenjena igra Lipovec, ki se vneto pripravljajo na evropsko prvenstvo, ki bo od 3.6. do 6.6 potekalo na Danskem. Zasluga za to gre igralcu M.Abubaker-ju, ki je prevzel dirigentsko palico na tekmi in treningih.

Naši fantje so prejšnji vikend premagali ekipo iz Predanovec na njihovem domačem igrišču, ki je vedno veljalo za trh oreh, z rezultatom 5:0. Nato pa še ta vikend ekipo iz M.Toplic z rezultatom 13:0.

Prav tako so naslov državnih prvakov že osvojili v selekcijah U13 in U16.

Sedaj naše člane čakata še dve domači tekmi in sicer 22.5. in 28.5. ob 17. uri na domačem igrišču, kjer bodo skušali še enkrat pokazati svojo premoč.

1.6. pa se bodo v popoldanskih urah z avtobusom podali na 1400 km dolgo pot proti Kopenhagnu, kjer se bodo v zelo kakovostni skupini C1 skušali potegovati za čim višja mesta. In verjamemo, da jim bo to tudi z njihovo srčnostjo in nepopustljivostjo uspelo.


17.05.2022

Občni zbor

V skladu s statutom Hokejskega kluba Lipovci sklicujem redni letni OBČNI ZBOR kluba,
ki bo v soboto, dne 23. 04. 2022 ob 18.00 uri v prostorih Vaškega doma v Lipovcih.

Predlagam naslednji dnevni red:

  1. Pozdravni nagovor in otvoritev občnega zbora.
  2. Predlogi in izvolitev delovnega predsedstva.
  3. Ugotovitev prisotnosti in sklepčnosti občnega zbora.
  4. Razprava, dopolnitev in potrditev predlaganega dnevnega reda.
  5. Letna poročila o delu kluba (predsednikovo poročilo, poročilo o računovodskih izkazih s pojasnili in poročilo o poslovanju kluba, poročilo nadzornega odbora, poročila trenerjev).
  6. Razprava o poročilih, dopolnitve le teh in potrditev.
  7. Razrešnica dosedanjega vodstva (UO, NO in disciplinske komisije) in imenovanje ter volitve novega vodstva.
  8. Program dela in tekmovanj za leto 2022.
  9. Razno.

Vse člane kluba, kakor tudi vse ljubitelje športa naprošam, da se občnega zbora udeležijo in s svojo prisotnostjo prispevajo delež k uspešnemu delu in programu dela kluba.

Vljudno vabljeni tudi vsi starši igralcev mlajših selekcij U-10 in U-13 in U-16!

Po končanem občnem zboru se bo pobirala tudi članarina za leto 2022 v znesku 20 € za vsakega člana kluba.

S športnimi pozdravi,
Predsednik kluba: Franc MAUČEC l.r.


14.04.2022

22. MEMORIAL IVO ZLATAR

Člani HK Lipovci so se ta vikend udeležili pripravljalnega turnirja v Zagrebu.

Na žalost se v dveh dneh, ekipi ni uspelo sestaviti v celoti.

V prvi tekmi so se naši uspešno zoperstavili ekipi Mladosti - zmagovalki turnirja. Kjer so sicer izgubili z 2:0. Nato pa ob pozni uri, 19:50 premagali ekipo Jedinstva z 1:0.

Naslednji dan vidno utrujeni niso bili kos Trešnjevki. Prav tako, v vratih niso imeli nobenega od vratarjev in je moral to vlogo prevzeti B.Pavlinjek. Končni rezultat je bil 2:3 za Trešnjevko. Tako so naši fantje zasedli 3.mesto v skupini in ostal jim je boj za 5.mesto proti ekipi Maratona.

Vožnja sem ter tja in še ena ura spanca manj nato pa še štiri urno čakanju na zadnjo tekmo je pustilo posledice. Vidno utrujeni igralci niso bili kos ekipi iz Maratona. Tako je ekipa iz Maratona z rezultatom 2:1 osvojila 5.mesto, igralci Lipovec pa so se morali zadovoljiti z 6.mestom.

Ker je ta turnir priprava na resnejši del sezone se igralci Lipovec niso pretirano sekirali. Videli so kaj morajo popraviti, škoda le da se teh priprav ni mogla udeležili celotna ekipa.

Končni vrstni red:
1. HAHK Mladost
2. HK Concordia 1906
3. HK Zelina
4. HK Trešnjevka
5. HK Maraton
6. HK Lipovci
7. HK Zrinjevac
8. HK Jedinstvo


30.03.2022

Naslov v Predanovce

Končano je državno prvenstvo v dvoranskem hokeju.
V tem letu se je končala večletna zaporedna osvojitev naslova prvaka. HK Lipovci je bil namreč prvak vse od sezone 2015/2016. Tokrat so jim naslov odvzeli igralci iz HK Triglav Predanovci.

Po dolgih letih smo lahko videli tudi polfinalne tekme, saj sta kluba iz Lipovec in Predanovec prijavili po dve ekipi.

Finalni turnir so začeli člani, kjer sta se najprej pomerili naši ekipi, Lipovci1 in Lipovci2. Lipovci1 so, po rezultatu sodeč, gladko premagali Lipovce2. Vendar je gladka zmaga le navidezna, saj so Lipovci2 vodili večji del tekme. Na koncu so jim pošle moči za prvo presenečenje turnirja. Končni rezultat je bil 8:4. Glede na prikazano se je v ekipo Lipovec1 vneslo nekaj nervoze, saj so zaradi premora (zaradi koranavirusa), nekako izgubili tekmovalni ritem.

V drugi polfinalni tekmi je ekipa iz Predanovec premagala ekipo iz M.Toplice z 6:1. Kar je pomenilo, da bosta za prvo mesto igrali ekipa Lipovci1 in druga ekipa iz Predanovec ter za tretjo Lipovci2 in M.Toplice.

V boju za tretje mesto je suvereno zmagala ekipo iz M.Toplic. Naša druge ekipa Lipovci2 enostavno ni bila na željenem nivoju. A kaj drugega, glede na sestavo ekipe, tudi ni bilo za pričakovati.

Več pričakovanja je bilo v boju za naslov državnega prvaka. Glede na prikazano na prejšnjih turnirnih so bili naši fantje zelo suvereni, saj so tekmece premagovali z velikimi razlikami v golih.
Ampak kot že omenjeno, jim ta premor ni šel na roko. Medtem ko so igralci iz Predanovec od 11. do 13. februarja gostili evropsko prvenstvo, kjer so odigrali kar nekaj močnih tekem, naši igralci v februarju niso imeli nobene tekme.
Igralci iz Predanovec so bili celotno srečanje boljši nasprotnik. Koliko boljši pove že sam podatek, da so v celotni tekmi naši fantje imeli le 5 strelov na gol in le en kratki kot.

Vseeno pa v Lipovcih niso pretirano razočarani. Seveda so hoteli osvojiti naslov, ampak tokrat so bili igralci Predanovec pač boljši nasprotnik. So pa zadovoljni, da so v tekmovalni ritem, predvsem zaradi dveh ekip, vključili mlajše igralce, kateri bodo morali čez par let prevzeti dirigentsko palico.

Pri članicah so se igralke iz Predanovec dobro kosale s precej mlajšimi igralkami iz M.Toplice. Ampak za naslov jim je malo zmanjkalo. Naslov so osvojile igralke iz M.Toplic-kjer pa moramo omeniti, da igrajo tudi naše igralke iz Lipovec. Zato upamo, da ji bo kmalu zadosti in bodo lahko zaigrale za svoj klub.

Pri ostalih selekcijah so U13 so z rezultatom 4:3 naslov osvojili Lipovci, pri U16 pa so šele po tako imenovanih "shootoutih" slavili igralci iz M.Toplic.

Priznanja za najboljše strelce so tokrat, v vseh selekcijah romale v Lipovce.

Najboljši strelci za to sezono so bili:
U13 - Žiga Štiblar z 6 zadetki
U16 - Marcel Stanko z 10 zadetki
Članice - Ana Vegič z 7 zadetki (posojena igralka za M.Toplice)
Člani - Uroš Stanko z 22 zadetki.

Vse ostale strelce in razvrstitve si lahko ogledate pod sklopom tekmovanja.


28.02.2022

V pričakovanju finala

Po treh turnirih v zeleni dvorani v Puconcih, bi nas morali to nedeljo čakati še finalni dvoboji za državnega prvaka v dvoranskem hokeju.

Ampak so se na zvezi zaradi epidemiološke slike odločili za prestavitev finala na 27.2.2022.

Glede na prikazano bo napeto prav v vseh selekcijah.
Pri selekciji U13 in U16 so Lipovci na zadnjih tekmah remizirali z ekipo iz M.Toplic, kar samo napoveduje napete dvoboje za prvo mesto.

V selekciji članov naša prva ekipa ne pozna poraza. Vsem ekipam, razen drugi ekipi iz Predanovec, so nasuli več kot deset golov. Ampak finalni turnir je povsem druga zgodba.

Naša druga ekipa si je z zmago proti slabši ekipi iz Predanovec priborila 4.mesto in s tem nastop na finalnem turniru. Kar je bil tudi njen cilj pred začetkom prvenstva.

Tako nas konec februrja čakajo zanimive tekme v vseh selekcijah.

Prvo bodo palice prikrižali člani kjer igra prvo in četrto uvrščena ekipa, ter druga in tretja uvrščena ekipa. Zmagovalca bosta potem igrala za zlato medaljo, poraženca pa za bron.


27.01.2022

2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007
To Top Remember