Začetek dvoranskega tekmovanja

Hokejisti na travi ta vikend vstopajo v tekmovalni del dvoranske sezone.

Naša reprezentanca je tako po lanskem turnirju na prostem v Lipovcih, zopet zbrana na novem tekmovanju, tokrat v dvorani na Cipru.

Od 12. do 15. januarja 2018 poteka namreč tekmovanje skupine C3 za reprezentance. Čeprav je kar nekaj odpovedi igralcev, se je ekipa dobro pripravila. Nasprotniki naše reprezentance so: Wales, Slovaška, Belorusija, Grčija, Škotska in domačini iz Cipra.

Naslednji vikend pa nas že čakajo tekme državnega prvestva za vse selekcije ter evropsko prvenstvo za dekleta skupine C3, ki bo potekalo v Apačah.

Razpored si lahko ogledate pod sklopom tekmovanja.11.01.2018

Turnir Gospić 2017

V pripravah na dvoransko sezono so se naši člani, od 17. do 19. novembra, udeležili močnega dvoranskega turnirja v hrvaškem mestu Gospić.

Zaradi službenih in študijskih obveznosti je v petek na turnir odpotovala le ena petorka, druga petorka se jim je pridružila šele naslednji dan.

V prvi tekmi je naša ekipa prekrižala palice z ekipo iz Bolgarije - FCH Slavia 1921 ter jih premagala z rezultatom 6:4. Žal pa je na tej tekmi izgubila B.Stanka, ki si je zvil gleženj in tako hitro končal s turnirjem.

Ker pa jih je ta dan čakala še ena tekma in sicer proti najboljši ekipi na turnirju, ekipi iz Prage - Grunwald Poznan, so si bili primorani "izposoditi" igralca iz Bolgarije. Tekma se je končala s porazom naše ekipe 13:0.
Ob tem je potrebno poudariti, da so vsi igralci zaposleni v vojski in so tako rekoč pravi profesionalci.

Naslednji dan so v dvorano prišle nove moči iz Lipovec in ekipa je bila skorajda kompletna. A ta dan so jih čakale štiri tekme. Najprej proti ekipi iz Hrvaške Zeline, ki je premagala naše fante z 8:5, nato proti ekipi iz Ukrajine - Vinnitsa region, na kateri so naši fantje remizirali (4:4) ter nato še proti ekipi Besarys oz. bolje rečeno reprezentanci iz Kazakstana, ki je dobila tekmo z 7:2. V razigravanju, proti koncu dneva pa še enkrat prekrižali palice z ekipo Vinnitsa region, ki je tokrat vknjižila zmago proti naši ekipi z rezultatom 7:3.

Na vseh tekmah so naši fantje dobro začeli ter se enakovredno kosali z vsemi nasprotniki. A so jim vedno proti koncu tekme pošle moči. Še enkrat več se je pokazalo, da bodo igralci morali, predvsem na fizičnem nivoju, postoriti še kar nekaj.

Zadnji dan jih je tako za peto mesto še enkrat pričakala ekipa iz Bolgarije, kjer pa so naši vknjižili zmago z identičnim rezultatom, kot na uvodni tekmi 6:4.

Tako so se naši fantje domov vrnili z ne preveč odmevnim rezutatom, a vseeno z dobro pripravo na novo dvoransko sezono.


23.11.2017

Zaključek HK Lipovci

Vljudno vabljeni na zaključek HK Lipovci, ki bo v soboto, dne 25.11.2017 ob 18.00 uri v Vaškem domu Lipovci.

Vstopnina po osebi je 6€ in se plača ob vstopu. V ceno je všteta večerja in pijača.
Prosimo vas, da vašo prisotnost javite do četrtka zaradi organizacije in priprave večerje.


Pridite v čim večjem številu ob tem veselem in družabnem dogodku.


21.11.2017

Brez poraza

Hokejisti Lipovec so odigrali še zadnjo tekmo jesenskega dela proti ekipi iz Predanovec. V ne preveč prijaznem vremenu so tekmo rutinirano pripeljali do konca in vknjižili nove tri točke. Končni rezultat je bil 4:1. (Strelci: F.Maučec 2x, L.Vegič in G.Zajc)

Tako v jesenskem delu igralci Lipovec ne poznajo poraza in so trdno zasidrani na prvem mestu lestvice. Upajmo, da se bo forma le še stopnjevala in bodo v spomladanskem delu nastopili še močnejši.

Dobra forma bo več kot potrebna. Evropska zveza je namreč objavila seznam gostiteljev evropskega prvenstva in med njimi je tudi naša ekipa. Tako nas po letošnji čaka nova organizacija turnirja, ki pa je za stopničko višje kot je bil prejšnji. Link

Glede same organizacije ne bi smelo biti nobenih presenečenj, saj smo se lani izkazali za zelo dobrega gostitelja. Kar pa je potrebno letos samo še ponoviti in potrditi. Glede samih tekem pa se bo potrebno še precej potruditi. Predvsem na nivoju taktike ter kondicijskih priprav.

A pred tem člansko ekipo čaka dvoransko prvenstvo. Tako bodo sedaj pospravili palice za zunaj in se odpravili v dvorano. Tam jih najprej čaka domače prvenstvo ter nato še februarja evropsko prvenstvo skupine C1 v Pragi.

Nasledje leto bo tako zelo pestro in upamo, da tudi čim bolj uspešno.


03.11.2017

HK Lipovci vknjižili nove tri točke

V nedeljo je bila odigrana prva tekma v tej sezoni z ekipo Moravskih Toplic. Če na prvi tekmi ni hotela sodelovati ekipa Moravskih Toplic, tokrat ni hotelo sodelovati vreme.

Že ob prihodu v športni park Term so se videle majhne luže na igrišču, ki so do pričetka tekme samo še naraščale. A vendar sta se obe ekipi strinjali, da bosta odigrali to tekmo ne glede na vreme.

Lipovci so takoj začeli z napadalno igro ter poskušali čimprej zadeti. Kar pa je bilo vse prej kot lahka naloga. Igra je namreč morala čimveč potekati po zraku, kajti igrišče je bilo skorajda celotno pod vodo.

V prvi četrtini nobena ekipa ni prišla v vodstvo, nato pa so naši fantje zadeli v vsaki četrtini po en gol in tako zasluženo v težkih pogojih vknjižili nove tri točke.

Končni rezultat je bil 0:3 za Lipovce. (Strelci: B.Stanko, M.Mesarič in F.Maučec)


24.10.2017

Suverena zmaga

Člani HK Lipovci so končno odigrali prvo tekmo jesenskega dela.

Po prejšnjem vikendu, ko bi morali odigrati tekmo proti ekipi iz M.Toplic, je prišlo do zapletov zaradi sodnikov in ekipa iz M.Toplic ni želela odigrati srečanja, se je tokrat tekma odigrala brez težav.

Naši fantje so tekmo začeli odločno in že po prvih dveh napadih vodili z dvema zadetkoma prednosti. Nato pa popustili in igralci iz Predanovec so pritisnili iz vseh strani. Vse napade, z eno izjemo, je odbil v vratih odlično postavljeni J.Vučko. Polčas se je tako končal z rezultatom 1:2 za Lipovce.

Drugi polčas pa so igralci Lipovec s hitro igro postavili stvari na svoje mesto.
S kratkimi in hitrimi podajami so prišli do rezultata 2:7. (Strelci za Lipovce:3×F.Maučec, L.Vegič, B.Toplak, M.Mesarič in B.Stanko)


10.10.2017

Turnir HK Lipovci

Ta vikend bo v Lipovcih potekal prijateljski turnir za mlajše kategorije in veterane.

Gostje bodo prišli iz Subotice, kjer pa se bodo zraven hokeja preiskusili tudi v tekmovanju v kuhanju bučnega golaža. V tem času namreč, v Lipovcih poteka 15. mednarodni praznik buč imenovan "Pozdrav jeseni".

Razpored tekmovanja:


07.09.2017

Turnir štirih mest

Članska ekipa se je v pripravah na novo sezono udeležila Turnirja štirih mest v Zagrebu.

Na turnirju so igrale ekipe iz Hrvaške (Mladost), Italije (CUS Padova), Češke (TJ Plzen Litice), Avstrije (Wels) ter na povabilo še naša ekipa iz Slovenije (Lipovci).

Naša ekipa je na turnir odšla skoraj brez polovice standardnih članov prve postave. Kar pa je bila odlična priložnost za mlajše člane, da si pridobijo dragocene izkušnje.

V prvi tekmi proti ekipi Mladosti so se naši fantje še nekako lovili v svoji igri in ekipi iz Hrvaške dopuščali preveč priložnosti, kar se je na koncu poznalo tudi na rezultatu. Končni rezultat je bil 4:1 (L.Vegič) za Mladost.

V drugi tekmi, proti ekipi Welsa, so igralci Avstrije nekako vsilili svojo igro, v kateri je bilo vse preveč na momente grobe igre in potem se naši igralce niso spuščali v nepotrebne duele. Na koncu se je naša ekipa morala zadovoljiti s točko. Rezultat 3:3 (B.Stanko 2x, F.Maučec)

Naslednji dan je bila najprej na vrsti tekma proti ekipi iz Češke, katero so Lipovci dobili z rezutatom 2:0 (B.Stanko 2x).
Nato pa še proti edini neporaženi ekipi na tem turnirju, Padove iz Italije. Lipovci so sicer dvakrat povedli, a italijani so jih dvakrat ujeli. Nato pa le zadeli še tretjič in tako Padovi preprečili 100% izkupiček na turnirju. Končni rezultat 3:2 (B.Stanko, M.Mesarič, B.Berden)

Z zmago so si tako zagotovili tretje mesto na turnirju. Kar pa niti ni bilo takšnega pomena, večji pomen je imela sama priprava na novo sezono ter seveda pridobivanje novih izkušenj in poznanstev.


05.09.2017

2.mesto

Končano je še drugo veliko tekmovanje na našem igrišču.

Slovenski hokejisti sicer niso dosegli želenega cilja, to je napredovanje v višji kakovostni razred, vendar so s prikazanim vseeno zadovoljni, saj so osvojili drugo mesto skupine c4.

Zaradi neudeleževanja tekmovanj v barvah Slovenije v prejšnjih letih so bili najslabše rangirani v skupini in so tako kot prvega nasprotnika dobili močno ekipo iz Gibraltarja. Ta je našim fantom zadala boleč poraz s 7:2 takoj na začetku turnirja. (Strelca za slo: Mesarič R. in Vegič L.)

Vseeno se slovenski reprezentanti niso zmedli in že v naslednji tekmi premagali reprezentanco iz Cipra z rezultatom 3:1 (Strelci za slo: Mesarič R., Maučec F. in Stanko U.), nato reprezentanco iz Finske s 6:2 (Strelci za slo: Mesarič R., Stanko B., Toplak B. ter 3x Mesarič M.) ter na koncu še Madžarsko s 3:1 (Strelci za slo: Mesarič R., Mesarič M. in Maučec F.).

Kar pa je bilo vseeno premalo za napredovanje. Reprezentanca iz Gibraltarja je bila premočen oreh za vse nasprotnike. Nanizala je vse štiri zmage in tako napredovala v višji rang tekmovanja.

Vseeno je drugo mesto lepa spodbuda za razvoj slovenskega hokeja. Kakšno veljavo ima reprezentanca priča tudi dejstvo, da je bilo tekmovanje predstavljeno tudi na naši nacionalni televiziji, na RTV Slovenija.

Ob tem tudi upamo na nadaljni uspešen razvoj slovenske reprezentance v hokeju na travi, saj tudi ta pripomore k večji razpoznavnosti in priljubljenosti tega "našega" lepega športa.

V reprezentanco je bilo poklicano 11 igralcev iz našega kluba.
(Vučko J., Tratnjek M., Mesarič D., Sraka M., Mesarič R., Mesarič M., Stanko U., Stanko B., Toplak B., Vegič L. in Maučec F.)


08.08.2017

Evropsko prvenstvo reprezentance

Eno veliko tekmovanje se je v Lipovcih komajda končalo in že je na vidiku novo veliko tekmovanje na našem igrišču.

Za hokejiste na travi tako to leto ne prinaša nobenih poletnih počitnic. Po končanem klubskem evropskem prvenstvu je po dveh mesecih že na vidiku reprezentančno evropsko prvenstvo.

Prvenstvo se bo začelo v ponedeljek 31.julija in bo trajalo do 5.avgusta. Kot domačinu je naši reprezentanci pripadla vedno zadnja tekma dneva.

Nasprotniki naših fantov bodo reprezentance: Gibraltarja, Cipra, Finske in Madžarske.

V tem času bo aktiven tudi ženski del rezprezentance. Te bodo igrale v Zelini na Hrvaškem.28.07.2017

Nova zvezdica

Hokejisti Lipovec so zaključili še zadnje dejanje v tej sezoni.

Po usvojenem državnem naslovu v dvorani so na prostem usvojili še regionalno ligo, evropsko prvenstvo skupine c3 ter ta vikend še naslov državnih prvakov.

Zadnja tekma se je tako končala, brez presenečenja, z rezultatom 8:0 za Lipovce proti ekipi M.Toplic.

Po končani tekmi se je odvila še zaključna slovesnost, kjer so podelili priznanje najboljšim.
V kategoriji članov je za najboljšega igralca prejel priznanje igralec M.Toplic P.Fras, za najboljšega golmana J.Vučko ter za najboljšega strelca F. Maučec, oba iz našega kluba.

Tako se bo ta še ena imenitna sezona zapisala z zlatimi črkami. Predvsem bo ostala kot zgodovinska, ker je HK Lipovci prvič na svojem domačem terenu organiziral tekme evropskega prvenstva, kjer so lipovski igralci lahko prvič igrali pred tako številčno in najboljšo domačo publiko.


12.06.2017

HK Lipovci evropski prvaki skupine C3

Hokejisti so na binkoštni ponedeljek odigrali še zadnje tekme evropskega prvenstva, ki so odločale o končni razvrstitvi.

Evropsko prvenstvo, ki se je tokrat prvič odvijalo na lipovskem igrišču, se je začelo že v petek, 2.6. 2017, ko so naši hokejisti prekrižali palice s prvakom iz Litve. Ker je šlo za prvo tekmo, se je pri domačinih videla rahla nervoza v igri, kajti vsi so se zavedali, da lahko začetni poraz negativno vpliva na celotni potek turnirja. Na koncu so vseeno slavili naši prvaki z dvema goloma M.Mesariča in izrednim golmanom M.Zadravcem, ki je obranil nekaj ključnih strelov ter za povrh še kazenski strel Litvancev.

Drugi dan je naše hokejiste čakala ekipa iz Madžarske. To ekipo v Lipovcih dobro poznajo še iz nekdanje interlige in proti njej ne poznajo poraza. Zato so bili v Lipovcih odločeni, da bo pri tem tudi ostalo. Z manj nervoze in boljšo igro so premagali Madžare z rezultatom 5:0. Strelci M.Mesarič 2x, F.Maučec, A.Pivar in B.Pavlinjek.

Ob dveh zmagah v skupini ter razpletom ostalih tekem je bilo jasno, da bodo igrali za napredovanje. Tako bi ob porazu z Danci usvojili drugo mesto in naslednji dan igrali s prvo uvrščeno ekipo iz druge skupine, v primeru zmage pa bi osvojili prvo mesto in igrali z drugo uvrščeno ekipo iz druge skupine.

A v Lipovcih niso izgubili zmagovalnega ritma in se v vsaki naslednji tekmi predstavili še v boljši izvedbi. Tako so za prvo mesto v skupini brez težav odpravili Dance z rezultatom 4:1. Strelci so bili: U.Stanko 2x, M.Mesarič in A.Pivar.

Tako so brez izgubljene točke in le z enim prejetim golom zasedli prvo mesto v skupini. Nato jih je v ponedeljek čakala tekma proti drugouvršeni ekipi iz Švedske. Kaj drugega kot zmage si tokrat naši prvaki niso smeli privoščiti, saj bi v primeru poraza obstali v tej skupini. Končni rezultat je bil presenetljivo visok za finale, a nikakor neupravičen, saj so naši fantje prikazali najboljši hokej na turnirju. 7:2 je bil končni rezultat. Po 2x so tokrat zadeli: M.Mesarič, R.Mesarič, F.Maučec ter enkrat B.Stanko.

Zmaga je bila toliko lažja in slajša tudi zaradi izrednih navijačev. Vsak dan so se zbrali v velikem številu. Ocenjujemo, da bi jih naj bilo na vsakih od tekem okrog 500. Kar si drugje kot v naši vasi niti ne znamo predstavljati. Naš klub se navijačem za njihovo podporo zahvaljuje.

Potrebno je še omeniti, da je M.Zadravec bil proglašen za najboljšega vratarja na turnirju, M.Mesarič pa je dobil priznanje za najboljšega strelca. V našem taboru smo celo pričakovali, da bo proglašen za najboljšega igralca turnirja. Vendar so bili na EHF-u drugega mnenja. Nič za to. Glavni cilj je bil izpolnjen in tako se bodo naši igralci drugo leto borili v močnejši jakostni skupini evropskega hokeja na travi.

Slike iz celotnega prvenstva pa si lahko ogledate v naši galeriji.


06.06.2017

Day 3 Eurohockey Club Challenge III, Men

First match was between Asteras Agion Anargiron HC (GRE) and Kringsja Sports Klubb (NOR), where the Greek team didn't have problems with the opponent and they won 3:0. The scorers were Goultidis Evangelos, Tsiamis Konstantinos and Gnikis Iason.

The second match was between Quormi HC (MAL) and Nacka LHK (SWE) where we have seen an interesting match with no winner and the result was 3:3. For Quormi HC scored: Tanti Steve and Williams John who scored twice. And for Nacka LHK scored Broadway Michael, Eliasson Anders and Lennevi Elias.

The game between Baltic Champs (LTU) and SZLG DSE - Olcote HC (HUN) has ended with 0:0.

The last game was between home team HC Lipovci and Soerbymagle HC where Lipovci have reach third straight win with 4:1. The scorers were: Uroš Stanko (2 goals), Martin Mesarič and Pivar Alen for HC Lipovci and for Soerbymagle HC scored Jensen Jonas.

Gallery


04.06.2017

Day 2 Eurohockey Club Challenge III, Men

First match was between Nacka LHK (SWE) and Asteras Agion Anargion (GRE) where the Asteras team beat the Nacka team 2:1. Tsiamis Konstantinos and Sideris Stavros scored for the greek team and for Nacka team scored Lennevi Elias.

In the second match we have seen a match between Qormi HC (MAL) and Kringsja Sports Klubb (NOR) where the Norwegian team won the game 1:0. The scorer was Rogeau Bapttheiste.

The match between Soerbymagle HC and Baltic Champs. The score was 3:1 and the scorer for Soerbymagle was Jensen Jonas, Dahl Casper and Hansen Markus, and for the Baltic Champs scored Bubnelis Kristis.

And the last game was between HK Lipovci vs. SZLG DSE - Olcote HC and the home team scored 5 times. The scorer was 2x Martin Mesaric, Maucec Franc, Pivar Alen and Pavlinjek Bostjan.

Gallery


03.06.2017

Day 1 Eurohockey Club Challenge III, Men

In the morning we had one match between Nacka LHK (SWE) and Kringsja Sports Klubb (NOR) and the result was 1:0 for the Nacka LHK team. The scorer was Elliasson Anders after penalty corner.

At noon the temperature was rissing and also the next match was really interesting between Asteras Agion Anargion HC (GRE) and Quormi HC (MAL). The Greek team has won the game 3:1. For Asteras Agion Anargion HC (GRE) scored Sarrs Iason, Papadakis Vlachopapadopoulos Georgios and Sideris Stavros and for Quormi HC scored Williams John.

The next game was between Soerbymagle HC and SZLG DSE Olcote HC. The team Soerbymagle was dominating in all game and they won 6:1. One hat-trick scored Jensen Nikolaj and the second hat-trick scored Jensen Jonas. One goal for SZLG DSE Olcote HC scored Kiss Tamas.

And the last game was between Baltic Champs and HC Lipovci. It was a really interesting, the home team HC Lipovci scored two times. The scorer of two goals was Martin Masaric.

Gallery


02.06.2017

Konec regionalne lige

Regionalna liga, ki je letos potekala prvič, se je končala.

Našim fantom je skorajda uspel popoln izkupiček. Nanizali so namreč devet zmag od desetih tekem.
Spodrsljaj so si privoščili le na zadnji tekmi proti ekipi Trešnjevke, kar pa seveda ni bilo usodno, saj so pred drugo uvrščeno ekipo zbrali več kot 10 točk prednosti.

Tako je hokejski klub bogatejši še za eno trofejo v tej sezoni. V zimskem času so namreč postali državni prvaki v dvoranskem hokeju, državno prvenstvo na prostem pa je prav tako že skoraj njihovo - čaka jih le še ena tekma z ekipo M.Toplic. Ti bi za usvojitev državnega prvaka morali premagati naše fante za več kot 8 golov.

V vikendu, ki prihaja hokejiste Lipovec čaka še vrhunec sezone - evropsko prvenstvo. Več o samem prvenstu, razporedu itd. si lahko ogledate na naši posebni podstrani.

Hkrati pa ste vsi vabljeni na ta edinstven dogodek, da podprete naše fante in jim pomagate usvojiti še eno in najpomembnejšo trofejo v tej sezoni.


29.05.2017

Poraz Lipovec

V nedeljo je bila odigrana še predzadnja tekma letošnjega državnega prvenstva. Naši hokejisti so se odpravili v Predanovce v skorajda popolni zasedbi.

Tekmo so bolje začeli Lipovci ter povedli za 1:0, nato pa nekako izgubili ritem.
Igra jim nikakor ni stekla, ne v napadu, ne v obrambi še manj pa v sredini. Igralci Predanovec pa so prihajali vedno do lepših priložnosti.

Končni rezultat je bil 5:3 za Triglav in glede na prikazano igro bi lahko bil rezultat še višji - v korist Predanovec.

Vendar pa poraz ne vpliva na nič in je zgolj opozorilo pred prihajajočim evropskim prvenstvom.


23.05.2017

1.mesto regionalne lige

Hokejisti Lipovec so se še predzadnjič odpravili na gostovanje v Zagreb, kjer so odigrali tekmo z drugo ekipo Mladosti.

O zmagovalcu ni bilo vprašanja, saj so naši fantje vodili celotno tekmo, igralci Mladosti pa so imeli svoje priložnosti predvsem na račun napak v igri Lipovec. Končni rezultat je bil 8:2, vendar je v sami igri še precej rezerve.

Lipovci so tako rekoč že osvojili regionalno ligo in so do sedaj brez poraza.
Do konca sezone se tako poskušajo naši fantje vseeno čimbolj zbrano pripraviti na vsako od preostalih tekem, kajti vedo, da jih čakajo čez dva tedna evropske tekme, kjer se bodo morali prikazati v svoji najboljši luči, če želijo osvojiti prvo mesto, ter tako posledično napredovati v višji rang tekmovanja.

Želje za to jim gotovo ne manjka, kajti prvič bodo na tem nivoju igrali pred domačimi gledalci na svojem "novem" prenovljenem igrišču.


17.05.2017

Tekma brez naboja

Če smo preteklo kolo videli zanimivo srečanje naših hokejistov v parku M.toplic, smo tokrat še toliko bolj pričakovali tekmo z ekipo iz Predanovec.

Ampak se je vse končalo, še preden se je začelo.

Ekipa iz Predanovec je namreč prišla v Lipovce le z devetimi igralci.
Seveda so bili v taboru Lipovec vse prej kot zadovoljni, kajti čez slab mesec se začne evropsko prvenstvo in še kako bi jim koristila močna tekma. Ob tem, da Triglav iz Predanovec ravno tako igra evropsko prvenstvo, je toliko bolj nerazumljivo, da niso mogli sestaviti celotne ekipe.

Tako pa je tekma potekala bolj ali manj pred nasprotnikovimi vrati. Zmaga (13:2) je ostala doma, vendar z grenkim priokusom.

Nihče namreč ne mara tekme brez prave borbe in naboja. Kakorkoli Lipovci so vknjižili novo zmago ter se še bolj trdno zasidrali na vrhu domače in prav tako regionalne lige.


08.05.2017

Čistilna akcija

Obveščamo Vas, da bo v soboto, 6. maja 2017, potekala delovno ureditvena akcija, ki jo organizira KS Lipovci v sodelovanju z lipovskimi klubi in društvi.

V sklopu te akcije bo delo potekalo predvidoma na treh lokacijah.
In sicer na športno rekreativnem centru z okolico, vaškem domu z okolico in pri gasilskem domu.

Prosimo vse predsednike naših društev, klubov in organizacij, da k čistilni akciji animirajo čim več članov, vabljeni tudi osnovnošolci, srednješolci, študenti, še posebej GENERACIJA 1999 (regruti).

Zbor za čistilno akcijo bo 6. 05. 2017 ob 8.30 uri na ŠRC Lipovci, kjer se bomo razdelili v skupine.

Po zaključeni akciji bo organizator poskrbel za malico!


Prosimo, da na akciji vsak skrbi za svojo varnost.

Vabi vas Svet krajevne skupnosti Lipovci


Predsednik sveta KS Lipovci
Dejan JAKOB


04.05.2017

Domači derbi

S prihodom regionalne lige je bilo dogovorjeno, da se točke, ko igrajo slovenske ekipe, štejejo tudi za domače prvenstvo.
Tako je bilo ta vikend, ko sta se udarili ekipi iz M.Toplic in Lipovec. Naj spomnimo, da so v jesensem delu igralci M.Toplic, po sedmih letih, vzeli vse tri točke našim igralcem.

Zato se je čutila rahla nervoza pri obeh ekipah. M.Toplice so hotele dokazati, da lahko še enkrat premagajo Lipovce, Lipovci pa si tega enostavno niso mogli privoščiti. V igri je namreč naslov državnega prvaka, ki ga niso izgubili že od leta 2002, ko jih je po penalih premagala ekipa Svobode iz Ljubljane.

Naši igralci so začeli previdno v obrambi ter poskušali presenetiti igralce M.Toplic predvsem iz hitrih protinapadov - kar jim je v veliki meri tudi uspelo.
Prvi gol je za naše prvake z lepim strelom zadel M.Mesarič, a so M.Toplice izzid kmalu izenačile. To je prebudilo igralce Lipovec, saj si drugega kot zmage niso mogli dovoliti. Zato so zaigrali še bolj zbrano. In tako je enega od hitrih protinapadov izkoristil povratnik v ekipo F.Maučec. Do konca prvega polčasa pa je iz kratkega kota zadel še D.Mesarič.

V drugem polčasu pa so predvsem igralci Lipovec napadali in imeli več priložnosti, medtem ko so nasprotni igralci iskali svojo priložnost predvsem s preskokom igre preko odličnega igralca M.Toplic P.Frasa. In pri tem je tudi ostalo. Kaj več od priložnosti je v drugem polčasu izkoristil le B.Stanko, ki je z lobom premagal vratarja M.Toplic.

Končni rezultat je bil tako 4:1 za Lipovce. Ob tem pa je potrebno omeniti, da so v ekipi manjkali trije standardni igralci sredine: U.Stanko, S.Forjan in R.Mesarič ter prvi golman J.Vučko. S tem rezultatom so Lipovci le še korak oddaljeni od nove domače zvezdice.


25.04.2017

Prijateljski tekmi

Čeprav so bili hokejisti Lipovec po razporedu ta vikend prosti, vseeno niso počivali. V goste je namreč na priprave prišel hokejski klub Zrinjevac, ki igra v prvi regionalni ligi.

Odigrali sta se dve tekmi, ena v soboto ter druga v nedeljo. Za obe ekipi sta bili ti dve tekmi, kljub prijateljskemu vzdušju, pokazatelj trenutne priprave za nadaljevanje sezone.

V soboto so v precej mirni tekmi naši hokejisti tesno premagali ekipo iz Zrinjevca z 4:3, vendar s samo igro niso najbolje navdušili. Že naslednji dan je bila nova priložnost. Zrinjevac je hotel premagati našo ekipo, Lipovci pa so hoteli predvsem popraviti svojo igro. Kar je slednjim tudi uspelo. Ekipa iz Zrinjevca v prvem polčasu ni imela nobene prave priložnosti za zadetek, na drugi strani pa so Lipovci povedli za 4 gole. Na koncu so Hrvati le zadeli za častni zadetek - končni rezultat je bil 4:1.

Tako so Lipovci zaključili še en vikend brez poraza, čeprav je šlo le za prijateljski tekmi. Sta jim pa tekmi dobro služili za uigravanje ter za uresničitev nekaterih zamisli s klopi.11.04.2017

Prva tekma spomladanskega dela

Odigrano je bilo prvo kolo regionalne lige. V prvem kolu je od naših klubov bil prost HK Triglav, v M.Toplicah je gostovala Trešnjevka, hokejisti Lipovec pa so palice prekližali s hokejisti Concordije.

Lipovci so povedli preko odlične podaje U.Stanka, katero je lepo zaključil L.Vegič. Nato so predvsem v drugem polčasu sledili manjši padci v igri, predvsem na račun slabše kondicijske priprave.

Končni rezultat je bil 7:6 (Strelci: 3xB.Stanko, L.Vegič, M.Mesarič, D.Mesarič ter B.Pavlinjek) za naše hokejiste in je glede na prikazano igro realno stanje, s to razliko, da bi naši hokejisti lahko dobili kakšen gol manj.

Z zmago so še bolj trdno zasidrani na vrhu razpredelnice regionalne lige.


Naslednji vikend pa jih čakata dve trening tekmi s hrvaško ekipo Zrinjevac, ki bo prišla na priprave v Lipovce.


03.04.2017

Predstavitev hokeja na travi

V petek, 31.03.2017, je na Osnovni šoli Beltinci potekala predstavitev hokeja na travi.

Udeležili so se je mlajši člani našega kluba ter drugi učenci OŠ Beltinci, v želji po spoznavanju tega športa.

Prav tako so bili na predstavitvi učenci iz partnerske PASCH šole iz Nove Bane na Slovaškem, ki so bili ravno takrat na obisku na OŠ Beltinci.01.04.2017

Turnir v Zagrebu

Članska ekipa Lipovec se je med 25 in 26.3.2017 udeležila turnirja v Zagrebu - memorial Ivo Zlatar.

Turnir je služil predvsem za pripravo na spomladanski del, kjer jih najprej čakajo tekme regionalne lige ter domačega prvenstva. V začetku junija pa jih čaka še vrhunec - evropsko klubsko prvenstvo, ki bo prvič potekalo na prenovljenem domačem igrišču.

Turnir so naši igralci začeli z zmago 5:1 proti ekipi Atom-a, strelci za Lipovce so bili: U.Stanko 3x, L.Vegič ter M.Mesarič.

V drugi tekmi so se pomerili proti ekipi Zeline, kjer so odigrali eno od boljših tekem na turnirju in bi si zaslužili vsaj remi, ampak so bili sodniki drugačnega mnenja. Tekma se je tako končala z rezultatom 3:2 za Zelino; strelca za Lipovce: R.Mesarič in U.Stanko

Drugi tekmovalni dan je našim hokejistom najprej dodelil Avstrijski Wels, kjer pa ni bilo prave učinkovitosti v napadu in so tako iztržili le točko. Strelca za Lipovce: B.Stanko in U.Stanko.

V drugi tekmi pa so po šolskem protinapadu, z 1:0 premagali reprezentanco Madžarske (Strelec: Luka Vegič)

Na koncu so tako naši hokejisti, samo z enim porazom, osvojili končno 4.mesto.29.03.2017

Vabilo

V skladu s statutom Hokejskega kluba Lipovci sklicujem redni letni OBČNI ZBOR kluba,

ki bo v soboto, dne 04. 03. 2017 ob 18.00 uri v prostorih Vaškega doma v Lipovcih.


Predlagam naslednji dnevni red:

  1. Pozdravni nagovor in otvoritev občnega zbora.
  2. Predlogi in izvolitev delovnega predsedstva.
  3. Ugotovitev prisotnosti in sklepčnosti občnega zbora.
  4. Razprava, dopolnitev in potrditev predlaganega dnevnega reda.
  5. Letna poročila o delu kluba (predsednikovo poročilo, poročilo o računovodskih izkazih s pojasnili in poročilo o poslovanju kluba, poročilo nadzornega odbora, poročila trenerjev).
  6. Razprava o poročilih, dopolnitve le teh in potrditev.
  7. Program dela in tekmovanj za leto 2017.
  8. Razno.

Vse člane kluba, kakor tudi vse ljubitelje športa naprošam, da se občnega zbora udeležijo in s svojo prisotnostjo prispevajo delež k uspešnemu delu in programu dela kluba.

Vljudno vabljeni tudi vsi starši igralcev mlajših selekcij U-10, U-13 in U-19!

Po končanem občnem zboru se bo pobirala tudi članarina za leto 2017 v znesku 20 € za vsakega člana kluba.


27.02.2017

HK Lipovci in Dominik Mesarič

V soboto 11.02.2017 je v Beltinskem gradu potekala razglasitev najboljših športnic, športnikov, športnih kolektivov in perspektivnih športnikov za leto 2016.

Med športnimi kolektivi je hokejski klub Lipovci zasedel drugo mesto.

V konkurenci športnikov pa je bil naš igralec Dominik Mesarič proglašen za tretjega najuspešnejšega športnika občine Beltinci.

Ob tem mu seveda čestitamo, ter mu želimo še veliko športnih uspehov.


13.02.2017

HK Lipovci osvojili novo zvezdico v DDP

Nedelje so v zimskem času rezervirane za dvoranski hokej in tako je bilo tudi v letošnjem 26. dvoranskem državnem prvenstvu Slovenije pod okriljem Zveze za hokej na travi.

Hokejski klub Lipovci je tekmoval s selekcijami U10, U13, U19 in s selekcijo člani.
Osnovni cilj v vseh selekcijah je bil uvrstitev na finalni turnir, ki je potekal 5.2.2017.


FINALE U10: HK LIPOVCI - HK MORAVSKE TOPLICE (2:2 - zmaga po penalih 2:1)

V nedeljo 5.2.2017 so se prvi predstavili člani selekcije U10. V finalu so proti HK Moravske Toplice prikazali borbeno in hrabro igro, saj so po zaostanku dveh golov v drugem polčasu izid izenačili. V podaljšku so bili blizu zadetku, vendar so zmagovalca odločili kazenski streli, kjer so bili v podaljšani seriji srečnejši prav mladi hokejisti Lipovec.
NAJBOLJŠI STRELEC IN NAJBOLJŠI IGRALEC U10: Marcel Stanko.


FINALE U19: HK LIPOVCI - HK TRIGLAV PREDANOVCI (3:2)

Da se je potrebno boriti prav do zadnjih sekund, so pokazali tudi člani selekcije U19, ki so proti pričakovanjem ugnali vrstnike iz HK Predanovci. Hokejisti iz Predanovec so imeli v začetku pobudo, ampak se Lipovčani niso dali. Z organizirano obrambno igro in učinkovitim protinapadom so na koncu slavili z rezultatom 3:2.
NAJBOLJŠI VRATAR U19: Miha Zadravec.
NAJBOLJŠI IGRALEC U19: Luka Vegič.


FINALE U13: HK LIPOVCI - HK MORAVSKE TOPLICE (0:3)

V selekciji U13 smo bili zelo zadovoljni z lipovsko ekipo 11-letnikov, ki so se dostojno upirali močnejši ekipi Moravskih Toplic. Kljub občasnim prebliskom Lipovčanov, žal niso mogli resneje ogroziti vrat Moravskih Toplic, ki so v tej selekciji zasluženo slavili z rezultatom 3:0. Smo pa v tej selekciji imeli najboljšo vratarko.
NAJBOLJŠA VRATARKA U13: Špela Berden.


FINALE ČLANI: HK LIPOVCI - HK TRIGLAV PREDANOVCI (6:2)

V velikem finalu dvoranskega državnega prvenstva Slovenije sta se, tako kot že nekaj zadnjih letih, pomerila večna rivala Hokejski klub Lipovci in Hokejski klub Triglav Predanovci.
Lipovci so stavili na izkušnje in na dobro organizirano igro v obrambi. Predanovci pa so poskušali biti predvsem nevarni s hitro igro z večjo posestjo žogice.
Lipovčani so začeli odlično ter povedli preko Roberta Mesariča, ki je zadel iz kratkega kota. Vodstvo ni trajalo dolgo, saj so s hitro igro hokejisti Predanovec obrnili rezultat v svojo korist in povedli z 2:1. Hokejisti Lipovec pa so do konca prvega polčasa rezultat izenačili na 2:2.
V drugem polčasu smo pričakovali podobno igro kot v prvem polčasu, saj bi lahko vsaka napaka odločila srečanje. Predanovčani so silovito pritisnili, si priigrali nekaj kratkih kotov, ki pa jih niso znali izkoristiti. K temu sta pripomogla odlično postavljen vratar Lipovec Jernej Vučko ter Martin Mesarič, ki je z golove črte kar trikrat rešil žogo.
Nepopustljiva igra v obrambi je obrodila sadove, saj je po odličnem prodoru zadel za vodstvo Dominik Mesarič (3:2), nato pa še po uspešnem protinapadu Boštjan Stanko.
Ker je zmanjkovalo časa se je Predanovcem vse bolj mudilo in tako so bili primorani vzeti iz igre svojega vratarja ter zaigrati na vse ali nič. To pa so naši fantje izkoristili ter preko Martina Mesariča še dvakrat zadeli prazno mrežo.
Na koncu je hokejistom iz Predanovec zmanjkalo časa za izenačenje in so športno čestitali Lipovčanom.
NAJBOLJŠI VRATAR ČLANI: Jernej Vučko
NAJBOLJŠI IGRALEC ČLANI: Martin Mesarič.

Na letošnjem dvoranskem državnem prvenstvu so hokejisti Lipovec zopet dokazali, da znajo stopiti skupaj takrat, ko je najbolj potrebno.

Osvojeni naslovi pa jim dajejo nov zagon za nadaljevanje prvenstva na prostem.06.02.2017

Finale

V poznih večernih urah se je v nedeljo končal redni del dvoranskega državnega prvenstva.

Ker so že pred tem bili znani vsi finalisti, je turnir služil predvsem za taktične zamisli in uigravanje, zato tudi mogoče ni bil toliko zanimiv za gledalce.

V Lipovcih so lahko povsem mirni, kajti njihov osnovni cilj je bil priti v finale (kar jim je uspelo v vseh selekcijah), kjer pa o vsem odloča ena tekma in se lahko zgodi karkoli.

Zato pridite to nedeljo, 5.2.2017, v dvorano Osnovne šole III v M.Soboti in podprite naše fante.

Finale se bo začelo ob 13:00, kjer se bodo prvi pomerili U10, ob 14:00 U19, ob 15:00 U13 ter na koncu še ob 17:00 uri člani.

Rezultati tretjega turnirja:
Člani
M.Toplice : Lipovci (2:8)
Lipovci : T.Predanovci (3:3)

U19
Lipovci : M.Toplice (2:1)
T.Predanovci : Lipovci (2:0)

U13
Lipovci : M.Toplice (0:5)

U10
Lipovci : M.Toplice (1:5)


Nekaj utrinkov iz tretjega turnirja si lahko ogledate v naši galeriji


31.01.2017

HK Lipovci v vseh selekcijah že v finalu

Člani hokejskega kluba Lipovci so v nedeljo 22.1.2017 odigrali še drugi krog dvoranskega državnega prvenstva.

Prvo tekmo so odigrali proti ekipi Triglava iz Predanovec. Tekma se je pričela proti pričakovanj naših igralcev, saj so nasprotniki prvi povedli in tako so morali Lipovčarji celotno tekmo loviti rezultat. Kar pa je vedno težko, kadar ti sodi sodnik iz Predanovec, sicer sedaj član HK M.Toplice. Končni rezultat je bil tokrat povsem zasluženo 3:5 za ekipo iz Predanovec.

Seveda, to ni pomenilo nobene katastrofe, kajti ta dan so se pomerili še z ekipo M.Toplic, kjer so suvereno prišli do zmage z rezultatom 0:6. Tekmo kasneje pa je tudi Triglav premagal ekipo iz M.Toplic, tako da so si naši hokejisti že zagotovili nastop v finalu.

Pri nižjih selekcijah je sicer prišlo do manjše zmede zaradi novega razporeda, a vendar so se nekako odigrale vse tekme.

U19 so remizirali z ekipo Triglava (0:0) ter premagali M.Toplice z 6:1. Triglav pa je premagal ekipo iz M.Toplic in tako so se, podobno kot pri članih, igralci Lipovec že lahko razveselili nastopa v finalu.

Pri U13 in U10 pa nastopa samo podmladek iz Lipovec in M.Toplic tako, da bomo tudi tukaj igrali v finalu. U13 so sicer izgubili z 1:2, U10 pa so 1:5 premagali ekipo iz M.Toplic.

Drugi krog tekmovanj je tako prinesel zanimive boje v vseh selekcijah. Hkrati so se že določili pari za finalni turnir, čeprav je naslednji vikend na sporedu še en krog, ki pa bo služil predvsem za uigravanje pred samim finalom, ki bo 5. februarja v Murski Soboti.

Lestvice po drugem kolu


Prišlo je tudi do spremembe razporeda. Spremenjeni razpored si lahko ogledate tukaj.


24.01.2017

Evropsko prvenstvo U21

Od 13. do 15. januarja je v Zeleni dvorani v Puconcih potekalo Evropsko prvenstvo reprezentanc do 21 let.

V reprezentanci so sodelovali tudi naši štirje fantje: Luka Vegič, Blaž Toplak, Marcel Tratnjek ter Miha Zadravec.


Ekipe s katerimi so se pomerili so prihajale iz Ukrajine, Slovaške, Italije, Walsa, Norveške in Turčije.

Že na začetku tekmovanja se je videlo, da so naši fantje najmlajša ekipa ter posledično fizično slabši kot ostali, zato čudežev ni bilo za pričakovati.

Na koncu so osvojili 6.mesto.vir: zhnts


16.01.2017

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007
To Top Remember