Naši spet brez boja

V tem vikendu bi morale biti odigrane nove tekme državnega prvenstva. A zopet se je zgodilo, kar se dogaja v zadnjih dveh letih prepogosto in nerazumljivo. Ekipe enostavno sploh ne pridejo ali pa ne pridejo v zadostnem številu na tekmo in tako igralci, sodniki, delegati ter tudi nenazadnje gledalci hodijo na igrišče brez potrebe. Pri vsem tem pa nastaja slaba volja še za tiste, kateri še vedno vztrajajo v tem športu. Najhujše je, da se s tem daje še slabši zgled mladim in njihovim staršem.

Tako se je na primer zgodilo, da igralci iz M.Toplic zopet niso prišli na tekmo v zadostnem številu. S tem so naši fantje spet ostali brez tekme. Ker ekipa iz M.Toplic v tem tekmovalnem letu že več kot dvakrat neopravičeno ni nastopila, se po pravilniku šteje, da je ekipa prenehala tekmovati. Zaradi tega bo imela tekmovalna komisija kar nekaj debate o tem, kako naprej.

Naši člani bodo imeli naslednjo tekmo v soboto, 25. 5., z ekipo iz Predanovec. Ta ekipa ta vikend, od 17. 5. do 20. 5. 2024, nastopa na evropskem prvenstu skupine C1 v Turčiji, kjer jih čaka kar nekaj zahtevnih tekem.
Medtem, kot že omenjeno, bodo naši člani šli v tekmo za naslov prvaka, brez prave priprave. Le to bo pravi izziv, saj bo potrebno najti način, kako se zoperstaviti ekipi iz Predanovec.

Ista neprijetnost, da se ekipa sploh ni pojavila na igrišču v Lipovcih, se je zgodila tudi pri selekciji U18. Tokrat ekipa iz Predanovec ni prišla na tekmo z zadostnim številom igralcev in tako je bila tekma registrirana z rezultatom 3:0.

Do prigaranih treh točk so prišle le naše članice, ki so se pomerile s predanovskimi igralkami. Lipovčarke so prevladovale skozi celotno tekmo, ter tako na koncu slavile z rezultatom 11:1.


16.05.2024

Boj za naslov še odprt

Naši člani tokrat niso zmogli premagati ekipo iz Predanovec, tako, da je boj za naslov državnega prvaka še vedno odprt.

Igralci Triglav so tokrat slavili z rezultatom 4:1, čeprav si na svojem igrišču niso priigrali večjih priložnosti, so napake v naši obrambi privedle do takšnega rezulata.

Na drugi strani bode v oči osem neizkoriščenih kratkih kotov naših fantov, medtem ko so jih igralci iz Predanovec imeli pol manj a pri tem bili polovično uspešni.

Sedaj čaka Lipovce nekaj premora, ki ga bodo morali izkoristiti za popravke v svoji igri. Naslednjo tekmo imajo tako 11.5 proti ekipi iz M.Toplic, ter nato še 25.5 proti ekipi Triglava. Obe tekmi bodo naši člani odigrali na svojem domačem igrišču.

Z identičnim rezultatom 4:1, a tokrat v korist Lipovcev so v selekciji U14 slavili naši najmlajši proti ekipi Triglava, ter si s tem že zagotovili naslov prvaka.


24.04.2024

Zopet ista zgodba

Ta vikend so bile na razporedu prve tekme spomladanskega dela državnega prvenstva v hokeju na travi.

Spet se je ponovila zgodba, katera se članom Lipovec v zadnjih dveh letih dogaja kar pogosto. Igralcev iz M.Toplic ni bilo na spregled od nikodar. No, prišlo je nekaj igralcev, ki še imajo nek odnos do tega športa. Kar nekako ne moremo verjeti v naključje, da igralci iz M.Toplic, ki so v lanskem letu dobili novo igrišče za hokej na travi v Tešanovcih in so v dvoranskem hokeju imeli kar dve ekipi, ne uspejo sestaviti ekipe proti našim članom, medtem, ko jih proti ekipi iz Predanovec vedno pride vsaj zadostno število za odigranje tekme. Čudno.

So pa tekmo odigrale naše članice, katere so v napetem dvoboju proti ekipi iz Predanovec vknjižile zmago z rezultatom 3:4.

Prav tako sta v selekciji U18 in U14 odšli zmagi v Lipovce. Prvi so premagali Predanovce z razultatom 3:9, drugi pa prav tako ekipo iz Predanovec z rezultatom 1:12.

Že prihajajoči vikend nas čaka naslednje kolo državnega prvenstva, v katerem bodo člani prekrižali palice z ekipo iz Predanovec, ostale selekcije pa se bodo za nove točke borili proti ekipi iz M.Toplic.


17.04.2024

24. MEMORIAL IVO ZLATAR

Člani HK Lipovci, so se letos ponovno udeležili pripravljalnega turnirja Ivo Zlatar v Zagrebu, ki že več let zapored služi kot priprava ekipe na nadaljevanje državnega prvenstva.

Vidno pomlajena ekipa je tako lahko izkoristila turnir za dodatno pridobivanje izkušenj in minut igranja proti kakovostnim ter močnim ekipam. Kot je že v navadi je ta turnir namenjen preizkušanju novih idej v sami igri kot tudi določanju igralnih pozicij, še posebej sedaj ob tako velikem vključevanju mladih.

Prvo tekmo so člani odigrali proti ekipi Mladosti, kateri so se člani dobro zoperstavili, vendar je na koncu zaradi par neizkoriščenih priložnosti rezultat ob koncu tekme pokazal 3:1. Za tem je člane čakala še tekma proti ekipi Zrinjevac. Ekipi sta pokazale zelo borbeno in napeto tekmo, o kateri priča tudi končni izenačen rezultat 2:2. Člani so se za tem odpravili domov, odspali par ur spanca in se zjutraj podali nazaj na pot proti Zagrebu. Kot dodatek k majhnemu številu spanca in utrujenosti ekipe, je drugi dan bila ekipa na turnirju prisotna z igralcem manj in tako številsko komaj ustrezala polni postavi, brez menjav.

Drugi dan zjutraj jih je pričakala ekipa Arminen iz Dunaja, ki je s svojo številčnostjo in dobro pripravljenostjo nadigrala ekipo Lipovec z končnim rezultatom 11:0. Po tako naporni tekmi, so člani še samo pričakovali zadnjo tekmo proti ekipi Madžarske. Pri tej tekmi je bila vidna utrujenost celotne ekipe, s čimer so morali člani kljub dobrim priložnostim priznati premoč Madžarski z 4:1.

Z tem so se morali člani Lipovec sprijazniti z 8. mestom, kjer slaba končna uvrstitev ni pretirano negativno vplivala na člane ekipe, saj so se vsi zavedali, da je ta turnir namenjen temu, da se spoprimejo z težkimi nasprotniki in da to pridobljeno znanje uporabijo v tekmah državnega prvenstva.

Končni vrstni red je tako bil:
1. HK SV Arminen
2. HK Concordia 1906
3. HK Zelina
4. HK Mladost
5. HK Jedinstvo
6. HK Zrinjevac
7. HK Madžarska reprezentanca
8. HK Lipovci


10.04.2024

Skorajda popoln izkupiček

Končalo se je dvoransko državno prvenstvo, v katerem je le malo manjkalo, da bi v Lipovcih osvojili vse, kar se je dalo.

V prvi polfinalni tekmi so najprej naši člani premagali drugo ekipo iz M.Toplic s 7:4 in tako upravičili vlogo favorita.

V selekciji U14 drugega kot zmago ni pričakoval nihče. Tako so naši najmlajši slavili z rezultatom 6:1 ter postali državni prvaki za sezono 2023/24.

V selekciji U18 je bila slika podobna. Končni rezultat 6:3 je prinesel še eno zlato v Lipovce.

Za poslastico dneva sta poskrbela oba finala, tako ženski kot moški.

Naša dekleta so se borila srčno od prve do zadnje minute in čeprav v tej sezoni še niso poznala zmage proti ekipi M.Toplic, so to izkusile prav na najbolj pomembni tekmi - finalu. Na koncu je bil na semaforju rezultat 3:2 za naša dekleta in slavje se je lahko začelo.

Le nekaj minut za tem so na igrišče stopili še člani našega kluba proti ekipi Triglava1. Naši fantje so začeli odlično, povedli za gol in imeli kar nekaj priložnosti za povišanje rezultata. Priložnosti so se vrstile na eni in drugi strani. Šele v izdihljajih tekme, ko so Lipovci zastreljali penal in imeli izključitev enega igralca, so do povišanja rezultata prišli igralci Triglava. Na koncu so Lipovci poskusili igrati še brez vratarja, ampak tudi to se ni izšlo. Končni rezultat je bil 5:2 v korist nasprotnika.
Po koncu tekme je bilo nekaj grenkega priokusa, kajti zmaga je bila na praktično na dosegu roke. A vendar, ko so se glave ohladile, je bilo vseeno nekaj zadovoljstva. Če pogledamo, da se ekipa šele uigrava in je proti tej isti ekipi na prvi tekmi izgubila s kar 8:0, je bil napredek v igri več kot očiten. Popraviti bo potrebno predvsem izkoristek v napadu in zmanjšati število nepotrebnih napak.

Tako so Lipovci s tremi prvimi mesti in enim drugim več kot zasluženo najbolj trofejnejši klub te sezone.

Nekaj utrinkov iz finalnega dne si lahko ogledate na naši podstrani galerija

Prav tako si lahko ogledate celotno finalno člansko tekmo na našem YT kanalu.


06.02.2024

Redni del končan

Ta vikend se je končal redni del sezone v dvoranskem hokeju. Tako nas 4.2.2024, čaka le še polfinale in boji za medalje.

Naši člani so ta vikend odigrali dve tekmi v vlogi favorita. Najprej so se pomerili proti prvi ekipi M.Toplic ter nato še proti drugi ekipi Triglava iz Predanovec. Obe tekmi so sicer dobili, a še vedno bo treba postoriti marsikaj, da bo igra na željenem nivoju. V zadnjih letih imajo Lipovci, s tem da so pomladili ekipo, največ težav z vratarjem. Saj je po prenehanju igranja dveh super vratarjev, moral v vrata po sili razmer stopiti B.Pavlinjek, drugi golman L.Škafar pa je šele na začetku svoje igralske kariere.

Obe tekmi sta se končali z zmago naših fantov z rezultatom 9:3 in 11:5. Tako Lipovci po rednem delu zasedajo drugo mesto in se bodo v polfinalu pomerili z drugo ekipo M.Toplic. V drugem polfinalu pa bosta igrali prva in druga ekipa iz Predanovec, medtem ko je prva ekipa M.Toplic že končala tekmovanje z osvojenim petim mestom.

Prav tako so drugo mesto zasedle članice našega kluba in se bodo tako v finalu pomerile proti ekipi iz M.Toplic. Proti tem istim nasprotnicam so odigrale že ta vikend in izgubile z rezultatom 5:3. In čeprav v tej sezoni še niso okusile zmage proti ekipi M.Toplic je za to odlična priložnost v velikem finalu-kateri pa na koncu šteje največ.

V naših mlajših selekcijah U17 in U14 pa bi bilo vse drugo kot zmaga veliko razočaranje. Saj oboji v tej sezoni še ne poznajo poraza, in zato upamo, da bo tako ostalo tudi po finalnem turnirju.


26.01.2024

Lipovci klonili

Člani HK Lipovci so v leto vstopili s porazom proti lanskim prvakom v dvoranskem hokeju, HK Triglavom. Če so naši v prvem polčasu še držali stik in imeli nekaj priložnosti za zadetke, so v drugem delu prevlado prevzeli igralci Triglava in našim fantom zadali poraz z rezultatom 8:0.

Prav tako so v napeti tekmi članice klonile proti ekipi iz M.Toplic z rezultatom 2:1. Za Lipovce je zadela Š.Berden. V drugi tekmi proti ekipi Triglava pa remizirale z rezultatom 4:4. (Lipovci: 3x Špela Berden, Brina Smodiš)

Tako se lahko z zmago v Lipovcih pohvalijo samo v kategoriji U18 in U14, obojim pa so nasproti strani stali igralci iz Predanovec. U18 so zmagali z rezultatom 6:1. Kjer je vseh 6 zadetkov prispeval M.Stanko.
V kategorij U14 so za končni rezultat 5:1 za Lipovce zadeli: N.Cigan 2x, B.Križanič, A.Cipot in D.Rogan.


10.01.2024

2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007
To Top Remember