Turnir hokejska noč 2018

Hokejske počitnice so počasi bližajo koncu in igralci bodo morali začeti s pripravami na novo sezono.
Čeprav sedaj ni bilo hokejskih tekem, člani HK Lipovci niso počivali.

Turnir imenovan Hokejska noč se vztrajno približuje. Ta bo potekal od 25.8.2018 do 26.8.2018.

Zaradi tega čaka člane našega kluba še kar nekaj dela, da se vse organizira, kot se od Lipovcev vedno pričakuje, na najvišjem možnem nivoju. Zato so se v klubu odločili, da bo na turnirju poleg zabave s ansamblom Roka Žlindre potekal tudi srečelov, s katerim bi pokrili čimveč izdatkov povezanih s to prireditvijo.

Prošnjo za srečelov si lahko snamete na podstrani dokumenti.
Na tem mestu so objavljeni tudi zapisniki sej UO HK Lipovci, kjer si lahko ogledate vse aktualne zadeve, ki potekajo v našem klubu.

Prav tako bo na tem turnirju potekala otvoritev defibrilatorja (AED), katerega je nabavil naš klub in bo na voljo vsem, ki bodo imeli kakršnokoli prireditev v športnem centru Lipovci.


03.08.2018

Vabilo - hokejska noč 2018

Dragi hokejski prijatelji,

Vljudno vas vabimo na tradicionalni turnir v hokeju na travi, ki bo v soboto 25.08.2018 in nedeljo 26.08.2018.
Organiziramo turnir za selekcija U10, U13 IN veterane.

Na prizorišču bomo organizirali turnir za selekcije U10, U13 in veterane in v soboto 25. avgusta 2018 bo zvečer sledila ZABAVA Z ŽIVO GLASBO do zgodnjih jutranjih ur.

V nedeljo 26. avgusta se bo turnir nadaljeval ob 09:00 uri, podelitev medalj in pokalov bo okoli 16:00 ure.

Prosimo vas, da nam sporočite v kateri selekciji želite sodelovati s svojim klubom. Prijavnina po ekipi znaša 50 EUR, za vsako naslednjo selekcijo se prizna 20 EUR popusta. Prijavnina se plača na transakcijski račun kluba na podlagi računa, ki ga izstavi HK Lipovci glede na število prijavljenih selekcij.

Prosimo, da prijavite ekipe s poslanim emailom na: gorazd.zajc1@gmail.com, najkasneje do 15.08.2018. Prijavnina se mora plačati do 20.08.2018 ali najkasneje pred začetkom turnirja. Razpored bo znan do 20.08.2018.

V upanju na skupno druženje na prireditvah Vas športno pozdravljamo!

Prijavnica PDF:  [slo]  [ang]


15.06.2018

Podelitev

Še zadnje dejanje letošnjega državnega prvenstva se je zaključilo s podelitvijo priznanj najboljšim ter s simboličnimi tekmami med U10 in U13.

Na koncu so se naslova v selekciji U10 veselili v ekipi iz M.Toplicah, naši pa so osvojili drugo mesto. Špela Berden je bila proglašena za najboljšo vratarko.

Medtem so v selekciji U13 postali prvaki naši igralci. Za najboljšega strelca in igralca je bil proglašen član našega kluba, Alen Maučec.

Prav tako so prvo mesto osvojili člani HK Lipovci. Pobrali so tudi vse tri individualne nagrade: Jernej Vučko za najbolšega vratarja, Martin Mesarič za najbolšega igralca in Franc Maučec za najbolšega strelca prvenstva.


14.06.2018

24. državni naslov

Člani HK Lipovci so ta vikend odigrali še zadnjo tekmo rednega dela državnega prvenstva za to sezono.

Tokrat so se udarili z ekipo iz hokejskega kluba Triglav Predanovci. Igralci iz Predanovec so tekmo začeli z devetimi igralci in so celotno ekipo sestavili šele po nekaj minutah. A so naši fantje v tem času po odlično izpeljanem kratkem kotu že povedli z 1:0.

Nato pa so iz neznanega razloga začeli delati preveč napak in igralcem iz Predanovec dopuščali preveč priložnosti za gol. Skoci celotno tekmo se je tudi zaradi slabega sojenja začelo vse preveč govoriti na vse strani in premalo igrati. Posledica je bila zato slaba igra na obeh straneh.

A na koncu je bilo to tudi logično kajti tekma ni odločala o ničemer. Naši člani so si naslov zagotovili že pred to tekmo, igralci iz Predanovec pa so prav tako bili trdno zasidrani na drugem mestu.

Končni rezutat je bil 5:3 za Lipovce. Strelci za Lipovce: R.Mesarič, M.Mesarič, P.Katovski in 2x B.Berden.

Tako so naši igralci zaključili sezono s 100% izkupičkom - 24 točkami brez ene same izgubljene točke. Drugi so bili tako že omenjeni igralci iz Predanovec, ki so zbrali 12 točk in tretji HK M.Toplice, ki v državnem prvenstu niso zbrali niti ene točke. Medtem, ko so na evropskem prvenstvu na Finskem bili zmagovalci in so napredovali eno skupino višje, v C3.

S tem je naš klub osvojil že 24. državni naslov.

Slavnostna podelitev pokalov najbolšim bo v nedeljo ob 11. uri v Lipovcih.


07.06.2018

Cilj dosežen

Evropsko prvenstvo skupine C2 v domačih Lipovcih je končano.

Pred samim prvenstvom je bil cilj naših hokejistov obstanek v tej skupini. Naj spomnimo, da so lani na tem istem prizorišču šele prišli v to jakostno skupino. In nerealno bi bilo pričakovati, da bi se letos takoj uvrstili spet eno skupino višje. Čeprav ni dosti zmanjkalo,da bi se dogodilo tudi to.

Zadnji dan so namreč naši prvaki igrali za prvo mesto, ki bi jih vodila v skupino C1. Pomerili so se proti ekipi iz Hrvaške Zeline. Tekmo so začeli zelo podjetno in v prvem polčasu dvakrat vodili, a so jih igralci iz Hrvaške vedno ujeli. Polčas se je končal z rezultatom 2:2. V drugem polčasu pa so našim fantom pošle moči in poraz je bil neizbežen. Ob tem je potrebno omeniti, da so igralci iz Zeline imeli eno tekmo manj zaradi odpovedi Grkov v svoji skupini, kar se je odražalo tudi na samem igrišču. Končni rezutat tekme je bil 4:8 za Zelino.

Strelci za Lipovce: B.Stanko, B.Toplak, D.Mesarič in P.Katovski.

Ne glede na poraz zadnje tekme so v HK Lipovci zadovoljni. Uspelo jim je doseči ter preseči svoj cilj, ki so si ga zadali pred samim evropskim prvenstvom. Borili so se namreč, ne samo za obstanek ampak tudi za napredovanje, a na koncu realno pristali tam, kamor trenutno sodijo.

V svojih vrstah imajo tudi najboljšega igralca evropskega prvenstva skupine C2 in to ni nihče drug kot Martin Mesarič – Tinč. Če mu že lani niso prisodili tega naziva, je letos v eni skupini višje spet dokazal vrhunske predstave in tokrat mu nagrada ni ušla iz rok.

Lipovčarji so dosegli tudi največ golov na prvenstvu – 19.
4x M.Mesarič in P.Katovski
3x B.Stanko in D.Mesarič
2x B.Toplak in R.Mesarič
1x U.Stanko

Prav tako so bili na prvenstvu najbolj “fer” ekipa, kajti imeli so samo 5 zelenih kartonov.

Tako so v Lipovcih zopet dokazali, da znajo stopiti skupaj, še posebaj takrat, ko je to najbolj potrebno. Ne le igralci in člani hokejskega kluba ampak celotna vas. Igralce je namreč na vsaki tekmi prišlo bodrit veliko število navijačev, ki so stiskali pesti in spodbujali naše prvake. Res hvale vredno!

Galerija


21.05.2018

Tretji tekmovalni dan

Tretji tekmovalni dan je prinesel končno odločitev o razvstitvi v posamezni skupini.

Če je bilo v prvi skupini z zmago ekipe iz Hrvaške bolj ali manj vse jasno, so se v naši skupini s porazom gibraltarske ekipe proti slovaški, svari močno zakoplicirale.

Gibraltarci so prikazali eno slabših predstav na prvenstvu. Imeli so namreč kar tri kazenske strele vendar nobeden ni končal v vratih slovaškega vratarja. Na momente je bilo kot, da ne bi želeli igrati ali pa so jim pošle moči zaradi prejšnjih dveh tekem.

S porazom so tako močno otežili stvari za našo ekipo. Tako je ekipa iz Slovaške imela dve zmagi in našim več ni zadostovala le zmaga. Za osvojitev drugega mesta v svoji skupini so morali premagati Bulgare za več kot 4 gole. Fantje so vedeli, da so tega več kot sposobni, vendar so to morali dokazati še na igrišču.

Tako so že po prvem sodnikovem žvižgu močno pritisnili na vrata Bulgarov ter tako v prvih šestih minutah prišli do treh zadetkov prednosti. Ob takem hitrem vodstvu so se znebili pritiska in naprej igrali lepo mirno ter na koncu prišli do rezultata s sedmimi goli razlike. Končni rezultat je bil tako visokih 9:2 za naše hokejiste.

Strelci za Lipovce: 3x M.Mesarič, 3x P.Katovski, 2x R.Mesarič in D.Mesarič

Tako so naši prvaki osvojili drugo mesto v skupini in se bodo jutri ob 14. uri pomerili proti Hrvaški ekipi iz Zeline. Z zmago bi se tako uvrstili še eno skupino višje - v C1. S porazom pa bi ostali v tej skupini - kar je bil tudi primarni cilj na začetku prvenstva.

A kot je že v navadi Lipovčarjev se ne bodo predali in bodo skušali storiti vse, da bi zadnji tekmovalni dan končali z zmago.

Zato vabimo vse navijače, da se v čim večjem številu udeležijo te tekme in podprejo naše fante ter jih s tem nagradijo za vso požrtvovalnost na tem turnirju.

Galerija


19.05.2018

Drugi tekmovalni dan

Drugi dan so otvorili hokejisti iz Turčije in Walesa. Za igralce iz Turčije je bilo to prva tekma na tekmovanju.
Turki so na začetku pritiskali na vrata nasprotnika, a jim več kot en gol ni uspelo zadeti. Tekmo je zaznamovala tudi močna ploha, zaradi katere je bila tekma za nekaj minut prekinjena. Končni rezultat je bil 1:6 v korist Walesa.

Na drugi tekmi sta se pomerili ekipi iz Gibraltarja in Bulgarije. Gibraltar je povedel takoj na začetku srečanja in tako je ostalo do konca prvega polčasa. Nato je v drugem polčasu zadel še trikrat in o končnem zmagovalcu več ni bilo dvoma.

Zadnja tekma tega dne je pripadla Slovaški Rači in naši ekipi iz Lipovec. Lipovci so začeli odločno in že po prvem kratkem kotu v peti minuti zadeli za vodstvo. A so vodstvo izničili igralci iz Slovaške še pred polčasom. Nato je prišla kratka ploha, ki je ohladila naše fante, ki so nato zaigrali odločneje in v desetih minutah prišli do prednosti treh zadetkov.

Strelci za Lipovce: 2x B.Stanko, M.Mesarič in B.Toplak.

Galerija


18.05.2018

Prvi tekmovalni dan

Prvi tekmovalni dan v hokeju na travi skupine C2 v Lipovcih je končan.

V prvi skupini je zaradi odpovedi ene ekipe bila tako na razporedu samo ena tekma. In sicer med Whitchurch HC iz Walesa in Hrvaško Zelino. V prvem polčasu je bil rezultat 1:1, nato pa so igralci iz Zeline povedli za 2 gola.
Proti koncu tekmo so sicer še enkrat zadeli valežani a je zadetek prišel prepozno za izenačitev.
Končni rezultat je bil 2:3 za Zelino.

V naši skupini sta se kot prvi udarili ekipa iz Bulgarije in Slovaške. Čeprav so Bulgari začeli podjetnejše in zadeli za vodstvo, so jim v nadeljevanju pošle moči in slovaki so zmagali z rezultatom 2:8.

Na koncu tekmovalnega dne, so tako še kot zadnji prekrižali palice naši hokejisti in hokejisti iz gibraltarja. Hokejisti Lipovec so pričakovali težko tekmo, saj so nasprotnika že poznali iz prejšnjih tekmovanj.
A se vseeno vnaprej niso predali in skušali dosečti vsaj kakšno točko. To jim na koncu sicer ni uspelo, čeprav je po prvem polčasu kazalo zelo dobro, 1:1.
V drugem polčasu so nekoliko padli v igri in ekipa Grammarians je (pre)hitro prišla do treh zadetkov prednosti. Naši fantje so nato rezultat znižali za 4:2, a nato prejeli zadetek iz kratkega kota za končnih 5:2.

Za Lipovce sta zadela U.Stanko in D. Mesarič.

Jutri jih tako čaka pomembna tekma s Slovaško Račo. Z zmago bi tako bili še vedno v boju za napredovanje.
Zato vsi vabljeni na tekmo, da podprete naše fante in jih z navijanjem ponesete do prve zmage.

Galerija


17.05.2018

EP v Lipovcih

V Lipovcih je vse pripravljeno za novo veliko tekmovanje v hokeju na travi. V četrtek 17.5.2018 se namreč začenja evropsko prvenstvo skupine C2, kamor so so naši fantje uvrstili prejšnje leto, ko so osvojili prvo mesto v skupini C3.

Kot domačinom jim je pripadla možnost izbire termina igranja svojih tekem. Tako bodo vse tekme v svoji skupini odigrali ob 17.15 uri. Tekmovanje je razdeljeno na dve skupini, ki se nato križata glede na razvrstitev ekip.

V četrtek se bodo naši prvaki tako pomerili proti ekipi iz Gibraltarja, v petek proti znancem iz interlige Slovaške Rače, ter nato v soboto proti ekipi iz Bulgarije. V nedeljo pa bo vse odvisno od razvrstitve v skupini.

V HK Lipovci upajo vsaj na drugo mesto v svoji skupini, kajti s tem bi si že zagotovili obstanek v C2 in se hkrati borili za napredovanje v skupino višje - za C1.

V primeru tretjega mesta v svoji skupini pa bi praktično brez boja že obstali v C2, kajti v nasprotni skupini je ekipa iz Grčije odpovedala tekmovanje. In ker se skupini križati, potem kot tretje uvrščeni nimajo nasprotnika iz druge skupine in avtomatsko obstanejo v tej jakostni skupini C2. Medtem ko, če osvojijo zadnje četrto mesto v svoji skupini morajo za obstanek premagati tretje uvrščeno ekipo iz nasprotne skupine.

Kombinacij in dogajanj bo tako veliko. Prav tako nas čakajo zanimivi boji na vseh tekmah.
Zato vsi lepo vabljeni, da si ogledate zanimivo hokejsko dogajanje na evropskem nivoju in to na domačih tleh.

Razpored tekem in rezultate v živo, lahko spremljate tudi na naši posebni podstrani EP 2018.16.05.2018

Državni prvaki

Člani HK Lipovci so dva kroga pred koncem državnega prvenstva z zmago nad Triglavom iz Predanovec že postali državni prvaki.

Tekma je bila odigrana v Predanovcih. Kot že prejšnjo tekmo, ko so igrali v M.Toplicah, tudi tokrat žogica nikakor ni hotela v gol, ne na eni ne na drugi strani. Edini gol v prvem polčasu je za Lipovce dosegel P.Katovski z lepim backend strelom.
Predanovci so glede na slabo igro gostov, predvsem v sredini, večkrat prišli do zaključnih strelov ter tako preko P.Marina izenačeli.

V drugem polčasu so se naši fantje le nekako pobrali in začeli igrati - predvsem v sredini. Nato so prišli tudi zadetki. F.Maučec je zadel trikrat in o zmagovalcu več ni bilo dvoma.

Z zmago so osvojili že 24. državni naslov.

Ob tem naslovu pa je razveseljivo, da gredo po njihovih stopinjah tudi mlajše selekcije.

V soboto 12.5. sta bili v Moravskih Toplicah odigrali prvenstveni tekmi U10 in U13 med HK Moravske Toplice in HK Lipovci.

V zelo vročem ozračju se je najprej pričela tekma U10, ki je še bolj dvignila temepraturo saj naši najmlajši igralci iz tekme v tekmo dokazujejo, da postajajo vse boljši igralci.
Po zelo napeti tekmi polni priložnosti, požrtvovalnosti in lepih potez igralcev, žal pa tudi starostni ter višinski prednosti domačih igralcev, so tekmo izgubili s 4 : 1. Za Lipovce je bila uspešna Maruša Erjavec.

Za njimi je nastopila ekipa U13, ki pa je že v prvih minutah pokazala, da suvereno obvladuje igro in kontrolira dogajanje na igrišču. Lipovski igralci so imeli žogico v posesti večji del tekme, ob tem pa pokazali zavidljivo tehnično znanje in kolektivno igro ter poteze, katerih bi bili veseli tudi profesionalni igralci. Celotna usklajenost ekipe je vodila do mnogo atraktivnih akcij in končnega rezultata 10 : 1 v korist Lipovcev. Za Lipovce so zadeli Alen Maučec 6 krat, Marcel Stanko 3 krat in Jure Žižek 1 krat.

Ob strelcih si pohvalo in čestitke za odlično igor zaslužijo prav vsi igralci tako U10 kot U13.


15.05.2018

Le še točka do novega naslova

Po razporedu so se lipovski hokejisti ta vikend zopet pomerili z ekipo iz M.Toplic.

Čeprav je nastalo kar nekaj zmede glede kraja tekme. HK M.Toplice je namreč objavil novico, da bi se tekma naj odigrala na lipovskem igrišču, predvsem zaradi vodne podlage igrišča ter priprav na prihajajoče evropsko prvenstvo. Vendar so dan pred tekmo po tehtnem premisleku spremenili svojo odločitev ter tekmo raje odigrali na svojem igrišču.

Celotno srečanje so imeli naši fantje pod svojo kontrolo in niso dopustili, da bi jih igralci iz M.Toplic presenetili, čeprav je bilo srečanje napeto vse do sredine drugega polčasa, ko so naši povedli za tri gole.

Sama igra naših fantov ni najbolj navdušila. Je pa tudi res, da jim peščena podlaga vse manj ustreza. Ampak se glede na stanje morajo prilagoditi in odigrati tekme tudi na takšnem igrišču ter upati, da bi drugim klubom čim prej uspelo urediti takšno ali pa še boljše igrišče za igranje hokeja na travi.

Končni rezultat tekme je postal skorajda stalnica teh dveh nasprotnikov. Lipovci so na vseh treh tekmah zadeli po štiri zadetke, M.Toplice pa vsako tekmo enega manj.

Končni rezultat na tej zadnji tekmi je bil 0:4 za Lipovce. (Strelci: 2x P.Katovski, F.Maučec in M.Mesarič)

Prihajajoči vikend jim tako prinaša priložnost za nov naslov državnega prvaka. Z osvojeno točko proti ekipi iz Predanovec, bi tako rekoč že postali državni prvaki. Tekma se bo odigrala to nedeljo, 13.5.2018 v Predanovcih, ob 15. uri.


09.05.2018

Nove tri točke

Na praznični petek, 27.4.2018, je bila odigrana tekma za državno prvenstvo na prostem, v kateri sta se udarili ekipi, ki letos nastopata na evropskih prvenstvih: M.Toplice, ki potujejo na Finsko v skupino C4, in naša ekipa HK Lipovci, ki doma na svojem igrišču gostuje tekme evropskega prvenstva skupine C2.

Naši fantje so že na začetku pokazali, kdo je gospodar na igrišču ter na trenutke prikazali lepo in dopadljivo igro.

Omembe vredna sta predvsem prva zadetka na vsaki strani. Pri Lipovcih je M.Mesarič lepo prodrl po desni strani in nato iz mrtvega kota preko rame premagal vratarja M.Toplic. Zadetek, ki bi bil vreden tudi ponovnega počasnega ogleda. Na drugi strani pa je edini zadetek za M.Toplice dosegel D.Kučan iz kratkega kota s tako imenovanim šlencom v desni zgornji vratarjev kot.

Končni rezultat polčasa in, kot se je kasneje izkazalo, tudi končni rezultat tekme je tako bil 4:1 za naše hokejiste.
(Strelci: 2x M.Mesarič, 2x F.Maučec za Lipovce; D.Kučan za M.Toplice)


03.05.2018

Turnir v Desiniću in DP za mlajše selekcije

Turnir v Desiniću - 21.4.2018

V soboto 21.04.2018 so se mlajše selekcije udeležile hokejskega turnirja v Desiniću.
Na turnir smo se prijavili z dvema ekipama U10 in eno U12.

Pri naših ekipah se je pokazal velik napredek, z borbeno igro in timskim duhom so igralci pokazali, da bodo veliki hokejisti.

V selekciji U10 je bilo 8 ekip, ki so bile razdeljene v dve skupini. Ekipi Lipovec sta pristali vsaka v svoji skupini na 2.mestu.
V srce parajoči tekmi za navijače, sta se ekipi borili za tretje in četrto mesto. Zmagali so Lipovci.

Selekcija U12 je v igrala v skupini, kjer je bilo 6 ekip.
Na prvi tekmi se je videlo, da ekipa ne igra v polni postavi. Druga tekma se je končala neodločeno, ostale tri tekme pa so naši hokejisti odigrali z zmago in tako dosegli 3.mesto.

Posamezno je bila izbrana Veronika Erjavec za najmlajšo udeleženko na turnirju, Luka Škafar pa je na svoji debitantski tekmi prejel nagrado, za najboljšega vratarja v selekciji U10.
Med U12 je Alen Maučec prejel priznanje za najboljšega igralca na turnirju.
DP - 22.4.2018

Dne 22.04.2018 sta se na igrišču v Moravskih Toplicah odigrali tekmi v kategoriji U-10 in U-13, ki štejeta za državno prvenstvo.

Prvi so s tekmo ob 13:15 začeli naši najmlajši hokejisti, ki so po borbeni predstavi izgubili proti vrstnikom iz Moravskih Toplic z rezultatom 6:3, ob polčasu je bilo 3:0 za domačine.
V drugem polčasu so naši igralci skušali preobrniti rezultat v svojo korist in prišli do rezultata 3:2, vendar je na koncu zmanjkalo tudi nekaj športne sreče in svežine.

Nekoliko slabšemu začetku naših je verjetno botrovala tudi utrujenost, saj so se dan prej udeležili turnirja v Desiniću, pa tudi opoldanska vročina ni bila ravno idealna za igranje tekme.

Velja omeniti Luko Škafarja, za katerega je bila to prva tekma v državnem prvenstvu, ki jo je odigral kot vratar. Strelci za Lipovce: Maruša Erjavec in Špela Berden (2x)

Ob 14:00 uri je bila odigrana še tekma v kategoriji U-13, v kateri so naši igralci z lepo in suvereno igro slavili zmago z rezultatom 4:0, ob polčasu 2:0. Lipovci so z zadetkom že v prvi minuti srečanja nakazali, da jih kaj drugega kot zmaga v tej tekmi ne bo zadovoljilo. Skozi celotno srečanje so nadzorovali rezultat ter prikazali borbeno in kombinatorno igro, katera bi lahko bila ob večji zbranosti nagrajena še s kakšnim golom v mreži nasprotne ekipe.

Strelci za Lipovce: Eva Maučec, Alen Maučec, Marcel Stanko in Timotej Tivadar


23.04.2018

Začetek spomladanskega dela

Lipovci so prvo spomladansko tekmo odigrali proti ekipi iz Moravskih Toplic.
Zaostala tekma je bila odigrana zaradi odpovedi v jesenskem delu. Naj spomnimo, da takrat igralci iz M.Toplic, niso želeli odigrati tekme, ker na tekmo niso prišli delegirani sodniki.

Kljub temu naši fantje niso dopustili presenečenja.
Igralci iz M. Toplic so sicer začeli bolj podjetno in povedli za gol razlike.

Čeprav igra naših fantov ni bila najboljša in se je videlo, da je to šele začetek sezone na prostem, so Lipovčani preko odlično izpeljanega kratkega kota prišli do izenačenja. Nato so zadeli še trikrat in postavili stvari na svoje mesto.
Imeli so še kar nekaj lepih priložnosti za zadetek, a bili na koncu premalo zbrani. Na drugi strani so igralci iz M.Toplic zadeli iz vseh svojih priložnosti.

A ne glede na igro, zmaga je ostala doma.
Ob tem je razveseljivo tudi dejstvo, da se je v ekipo, po skoraj leto dni starem premoru, vrnil Uroš Stanko. Iz dvoranske sezone pa se je ekipi pridružil še P.Katovski. Ta je poleg igranja in treniranja za člansko ekipo prevzel še treniranje nižjih selekcij. Kar je več kot dobrodošlo, saj je v klubu vedno več podmladka, s katerimi je potrebno resno in konstantno delo.

Končni rezultat tekme: 4:2 za Lipovce (Strelci: R.Mesarič, M.Mesarič, U.Stanko in P.Katovski)Priprave na spomladanski del:


10.04.2018

Predstavitev hokeja na travi

V soboto, 7.4.2018, bo ob 9.30 uri, na igrišču v Lipovcih potekala predstavitev hokeja na travi.

Vljudno vabljeni!


02.04.2018

Volitve

Hokejski klub Lipovci je dne 3.3.2018 ob 18.00 uri v vaškem domu Lipovci opravil letni občni zbor kluba.

Na letošnjem občnem zboru so potekale tudi volitve in razrešnica dosedanjega vodstva kluba.
Dosedanji predsednik kluba Franc Maučec je sicer naznanil svoj odhod s te funkcije, vendar pa ni bilo predloga kandidata za novega predsednika, tako da so člani kluba izvolili in potrdili novega/starega predsednika Franca Maučeca, kateri je to vlogo tudi sprejel.

Tako se je najprej razrešilo dosedanje vodstvo (UO, NO in disciplinska komisija) in izvolilo novo vodstvo.

Tako so bili izvoljeni naslednji člani UO HK Lipovci:
predsednik Franc Maučec,
podpredsednik Gorazd Zajc,
blagajnik Mateja Berden,
tajnik Robert Mesarič
in člani Mojca Rajbar, Marjan Štiblar, Dušan Maučec, Janez Vegič in Boštjan Erjavec.

V nadzorni odbor so bili izvoljeni:
predsednik Stanislav Kerman ter člana Alojz Forjan in Robert Tratnjek.

V disciplinsko komisijo so bili izvoljeni naslednji člani:
predsednik Gorazd Tivadar ter člana Drago Stanko in Matjaž Sraka.

Vsi člani, ki so bili izvoljeni v omenjene odbore kluba, so bili soglasno izvoljeni in potrjeni s strani članov kluba za naslednja 4 leta.

Na občnem zboru je bilo prisotnih 62 članov kluba, kar je res pohvalna številka.

Predsedniku in vsem ostalim članom, ki so bili izvoljeni v omenjene odbore, želimo še naprej dobro in uspešno delo.


Galerija


06.03.2018

Turnir U10, U12

Zadnji vikend v februarju je bil rezerviran za turnir mlajših selekcij, ki je potekal od 24.-25. februarja 2018. Na turnirju sta sodelovali tudi selekciji U10 in U12.

Selekcija U10 se je prvič v dvorani predstavila samo z najmlajšimi člani, ki so pokazali, da obvladajo hokejske veščine, videli smo izredno borbeno igro in timski duh. Čeprav so zasedli končno 7. mesto, smo lahko videli, da je prihodnost HK Lipovci svetla. Omenimo, da je v selekciji U10 za najboljšo golmanko bila proglašena Špela Berden.

V selekciji U12 smo imeli veliko večja pričakovanja, prav tako smo tudi v tem ritmu začeli turnir in dosegli rutinirano zmago, nato smo nesrečno izgubili, ko žoga ni hotela v gol, v zadnji tekmi proti domačinom nam pa več kot izenačen rezultat ni uspelo doseči.
V nedeljo smo potem zmagali še na dveh tekmah, kar je zadoščalo za končno 5. mesto. Navdušili so tudi z nekaterimi akcijami in potezami, zato so jih gledalci nagradili z velikim aplavzom po koncu turnirja.

V selekciji U12 je bil za najboljšega igralca izbran Samo Vučko.

Nekaj utrinkov iz turnirja si lahko ogledate v naši galeriji.


28.02.2018

Občni zbor

V skladu s statutom Hokejskega kluba Lipovci sklicujem redni letni OBČNI ZBOR kluba,

ki bo v soboto, dne 03.03.2018 ob 18.00 uri v prostorih Vaškega doma v Lipovcih.

Predlagam naslednji dnevni red:

  1. Pozdravni nagovor in otvoritev občnega zbora.
  2. Predlogi in izvolitev delovnega predsedstva.
  3. Ugotovitev prisotnosti in sklepčnosti občnega zbora.
  4. Razprava, dopolnitev in potrditev predlaganega dnevnega reda.
  5. Letna poročila o delu kluba (predsednikovo poročilo, poročilo o računovodskih izkazih s pojasnili in poročilo o poslovanju kluba, poročilo nadzornega odbora, poročila trenerjev).
  6. Razprava o poročilih, dopolnitve le teh in potrditev.
  7. Razrešnica dosedanjega vodstva (UO, NO, disciplinske komisije) in imenovanje ter volitve novega vodstva.
  8. Program dela in tekmovanj za leto 2018.
  9. Razno.

Vse člane kluba, kakor tudi vse ljubitelje športa naprošam, da se občnega zbora udeležijo in s svojo prisotnostjo prispevajo delež k uspešnemu delu in programu dela kluba.

Vljudno vabljeni tudi vsi starši igralcev mlajših selekcij U-10, U-13 in U-19!

Po končanem občnem zboru se bo pobirala tudi članarina za leto 2018 v znesku 20 € za vsakega člana kluba.

S športnimi pozdravi, predsednik kluba Franc Maučec


26.02.2018

EP Praga

Člani HK Lipovci so ta vikend prepotovali preko tisoč kilometrov evropske poti.

V četrtek zjutraj so se polni optimizma odpravili v češko Prago na evropsko prvenstvo v dvoranskem hokeju skupine C1.

Prvo tekmo so odigrali v petek proti prvakom iz Ukrajine. Naši fantje so se z njimi srečali že na začetku te sezone na pripravljalnem turnirju v Gospiću. Zato so vedeli, da jih čaka zelo naporno srečanje. Ukrajinci so znani po zelo agresivni igri in so naše igralce stisnili že takoj na začetku tekme. Takšna igra pa nikakor ni ustrezala našim prvakom. Čeprav so imeli tudi nekaj priložnosti, o končnem zmagovalcu ni bilo dvoma. Igralci Ukrajine so jim nasuli kar 8 golov. Pri naših pa se je nekako že nakazalo, da bodo za vsak gol morali pošteno garati.

Po končani tekmi ni bilo videti pretiranega razočaranja, kajti ekipa iz Ukrajine je bila enostavno boljša, zato so svoje misli usmerili že proti Valežanom. Začetek je bil zelo obetaven in po prvem polčasu so naši vodili za gol. Imeli so kar nekaj lepih priložnosti za povišanje vodstva, a žal premalo športne sreče. V drugem polčasu so igralci iz Welsa zadeli praktično iz slabih dveh pol priložnosti ter manjši napaki naših fantov. Naši pa so zopet iz vseh šans zadeli le enkrat in se na koncu morali zadovoljiti z nerešenim rezultatom 2:2 (Strelec:2x M.Mesarič)

Tako se je dan končal brez zmage in upanjem, da jih toliko nesreče ne more spremljati celotni vikend. A so se žal motili.

Naslednji dan se je celotna slika ponovila. Najprej so se pomerili proti ekipi iz Portugalske, ki je naše fante premagala z rezultatom 3:0. Tudi na tej tekmi so imeli Lipovci svoje priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Ob tem velja omeniti, da so naši fantje imeli več priložnosti kot v finalu državnega prvenstva. Ampak željenega učinka ni bilo od nikoder. Kako dobra je bila igra proti prvaku iz Portugalske pove tudi dejstvo, da so Portugalci premagali Valežane z rezultatom 12:2, na celotnem prvenstvu pa prikazali eno od lepših iger dvoranskega hokeja.

Tako je naš klub osvojil tretje mesto v svoji skupini in se je na naslednji tekmi pomeril proti tretje uvrščeni ekipi iz druge skupine - slovaški ekipi Senkvice.

Tako kot prejšnji dan - dober začetek a slab konec. Po vodstvu z dvema goloma in slabo realizacijo v napadu, kjer so lipovčari kar trikrat zapravili strel na prazna vrata, je k preobratu pripomogel še turški sodnik, ki je v prvem polčasu razveljavil gol A.Pavlinjeka, nato pa še v drugem polčasu dosodil neupravičen kratki kot, s katerim so Slovaki znižali rezultat na en gol razlike. Igra naših je razpadla in kar nekaj časa je trajalo, da se je naša ekipa prenehala ukvarjati s sodnikom, kar pa jim je na koncu pobralo preveč moči in Slovaki so prišli do izenačenja. Ker pa bi si v primeru zmage na široko odprli vrata za obstanek, so iz igre vzeli golmana in zaigrali s šestimi igralci v polju. Na žalost so to izkoristili Slovaki in zadeli prazna vrata ter tekmo obrnili v svoji korist z rezultatom 3:2 (Strelca: F.Maučec in R.Mesarič)

Zadnji dan tako o svojem obstanku niso odločali več sami, v primeru zmage Lipovčarjev nad Roscom iz Madžarske, bi namreč Slovaki morali premagati Valežane. A vendar se ni zgodilo ne eno ne drugo. Še enkrat več se je pokazala neučinkovitost v napadu. Igralci Rosca pa so zadeli praktično vse kratke kote - štiri od petih strelov. Nekaj upanje se je pokazalo proti koncu tekme pri rezultatu 5:4, ko so naši, kot na prejšnji tekmi, zaigrali brez golmana, a tudi tokrat brez uspeha. Končni rezultat: 7:4 za Rosco (Strelci: D.Mesarič, P.Katovski in 2x M.Mesarič)

Tako so naši fantje zaključili prvenstvo brez zmage in nazadovali v skupino C2. A v tako kakovostni skupini enostavno brez športne sreče naši hokejisti niso imeli nobenih možnosti. Kako slaba je bila realizacija pove tudi dejstvo, da so v celotnem vikendu zadeli samo osem golov, kar je absolutno premalo, čeprav je bilo daleč od tega, da nebi imeli svojih priložnosti. Od tega so na tem prvenstvu samo dvakrat zadeli iz kratkega kota, čeprav so jih imeli vsaj petnajst.

Skupaj z našo ekipo se tako seli skupino nižje tudi ekipa iz Madžarske, domačini iz Prage in pa Turški prvak pa se selita eno skupino višje.

Po koncu tekmovanju je ostalo rahlo razočaranje, a vendar so igralci dali vse od sebe in jim ne gre ničesar očitati. Žal je tako, ko te zapusti športna sreča.

Zato bo potrebno čimprej pozabiti na to poglavje in se osredotočiti na novo, ki bo zelo hitro pred vrati. In to že maja - takrat na domačem terenu.


20.02.2018

Razglasitev najbolših športnikov v občini Beltinci

17.2.2018 je v Beltincih potekala razglasitev najboljšega športnika, športnice, športnih kolektivov in perspektivnih športnikov prejšnjega leta.

Kot najboljši kolektiv občine Beltinci je bil izbran naš klub Hokejski klub Lipovci.

V konkurenci športnikov pa je bil naš igralec Martin Mesarič proglašen za drugega najuspešnejšega športnika občine Beltinci.

Prav tako je občina Beltinci podelila posebno priznanje, za življensko delo v športu, našemu dolgoletnemu članu Alojzu Forjanu.

Čestitamo!


19.02.2018

Prvaki DDP

Ta vikend je na Osnovi šoli III v Murski Soboti potekal vrhunec državnega prvenstva v dvoranskem hokeju.

Kot prvi so začeli v selekciji U13, kjer si je naš podmladek priigral naziv državnih prvakov.
Z rezultatom 2:1 so premagali nasprotnike iz M.Toplic. Na koncu sta bila Alen Maučec in Marcel Stanko proglašena za najbolšega strelca, Alen Maučec pa še za najboljšega igralca.

V selekciji U10, ki je v sredo v beltinskem balonu premagala M.Toplice, so potihoma pričakovali enak razplet. Po začetnem vodstvu jim je sreča obrnila hrbet: zadeli so dve vratnici, ekipa iz M.Toplic pa je zadela štirikrat in se zasluženo veselila zmage.
Kljub temu je bila Špela Berden proglašena za najboljšo vratarko selekcije U10.

Kot zadnji predstavniki našega kluba so se pomerili še člani proti ekipi iz Predanovec.
Po sanjskem začetku in zelo dopadljivi igri so v prvem delu prvega polčasa vodili že z 3:0 (strelci: P.Katovski, F.Maučec in D.Mesarič).
A igralci iz Predanovec niso popustili ter tudi s pomočjo napak lipovskih igralcev prišli do izenačenja.
Priložnosti za gol se se nato vrstile na eni in na drugi strani. Lipovci so imeli kar 6 kratkih kotov, iz katerih niso mogli zadeti, čeprav je bilo to na prejšnih tekmah precej močno orožje naših članov. Igralci Predanovec pa so svoje priložnosti iskali predvsem preko odličnih preigravanj Potokarja, ki je kar nekajkrat ogrozil vrata naših igralcev.

Tekma je tako bila napeta vse do konca in je upravičila naziv finalne tekme. Tekma se je po rednem delu končala brez zmagovalca. O prvaku so odločali penali, pri katerih so bili naši igralci bolj zbrani. Zadela sta P.Katovski in D.Mesarič, J.Vučko pa je ubranil dva strela, edinega je dobil le po odboju žogice.

Kot je že v navadi, se na koncu podelijo še priznanja trem najboljšim - in tokrat so vsa tri romala v Lipovce k našim igralcem: najboljši vratar je postal Jernej Vučko, najboljši igralec Martin Mesarič in najboljši strelec Peter Katovski.

Ob tem je potrebno omeniti, da s tem še ni konec sezone dvoranskega hokeja. V četrtek namreč naši člani potujejo v češko Prago, kjer se bo odvijalo evropsko dvoransko prvenstvo skupine C1. Tam se bodo pomerili z zelo težkimi nasprotniki in bo že vsaka točka pomenila uspeh. Rezultate lahko spremljate na tem naslovu.

Naši najmlajši pa se bodo nato naslednji vikend odpravili še na tekmovanje v hrvaško Zelino.Fotografije finalnega turnirja si lahko ogledate pod sklopom galerija.


12.02.2018

Stopnjevanje forme

Hokejisti Lipovec počasi a vztrajno dvigujejo svojo formo. Ta vikend so namreč dosegli dve zmagi, čeprav niso bili v kompletni zasedbi. Zaradi službenih obveznosti sta namreč manjkala brata Mesarič, poleg tega se je po prvi tekmi poškodoval še Katovski.

Prvo tekmo so tako odigrali proti ekipi M.Toplic in jih premagali z rezultatom 6:0, nato še ekipo iz Predanovec z rezultatom 4:0.

Igralci z vsako tekmo prikazujejo vedno bolj dopadljivo igro in upajmo, da se bo to nadaljevalo še naslednji vikend, ko je na sporedu finale.

Prav tako bodo za prvo mesto igrali v selekciji U10 in U13.

Prva tekma finala bo na razporedu v nedeljo, 11.2.2018 ob 13:00, kjer bodo palice najprej prekrižali U13, nato ob 13:45 U10, ter člani ob 16:20.

Po tekmi bo potekala razglasitev rezultatov za vse selekcije.


06.02.2018

Prvi krog DDP

Tokrat se je prvi krog dvoranskega državnega prvenstva odigral prvič na Osnovni šoli Apače.

Presenečenj pri samih rezultatih ni bilo. Pri članih, kot je nekako že v navadi, bijeta boj za prvaka naša ekipa in ekipa iz Predanovec. S tem, da nikakor ne gre odpisati tudi ekipe iz M.Toplic, ki so vedno neugoden nasprotnik, a vendar prevečkrat igra toplo-hladno.

Še največja novost je bil prihod novega igralca Petra Katovski iz Bulgarije, ki je prišel kot okrepitev predvsem za tekme evropskega prvenstva v Pragi, kamor odpotujejo naši igralci od 16 do 18. februarja. Peter ima tudi izobrazbo na športnem področju in nam tako za ta čas bivanja v Sloveniji, pomaga tudi pri treningih mlajših igralcev - kar je več kot dobrodošlo.

Vsekakor nas čaka še zelo zanimivo dvoransko prvenstvo.

Naslednje tekme domačega prvenstva bodo že v soboto, 3.2.2018, v Puconcih.

Istočasno z državnim prvenstvom se je odvijalo tudi evropsko prvenstvo reprezentanc skupine C3 za ženske, kjer so naše igralke zasedle tretje mesto.


Rezultati prvega tekmovalnega vikenda:
U10
Lipovci : Moravske Toplice 0:5
U13
Lipovci : Moravske Toplice 5:1
Moravske Toplice : Lipovci 1:3
Člani
Lipovci : Triglav Predanovci 3:3
Moravske Toplice : Lipovci 1:11
Triglav Predanovci : Lipovci 2:2
Moravske Toplice : Lipovci 0:7


29.01.2018

Začetek dvoranskega tekmovanja

Hokejisti na travi ta vikend vstopajo v tekmovalni del dvoranske sezone.

Naša reprezentanca je tako po lanskem turnirju na prostem v Lipovcih, zopet zbrana na novem tekmovanju, tokrat v dvorani na Cipru.

Od 12. do 15. januarja 2018 poteka namreč tekmovanje skupine C3 za reprezentance. Čeprav je kar nekaj odpovedi igralcev, se je ekipa dobro pripravila. Nasprotniki naše reprezentance so: Wales, Slovaška, Belorusija, Grčija, Škotska in domačini iz Cipra.

Naslednji vikend pa nas že čakajo tekme državnega prvestva za vse selekcije ter evropsko prvenstvo za dekleta skupine C3, ki bo potekalo v Apačah.

Razpored si lahko ogledate pod sklopom tekmovanja.11.01.2018

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007
To Top Remember