Mlajše selekcije na mednarodnih turnirjih

Mlajše selekcije lipovskih hokejistov imajo v letošnjem letu za sabo pestro, predvsem pa uspešno udeležbo na močnih mednarodnih turnirjih. Zaradi pomanjkanja domačih tekem so taki turnirji zelo pomembni saj se na njih pokaže dejansko znanje in pripravljenost hokejistov obenem pa se pridobi na samozavesti in psihični moči, ki je prav tako pomembna za doseganje zmag.

Na prvi turnir sta se selekciji U10 in U12, skupaj s starši, odpravili 16.5. v češki Hradec Kralowe kjer se je od 17. – 19. maja odvijal International Youth Hockey tournament. Ta turnir je bil tudi prvi turnir kjer so se mladi hokejisti srečali tudi z ekipami iz Češke, Poljske, Avstrije...s katerimi se še niso srečali in odigrali tekem. V čudovitem vremenu, obilo dobre volje, predvsem pa želje, so mladi hokejisti pokazali všečno igro, obenem pa so se pokazale tudi pomankljivosti, ki so odločale o golih. Tako so U10 med 9 ekipami zasedli 4 mesto, U12 pa med 8 ekipami 5 mesto.

Drugi turnir se je odvijal v Zagrebu, kjer je HK Trešnjevka pripravil 15. in 16.6. - 17. Boris Farkaš Memorial. Na ta dvodnevni turnir so se igralci selekcij U10, U12 in U14odpravili sami s trenerji. Na močnem mednarodnem turnirju s 37 ekipami so Lipovci tekmovali z dvema ekipama U10, eno ekipo U12 in prvič tudi z ekipo U14. Turnir je bil tudi prvi preizkus ali so treningi bili uspešni in so se pomanjljivosti iz Češke odpravile. Na turnirju so selekcije HK Lipovec osvojile v svojih skupina naslednja mesta: U10-prva ekipa 3 mesto v svoji skupini, skupaj v kategoriji 5 mesto, U10-druga ekipa je osvojila 5 mesto, skupaj v kategoriji 8 mesto, U12 so bili v svoji skupini 3, v kategoriji 5 in U14 v svoji skupini 2 mesto, skupaj 4 mesto. Sestava posameznih selekcije je že tudi nakazovala v kakih sestavih se bo igralo v prihodnej saj je prišlo do prehoda generacij in s tem potrebe po oblikovanju novih selekcij.

Naslednji turnir je bil v Subotici 22. in 23.6. Tja smo se odpravili seleciji U10 in U12 skupaj s starši, obenem so imeli turnir v Subotici tudi veterani. V dveh dneh turnirja so hokejisti Lipovec pokazali odlično igro in obe selekciji sta turnir končali brey izgubljene tekme. Drug dan turnirja nam je zagodlo vreme in so bile nekatere tekme odpovedane, tako, da je ekipa U12 osvojila 1 mesto, U10 pa zaradi boljše gol razlike ekipe iz Zeline 2 mesto. Tekme v subotici so tudi že pokazale, da bodo v prihodnje naši največji rivali selekcije iz HK Zelina.

Naslednji turnir je bil na domačem terenu – 2. Hokejska noč. Na turnirju, katerega se je udeležilo 25 ekip, so bila pričakovanja visoka, še posebej pred številnimi domačimi navijači. V napetih dvobojihin prikazani všečni igri je selekcija U10 – prva ekipa osvojila 4 mesto, U10 – druga ekipa 6 mesto. V selekciji U14 pa so Lipovci 1 osvojili 3 mesto in Lipovci 2 8 mesto.

Drugi vikend v septembru sta se selekciji U10 in U12 udeležili turnirja v Predanovcih, kjer sta obe selekciji odigrali popolne dvoboje in osvojili prvi mesti v kategorijah.

V novembru se je selekcija U14 udeležili dne 9. in 10.11. turnirja v Zelini kjer so igrali v najtežji skupini in po napetih in nervoznih dvobojih osvojila 7 mesto.

Igralci selekcije U10 pa so se v nedeljo 10.11. udeležili 1. Memoriala »Zvonimir Petrović Kiro« v Zagrebu. Kljub temu, da so vsi igralci bili bistveno mlajši od 12 let so nastopili v skupini 12 letnikov in po odličnih igraz z močnejšimi nasprotniki osvojili 3. mesto.

Zadnji turnir v letu 2019 – HVII Santa Claus Cup pa je potekal v Budimpešti dne 30.11. in 1.12. Po dokaj naporni in dolgi vožji so selekcije U10, U12 in U14 takoj zjutraj pričele z igrami. Kot smo pričakovali so najtežje, vendar tudi najboljše tekme potekale z mladostniki HK Zeline. Po napetih tekmah in mnogo emocij so U10 imeli samo 1 poraz, vendar v tej kategoriji ni bilo rangiranja po mestih. U12 je osvojila 3 mesto in U14 po izjemno napeti tekmi z vrstniki iz Zeline 2 mesto.

Igre lipovskih mladih hokejistov so se iz turnirja v turnir izboljševale in zadnji turnir v Budimpešti je pokazal, da so mladostniki HK Lipovec močno napredovali in so spoštovanja vreden nasprotnik najboljšim ekipam v regiji. Igralci pa so iz turnirja v turnir iz tekme v tekmo samozavestnejši, žal pa je, da se v večji meri turnirjev udeležujejo le isti igralci.


02.12.2019

Jesenski del končan

Ta vikend se je končalo še zadnje dejanje jesenskega dela državnega prvenstva hokeja na travi. Triglav je premagal M.Toplice z rezulatom 2:5, prav tako so članice Triglava premagale M.Toplice z rezultatom 0:3.

Tako bi lahko za jesenski del rekli, da se je, bolj ali manj, vse končalo po pričakovanjih. Lipovci v vseh selekcijah krojijo vrh lestvice. Čeprav po rezultatih izgleda, da so se Lipovci sprehodili skozi prvenstvo, temu ni bilo tako. Člani HK Lipovci so vse prej kot lahko premagovali ekipo iz Predanovec. Na zadnji tekmi bi se lahko kaj hitro zgodilo, da bi že v prvem polčasu izgubljali precej več kot samo z 0:1. V prvem polčasu so bili igralci iz Predanovec precej boljši v vseh elementih igre, a k sreči tega niso kronali z zadetki. V Lipovcih so nato v polčasu naredili spremembe v postavitvi ter zadeli takoj v prvem napadu drugega polčasa. Po tem so nadeljevali v svojem slogu ter do konca srečanja nasprotniku zadali še 7 golov. Končni rezultat 1:7. Strelci: HK Triglav (N.Potokar); HK Lipovci (3x F.Maučec, 2x B.Stanko, D.Mesarič, P.Katovski).

Prav tako so Lipovci na prvem mestu v vseh ostalih mlajših selekcijah. U16 je dvakrat premagal ekipo iz M.Toplice, pri U13 je prva ekipa suvereno na prvem mestu, druga ekipa Lipovec pa zaseda drugo mesto na lestvici zaradi boljše gol razlike. Pri U10 je naša ekipa na prvem mestu s 6 točkami razlike, predvsem zaradi nepravilnosti ekipe iz M.Toplic, pri katerih je na obeh tekmah branil vratar, ki je starejši in nima pravice nastopa za to selekcijo.

A čeprav je konec jesenskega dela, kaj dosti počitnic za igralce ne bo. Sedaj se bodo hokejisti hitro preselili v dvorano, kajti prve tekme dvoranskega državnega prvenstva bi naj bile že v začetku decembra.


24.10.2019

Ducat golov v mreži nasprotnika

V nedeljo je bila za naše člane na sporedu še predzadnja tekma jesenskega dela. Naši fantje so kljub nepopolni zasedbi tekmo vzeli zelo resno. Prav tako so se z nekaj odličnimi potezami izkazali tudi mlajši igralci.

Člani Lipovec so prvi zadetek dosegli že po prvem napadu, le po nekaj sekundah igre. Do konca tekme se niso zaustavili, kar se je odražalo na rezultatu. Prvi polčas so končali z rezultatom 8:1, nato pa v drugem polčasu dodali še 4 zadetke. Končni rezultat je bil tako visokih 12:1. Strelci: HK Lipovci (4x P.Katovski, 3x B.Pavlinjek, 2x F.Maučec, 2x B.Stanko, B.Berden); HK M.Toplice (P.Fras)

Naslednja in hkrati zadnja tekma jesenskega dela za naše člane bo v nedeljo v Predanovcih, ob 15:30 uri, kjer bodo skušali doseči še eno zmago in tako končati jesenski del brez izgubljene točke.

Nato pa bodo brez daljšega premora zamenjali zunanje palice za dvoranske ter se skušali čim bolje pripraviti na bližajoče se dvoransko evropsko prvenstvo skupine C2, ki bo od 14.2 do 16.2.2020 potekalo v Bratislavi.


09.10.2019

Prve tekme - prve zmage

Člani HK Lipovci so ta vikend odigrali še drugo tekmo državnega prvenstva v hokeju na travi.

Če jim je prejšnjo in hkrati prvo tekmo letošnjega prvenstva nasprotnik iz Predanovec povzročal nekaj težav, je bilo tokrat proti ekipi iz M.Toplic precej lažje.

Prvo tekmo proti HK Triglav Predanovci, so naši fantje začeli zelo "hladno" in predvsem v prvem polčasu bi lahko rekli, da je bil Triglav enakovreden nasprotnik. A bolj ko je šla tekma proti koncu, bolj so naši prevzemali pobudo. Končni rezultat 5:1 za HK Lipovce. Strelci: HK Lipovci (P. Katovski, U.Stanko, B.Stanko, L.Vegič, B.Berden); HK Triglav (N.Potokar)

V drugi tekmi proti ekipi iz M.Toplic so igralci HK Lipovci, že takoj na začetku ujeli ritem in o končnem zmagovalcu kaj kmalu več ni bilo dvoma. Ob koncu prvega polčasa je bilo namreč že 5:0. V drugem polčasu nato naši igralci niso več zaigrali na polno, prav tako je bil viden padec koncentracije. Tekma se je končala z zmago naših 8:0. Strelci: HK Lipovci (4x B.Stanko, P.Katovski, B.Berden, L.Vegič, D.Mesarič)

Omeniti je potrebno, da ekipa iz M.Toplic ni bila popolna, a je bilo tudi pri nas tako. Na prisilnem počitku sta namreč M.Mesarič kateri okreva po zlomu ključnice ter R.Mesarič, kateri je utrpel zvin gležnja, prav tako pa je zaradi službenih obveznosti manjkal U.Stanko.

Svoj debi v članski ekipi pa je tokrat dočakal Alen Maučec, za katerega upamo, da se bo v nekaj letih preoblikoval v odličnega igralca članske selekcije.


02.10.2019

Začetek nove sezone

Ob koncu lanske sezone smo glede na vse težave s poškodbami na evropskem prvenstu, zapisali, da se v športu enkrat vse vrne.

In tako se nam je tudi vrnilo in to še prej kot smo pričakovali. Na EHF je namreč prišlo do reorganizacije tekmovanja in tako se je naš klub znašel v eni skupini višje. Tako bomo naslednje leto igrali v skupini C1, kjer se nam bosta ob vseh močnih ekipah, ki so igrale na tem istem prvenstu v Pragi, pridružili še ekipi iz Hrvaške in Poljske.

Kar pomeni, da bo skupina še zahtevnejša ter da se bo za vsak dober rezultat treba še kako potruditi. Tega se zavedajo prav vsi v klubu, zato bodo že letos v svoje vrste vrnili M.Abubaker-ja, da bi ekipo pripravil še bolje, kot je bilo to v lanski spomladanski sezoni.

Ob vsem tem pa je ravno pred dvema dnevoma prišla še pozitivna novica z EHF-a, kjer so nas izbrali za domačina tekmovanja.


Še prej pa nas čaka začetek nove sezone državnega prvenstva. To so že prejšnji vikend začeli naši starostniki U13. Takrat je prva ekipa Lipovec osvojila vse točke, druga (ženska) ekipa pa je premagala ekipo iz M.Toplic z rezultatom 1:2.

V nedeljo, 22.9, bo na sporedu prva tekma za naše člane. Ob 17.uri se bodo Lipovci na svojem domačem igrišču pomerili z ekipo iz Predanovec, ki je prejšnji vikend, kljub manjšemu kadrovskemu pomanjkanju, pometla z ekipo iz M.Toplic in jih premagala z rezultatom 5:0.


20.09.2019

Turnir Hokejska noč 2019

Lani smo bili priča prvemu turnirju, ki ga je organiziral naš klub z imenom Hokejska noč 2018.

In ker je bil odziv zelo dober, smo se v letošnjem letu odločili za ponovitev le-tega - Hokejska noč 2019

Tako tudi letos prihaja k nam veliko število otrok ter veteranov, kateri bodo odigrali prijateljske tekme, na katerih pa bo poleg rezultatov, v ospredju predvsem druženje, fair-play ter zabava.

Turnir bo trajal ta vikend (24.in 25.8.2019), z začetkom v soboto ob 9. uri.

V soboto zvečer bo sledila zabava z ansambelom Kvintet pomurskih 5.

Razpored vseh tekem si lahko ogledate na tej povezavi.


20.08.2019

Zmanjšanje poškodb

V okviru programa usposabljanja strokovnih delavcev v športu trenerji ugotavljamo, da lahko verjetnost določenih najpogostejših poškodb v hokeju na travi poskušamo zmanjševati s pravilno preventivno vadbo.

S tem namenom vas Zveza za hokej na travi Slovenije vabi na praktičen predstavitveni dogodek, ki bo potekal v četrtek, 27. 6. 2019, ob 18:00 v Hokejskem centru Lipovci.

Pravilno vadbo nam bo predstavil vodja usposabljanja za športno treniranje v hokeju na travi mag. kineziologije Mitja Dišič. Mitja bo klubom, igralcem, staršem na voljo tudi za vprašanja in strokovne nasvete. Po predstavitvi bo s strani strokovne službe Zdravstvenega doma Murska Sobota tudi kratka obnova prijemov prve pomoči, oživljanja. Menimo, da je izjemno pomembno, da tovrstna znanja sproti obnavljamo, saj lahko to komu reši življenje.

Pred samo predstavitvijo na igrišču bo v prostorih HK Lipovci med 17:00-18:00 potekal tudi tečaj v okviru usposabljanja strokovnih delavcev v športu na temo Psihosocialne osnove športa. Če koga tema zanima, je vabljen, da se nam pridruži. Predavanje bo prav tako vodil mag. kinezologije Mitja Dišič.

Veseli bomo, če boste na dogodek povabili igralce, starše, vse zainteresirane.


22.06.2019

Obstanek v skupini C2

Vrhunec letošnje hokejske sozone za HK Lipovci je končan.
Od 6. do 9. 6. 2019 je namreč potekalo evropsko prvenstvo skupine C2 v Pragi, za katerega so se naši fantje pripravljali celotni spomladanski del.

In če je šlo v pripravljalnem obdobju vse kot so si naši fantje zamislili, se je na tokratnem evropskem prvenstvu končalo vse prej, kot bi si kdo mislil. Ekipa je bila namreč popolna le 30 min prve tekme proti ekipi iz Portugalske, v kateri pa se je videla še rahla nervoza naših igralcev, a so vseeno imeli aktiven rezultat.

Pri zaostanku 2:3 so imeli priložnost za izenačenje iz kazenskega strela, ki pa ga niso izkoristili, zraven tega pa še v isti minuti dobili zadetek iz protinapada.

A kot, da to ne bi bilo zadosti, se je v enem od napadov med strelom na beckend stran poškodoval naš najboljši igralec M.Mesarič, ki je nerodno padel in si zlomil ključnico. Kmalu za tem je igro zapustil še B.Stanko zaradi poškodbe mišice, prav tako tudi F.Maučec zaradi poškodbe mišice ni mogel igrati na polno. Od tega naprej se naši fantje enostavno več niso pobrali sledile so napake in Portugalci so tekmo zaključili z visokim rezultatom 6:2 (strelca za Lipovce: M.Ateeq in G.Zajc).

Naslednji dan bi za boj za napredovanje morali premagati slovaško Račo. Po začetnem vodstvu z 1:0, so glede na stanje igralcev, vse moči usmerili v obrambo, katera je odbila vse pritiske Rače do trenutka, ko se je seznamu poškodovanih pridružil še M.Abubaker, ki je staknil poškodbo kolena. Tako je Rača prišla najprej do izenačenja nato pa preko kratkega kota še v vodstvo za 1:2. (strelec za Lipovce: F.Maučec)

Tako so naši fantje končali na dnu svoje skupine in so se morali zadnji dan pomeriti z zadnje uvščeno ekipo iz druge skupine Ardas Rudamina iz Litve. Za obstanek v tej jakostni skupini jim tako kaj drugega kot zmaga ni preostalo.

Po začetni nervozi in prejetem zadetku so vse svoje moči preusmerili v napad, kar se jim je na koncu obrestovalo z dvema zadetkoma, enim razveljavljeni golom in nedosojenem kazenskem strelu-za kar sta se sodnika na koncu tudi opravičila. Tekma se je končala z zmago naših z 2:1 (strelec za Lipovce: 2x D.Mesarič) ter na koncu osvojim 5.mesto.

Čeprav je bil s to zmago cilj dosežen je vseeno ostalo nekaj grenkega priokusa. Po dobrih pripravah in prikazu na prijateljskih tekmah so v Lipovcih vseeno pričakovali vsaj boj za prva mesta. A bolj kot to ne morejo verjeti, da so lahko imeli toliko nesreče pri poškodbah. A takšen je pač šport, včasih vesel in srečen, drugič pač žalosten in krut.

Igralci Lipovec, so že tako zreli, da jih takšne stvari ne bodo vrgle iz tira. Saj verjamejo, da se v športu enkrat vse vrne.


12.06.2019

EP 2019 - Praga

Naši hokejisti se bodo v četrtek zjutraj podali na pot proti češki Pragi na evropsko klubsko prvenstvo skupine C2.
Prvo tekmo bodo odigrali v petek proti ekipi Lousade iz Portugalske. V soboto pa bo našim nasproti stala ekipa Rače iz Slovaške.

Vse rezultate lahko spremljate na uradni strani EHF-a.

Prav tako lahko vse dogajanje spremljate tudi na naših kanalih FB, FB fan club in IG


04.06.2019

Podelitev za sezono 2018/2019

Zadnji vikend v maju je na lipovskem igrišču potekalo še zadnje dejanje državnega prvenstva v hokeju na travi.

Čeprav bi vse tekme in podelitev morale biti na igrišču v M.Toplicah, so ekipi iz M.Toplic tokrat spet zagodli lastniki in jim sredi igrišča postavili šotor.

A nič za to; vse dogajanje je bilo prestavljeno v Lipovce, kjer so se odigrale še zadnje tekme v vseh selekcijah.

Na koncu so Lipovci v vseh selekcijah U10, U13 in člani suverno osvojili prvo mesto, brez ene same izgubljene točke. Prav tako se je izkazala tudi druga ekipa Lipovcev U13, pri kateri igrajo samo punce, za katere upamo, da bodo v naslednjih letih predstavljale dobrega nasprotnika članicam drugih dveh klubov.

Hokejisti Lipovec niso osvojili samo naslov državnih prvakov. V vseh selekcijah so pobrali tudi vse individualne lovorike.
Pri U10 je najboljši igralec in strelec postal Žiga Štiblar, vratar pa Luka Škafar. V selekciji U13 je izbor najboljšega posameznika in strelca pripadel Alenu Maučecu, najboljši vratar pa je postal Žan Dravec.

In, kot že zadnjih nekaj let, je najboljši igralec pri članih postal Martin Mesarič, ki je bil tudi najboljši strelec tega prvenstva, ter najboljši vratar Jernej Vučko.

Galerija


29.05.2019

Pripravljalne tekme

V sklopu priprav na evropsko prvenstvo v Pragi so naši fantje odigrali 4 prijateljske tekme z ekipami iz Hrvaške.

Prejšnji vikend so odigrali tekmo proti ekipi Mladosti, a so kljub dobri igri izgubili z rezultatom 1:4.(Strelec za Lipovce:M.Mesarič)

Nato so v sredo na svojem igrišču gostili ekipo iz Zeline, s katero so v lanskem letu izgubili v boju za napredovanje v C1. Tokrat so naši fantje prikazali boljšo formo in slavili z rezultatom 5:3.(Strelci za Lipovce: 2xP.Katovski, M.Abubaker, M.Ateeq, G.Zajc)

To nedeljo so v Zagrebu odigrali še zadnji pripravljalni tekmi. Najprej proti ekipi Mladosti ter nato se proti ekipi Zrinjevca.

V obeh tekmah so bili naši hokejisti zanesljivo boljši nasprotnik. V prvi tekmi so najprej z rezultatom 1:2 premagali ekipo Mladosti, čeprav bi rezultat lahko bil še višji. (Strelca za Lipovce: G.Zajc, B.Stanko)

Čeprav je ta tekma močno utrudila naše fante, so se vseeno toliko zbrali in se potrudili ter premagali ekipo iz Zrinjevca z rezultatom 1:10. (Strelci za Lipovce:2xM.Mesarič, 2xM.Ateeq, 2xP.Katovski,G.Zajc, M.Abubaker, F.Maučec, B.Stanko)

Sedaj naše fante čaka še nekaj treningov, predvsem v tehničnem smislu, nato pa se lahko polni optimizma udeležijo evropskega prvenstva v Pragi, kjer bodo morali prikazati vse, kar znajo in doseči cilj, ki so si ga zastavili: obstoj ali (potihem) tudi napredovanje v močnejšo jakostno skupino.


27.05.2019

Turnir Hradec Kralove

Mladi igralci HK Lipovci in njihovi najzvestejši navijači so se 16.5. v popoldanskih urah odpravili v 9 ur oddaljeni Hradec Kralove na močan mednarodni turnih, na katerem je sodelovalo 37 ekip.

Vzdušje na poti je bilo sproščeno, vendar se je pri igralcih čutila nervoza saj so se odpravljali na turnir kjer so jim bile ekipe nepoznane za razliko od domačega prvenstva in domačih ekip.

Turnir je potekal v hokejskem komplesku katerega se ne bi branil noben hokejski klub, obenem je bila organizacija turnirja popolna. Ekipe U10 so tekmovale v treh skupinah skupaj 17 ekip, U14 pa v dveh skupinah, skupaj 12 ekip.

Že ogled prvih tekem je dal vedeti, da so na turnirju prisotne močne ekipe in bo potrebno za zmage pokazati vso znanje, izkušnje in dati vse od sebe. Prvi so s tekmo proti vrstnikom iz Poljske pričeli U10 in so s srčno igro, tehnično popolnimi kombinacijami dosegli prvo zmago. Nato so na igrišče stopili igralcu U14, ki pa so tako prvo in drugo tekmo prvega tekmovalnega dne nesrečno izgubili. Tudi U10 je drugo tekmo prvega tekmovalnega dne izgubil. Vidno razočarane igralce je v večernih urah na sestanku motiviral trener Pero ter jih pripravil za nov tekmovalni dan.

Drug tekmovalni dan je bil, po uspešni motivaciji s strani trenerja Pero-ja, »lipovski dan hokeja na turnirju«. U10 je premagal vrstnike iz Dunaja ter nesrečno izgubil proti domačinom in zbral isto število točk kot še dve ekipi na prvem mestu, vendar je zaradi slabše gol razlike pristal na tretjem mestu v skupini. U14 so po vrsti premagovali ekipe z vidno starejšimi igralci in so zabeležili dve zmagi in neodločen izid s poznejšimi zmagovalci skupine.

Polni elana smo se se podali v finalni tretji dan, kjer so U10 igrali za mesta med 5 in 8 mestom. Po prvi zmagi so nato po nekorektnem sojenju sodnice pristali na končnem 6 mestu. V najbolj napeti igri turnirja pa so U14 igrali v regularnem delu neodločeno po streljanju prostih strelov pa so zmagali in pristali na 7 mestu.

Ko so se strasti umirile in smo realno pogledali na vso dogajanje na turnirju lahko z zadovoljstvom ugotovimo, da so naši najmlajši igralci pokazali izvrstno igro, se srčno borili in s ponosom predstavljali HK Lipovce. Ta turnir dokazuje, da se v Lipovcih načrtno in uspešno dela z mlajšimi generaciji za katere si upamo trditi, da bodo, ob takem nadaljnem strokovnem delu, v naslednjih letih posegali po najvišjih mestih. Škoda je le, da v domačem okolju ni drugih ekip s katerimi bi lahko igrali tako močne tekme kot so jih igrali na turnirju.

Galerija


23.05.2019

Visoka zmaga Lipovcev

Letošnja sezona se bliža k koncu oziroma se je za člane našega kluba že končala.

Na zadnji tekmi državnega prvenstva so naši člani prikazali dobro igro in nasprotniku iz M.Toplic zadali najvišji poraz v tej sezoni; 14:0. (Strelci: 5xP.Katovski, 2x M.Abubaker, 2x M.Mesarič, R.Mesarič, D.Mesarič, L.Vegič, B.Berden, U.Stanko)

S tem so samo potrdili primat v Sloveniji in zasluženo, brez izgubljene točke, končali na prvem mestu lestvice za to sezono.

Prav tako so že postali državni prvaki tudi selekcije U13 in U10. Kljub temu morajo odigrati še zadnji krog tekmovanja, ki bo 26.5.2019 v M.Toplicah.

Na ta dan bo po tekmi članov med HK M.Toplicami in HK Triglavom potekala razglasitev rezultatov in podelitev priznanj najboljšim.

Člani hokejskega kluba Lipovci bodo sedaj dva vikenda zapovrstjo izkoristili za prijateljske tekme in pripravo na evropsko prvenstvo v Pragi. Tako bodo naprej, 19.5., odigrali tekmo proti ekipi Mladosti, nato pa še 26.5. tekmi proti ekipi Zrinjevca in Mladosti.


15.05.2019

Zmagovalci projekta: Radi delamo dobro

Mercator je ob svoji 70-letnici delovanja izvajal donatorski projekt Radi delamo dobro v 70 krajih po Sloveniji. Z donacijami lokalnim društvom in organizacijam v teh krajih želi prispevati k boljši kakovost življenja, skupaj pa je podelil 91.000 evrov.
Kupci so imeli možnost v izbranih Mercatorjevih trgovinah glasovati za lokalno društvo, ki si najbolj zasluži denarno podporo.

V letošnjem letu je v projektu Radi delamo dobro sodeloval tudi hokejski klub Lipovci, ki je od kupcev prejel največje število glasov in si prislužil donacijo v višini 1.000 EUR.

Vsem kupcem, ki so nam namenili svoj glas se iskreno zahvaljujemo.

Donacijo bomo namenili za naše najmlajše člane hokejskega kluba Lipovci.13.05.2019

25. državni naslov

Hokejski klub Lipovci, je pretekli vikend, natančneje v soboto v popoldanski deževni uri, premagal člansko ekipo Triglava iz Predanovec z rezultatom 7:2. S to zmago so si naši člani že zagotovili nov naslov državnih prvakov in to že tri kroge pred koncem sezone. Strelci za Lipovce so bili: 4xM.Abubaker, R.Mesarič, M.Mesarič in B.Stanko.

A prav posebnega veselja v Lipovcih ni bilo, čeprav je to že 25. državni naslov našega kluba.

V HK Lipovcih so namreč vse misli usmerjene na evropsko prvenstvo, ki bo potekalo od 6. do 9. junija v Pragi.
Prav zaradi tega je treninge in vodenje ekipe na tekmah prevzel M.Abubaker, ki zraven tega odlično igra v napadu, kjer dosega prepotrebne zadetke za naš klub. Prvi znaki sprememb v igri so bili vidni že to tekmo, kjer so naši fantje skušali slediti napotkom in taktičnim zamislim Abubaker-ja.

Sedaj čaka igralce še kar nekaj treningov in dve tekmi državnega prvenstva. Upamo tudi na kakšno prijateljsko tekmo z ekipo iz sosednje Hrvaške ali Avstrije.
Tekme bi služile predvsem kot priprava na že omenjeno evropsko prvenstvo in za katere upamo, da jih bodo naši fantje znali čim bolje izkoristiti.
Upamo, da se nam bo čimprej pridružil še en igralec Muhammad Ateeq, prav tako iz Pakistana.

Naslednji vikend se hokejsko dogajanje seli v Predanovce, kjer bodo prvi začeli starostniki U10, nato bodo prvo tekmo v tem spomladanskem delu odigrale članice in na koncu še zadnji spopad v tej sezoni med našimi prvaki in igralci iz Predanovec.30.04.2019

Prve tekme spomladanskega dela

Na velikonočni ponedeljek je bilo na lipovskem igrišču zopet živahno.
Čeprav bi vse tekme morale biti odigrane v M.Toplicah sta se oba kluba soglasno odločila, da se vso dogajanje prenese v Lipovce.

Prve tekme so se začele s selekcijo U10, ter nato nadeljevale s selekcijo U13.
Tekmovalni dan pa se je zaključil s tekmo članov med HK M.Toplice in HK Lipovci.

Rezultati:
U-10 - M.Toplice : Lipovci 2:4
Strelci: HK M.Toplice (2xLucija Gomboc); HK Lipovci (3xŽiga Štiblar, Murat L.Dorian)

U-13 - M.Toplice : Lipovci1 0:8
Strelci: HK Lipovci 1(4x Alen Maučec,2x Luka Makovec, Timotej Tivadar, Samo Vučko)
U-13 - M.Toplice : Lipovci2 1:1
Strelci: HK M.Toplice(Egon Hegeduš); HK Lipovci2(Maruša Erjavec)
U-13 - Lipovci1 : Lipovci2 9:0
Strelci: HK Lipovci 1(4x Alen Maučec,2x Luka Makovec, Timotej Tivadar, David Tinev, Marcel Stanko)

Člani - M.Toplice : HK Lipovci 2:7
Strelci: HK M.Toplice (2xD.Kučan); HK Lipovci(2xP.Katovki, 2xM.Mesarič, L.Vegič, B.Pavlinjek, M.Abubaker)

Na tekmi članov se je s svojo prvo tekmo v dresu Lipovec, predstavil tudi Abu Baker Muhammad.
Pred tekmo je uradno prejel tudi dres iz rok predsednika kluba.
Več slik si lahko ogledate pod sklopom galerija.


24.04.2019

Nova okrepitev v HK Lipovci

Kot smo že napovedovali, smo včeraj le dočakali novo okrepitev v hokejskem klubu Lipovci.

Po nekaj težavah z vizo ter ostalimi stvarmi, se nam je v petek, 19.4.2019, končno pridružil igralec M.Abubaker iz Pakistana ter takoj prevzel dirigentsko palico na prvem treningu. Drugi igralec M.Ateeq bo prispel s krajšo zamudo, takoj ko dobi vizo.

Igralci so po prvem vtisu o novem igralcu navdušeni, prav tako so enotnega mnenja, da tako kvalitetnega treninga niso izpeljali že nekaj časa.

Tako nas sedaj čaka naporen mesec dni, v katerem bodo hokejisti od njega skušali odnesti čim več hokejskega znanja. In to od najmlajših pa vse do najstarejših. Abubaker bo namreč tudi na treningih v nižjih selekcijah pomagal P.Katovskemu.

Prvo tekmo bomo z novim soigralcem odigrali na velikonočni ponedeljek proti ekipi iz M.Toplic. Čeprav bi tekma morala biti odigrana v M.Toplicah pa sta se kluba odločila za igranje v Lipovcih.

Tako bodo vse tekme, ki so na razporedu za ponedeljek, 22.4.2019, odigrane v ŠRC Lipovci, začenši ob 10:00 uri z selekcijo U10. Ob 14:00 bodo nadeljevali U13 ter ob 16:30 še člani.20.04.2019

Turnir - Memorial Ivo Zlatar 2019

Člani hokejskega kluba Lipovci so na prelep sončen vikend od 23. do 24. marca odpotovali v Zagreb, kjer so sodelovali na močnem mednarodnem turnirju.

Hokejski klub Mladost je namreč organiziral turnir imenovan Memorial Ivo Zlatar 2019.

Na turnirju so sodelovale ekipe iz Hrvaške (Mladost, Trešnjevka, Zrinjevac), Slovaške (reprezentanca), Avstrije (SV Post, AHTC), Madžarske (Soroksari, Szentlaszlo) in Slovenije (Lipovci).

Naši člani so na turnir odpotovali v polni zasedbi in turnir izkoristili predvsem kot pripravo na spomladanski del sezone.

Prvo tekmo so odigrali proti ekipi Soroksari, ter jih premagali z rezultatom 4:2. (Strelca za Lipovce: 2x M.Mesarič in 2x D.Mesarič)

Druga tekma je bila proti ekipi iz Mladosti.
Naši fantje so si predvsem v prvem polčasu priigrali nekaj zelo lepih priložnosti in bili tudi boljši nasprotnik. Ampak žogica ni in ni hotela v gol. Polčas so zaključili z rezultatom 1:1, a z grenkim priokusom, saj so vedeli, da so izpustili iz rok nekaj zelo lepih priložnosti. Tako so naši fantje iz minute v minuto, postajali vse bolj nervozni, svoje pa sta dodala še hrvaška sodnika z nekaj čudnimi odločitvami, kar je botrovalo porazu naše ekipe z 5:1. (Strelec: U.Stanko)

Lipovci so tako osvojili drugo mesto v skupini in naslednji dan so jim na sproti stale ekipe iz Avstrije.

Prvo tekmo, drugega dne so začeli z dvobojem proti trenutno prvi ekipi na lestvici avstrijske lige, Post SV.
Naši fantje so z zelo dopadljivo igro dobro parirali nasprotniku iz avstrije, a je našim na koncu zopet zmanjkalo nekaj zaključnih strelov. Čeprav o končnem zmagovalcu ni bilo dvoma, bi si naši zaslužili vsaj častni zadetek. Končni rezultat: 3:0.

A nič zato, v lipovcih so bili glede na prikazano zadovoljni in svoje misli že preusmerili proti drugemu nasprotniku iz Avstrije - AHTC. Tokrat so naši bolj odločno krenili v tekmo, in zadeli vsaj tisto, kar se na takšni tekmi mora zadeti ter na koncu slavili z rezultatom 3:1. (Strelca: 2x P.Katovski in G.Zajc)

Z dvema zmagama in dvema porazama so tako osvojili končno peto mesto - kar pa ni niti takšnega pomena. Cilj turnirja je bil predvsem, da se v čim bolj polni zasedbi člani udeležijo turnirja ter se tako čim bolj pripravijo na spomladanski del sezone.
In glede na prikazano je to tudi v uspelo. Zasedba ekipe je bila polna kot že dolgo ne, igra pa glede na začetek sezone tudi zelo dobra.

V naslednjem mesecu se bosta tej ekipi pridružila še dva igralca iz Pakistana, katera bosta prišla predvsem kot okrepitev za evropske tekme v Pragi, ter kot pomoč na treningih/tekmah v vseh selekcijah. Tako bo ta ekipa (vsaj upamo) dobila še tisto malo, kar jim včasi zmanjka na enakovrednih, predvsem evropskih, tekmah.

Končni vrstni red turnirja:
1. Slovaška (reprezentanca)
2. HK Trešnjevka
3. HAHK Mladost
4. SV Post
5. HK Lipovci
6. AHTC
7. HK Zrinjevac
8. HC Soroksari
9. HC Szentlaszlo


26.03.2019

Občni zbor

V skladu s statutom Hokejskega kluba Lipovci sklicujem redni letni OBČNI ZBOR kluba,
ki bo v petek, dne 01. 03. 2019 ob 18.00 uri v prostorih Vaškega doma v Lipovcih.

Predlagam naslednji dnevni red:

  1. Pozdravni nagovor in otvoritev občnega zbora.
  2. Predlogi in izvolitev delovnega predsedstva.
  3. Ugotovitev prisotnosti in sklepčnosti občnega zbora.
  4. Razprava, dopolnitev in potrditev predlaganega dnevnega reda.
  5. Letna poročila o delu kluba (predsednikovo poročilo, poročilo o računovodskih izkazih s pojasnili in poročilo o poslovanju kluba, poročilo nadzornega odbora, poročila trenerjev).
  6. Razprava o poročilih, dopolnitve le teh in potrditev.
  7. Program dela in tekmovanj za leto 2019.
  8. Razno.

Vse člane kluba, kakor tudi vse ljubitelje športa naprošam, da se občnega zbora udeležijo in s svojo prisotnostjo prispevajo delež k uspešnemu delu in programu dela kluba.

Vljudno vabljeni tudi vsi starši igralcev mlajših selekcij U-10 in U-13!

Po končanem občnem zboru se bo pobirala tudi članarina za leto 2019 v znesku 20 € za vsakega člana kluba.

S športnimi pozdravi,
Predsednik kluba:
Franc MAUČEC l.r.


21.02.2019

Izbor najboljših v občini Beltinci

Včeraj je v Beltinskem gradu potekala razglasitev najboljših športnikov, športnic in športnih kolektivov za leto 2018.

Hokejski klub Lipovci, si je prislužil drugo mesto v kategoriji najboljši športni kolektiv.

Prav tako je bil naš član Alen Maučec izbran v družbo najbolj perpektivnih športnikov občine Beltinci.

Galerija


08.02.2019

Pobrali vso smetano

V nedeljo 3.2 je bilo na OŠ III v M.Soboti odigrano 26 državno prvenstvo v dvoranskem hokeju, v katerem je vso smetano pobral naš klub oz. naši igralci.

Prvi so začeli starostniki U13, kjer je druga ekipa Lipovcev premagala ekipo iz Predanovec 4:0 in tako osvojila tretje mesto.

Nato je sledil boj za prvaka v selekciji U10, kjer so naši najmlajši premagali ekipo iz M.Toplic z 6:1.

Pri U13 sta se za naslov prvaka udarili ekipi iz M.Toplic in prva ekipa iz Lipovec. Kjer so naši fantje samo še potrdili premoč ter slavili z rezultatom 5:1.

Nato sta sledili tekmi v selekcijo članic in članov.

Pri članicah je slavila ekipa iz M.Toplic z rezultatom 4:2.

Pri članih pa so Lipovci še enkrat več premagali Triglav.
Čeprav naši niso prikazali najboljše predstave so vseeno dokazali, da jim v tej sezoni ni bilo para. Tekma se je končala z rezultatom 5:3. Na vseh turnirji tako niso izgubili niti točke. Nasprotnikom so na vseh turnirnih skupaj nasuli 54 golov in jih ob tem prejeli le 10.

V vseh selekcijah so bili izbrani tudi najboljši in tudi tu so izstopali naši igralci oz. igralke.

Tako je v selekciji U10 bila najboljša igralka Špela Berden, najboljši strelec pa Žiga Štiblar.
V selekciji U13 je oba naziva prejel Alen Maučec - najboljši igralec in strelec.
Pri članih pa so vse tri plakete romale v Lipovce. Najboljši vratar je postal Jernej Vučko, strelec in igralec pa Martin Mesarič.

Tako je HK Lipovci osvojil že 16 naslov dvoranskega prvaka. Ob tem pa je najbolj razveseljivo, da postaja klub vse številčnejši in se nam za prihodnost lipovskega hokeja ni potrebno bati. Letos smo namreč imeli v nižji selekcijah prijavljeni po dve ekipi, prav tako pa so tribune v večini tekem bile odete v vijolične barve.

Nekaj utrinkov iz finalnega turnirja si lahko ogledate v naši galeriji.


05.02.2019

Finalni pari

V nedeljo se je na Osnovni šoli III v Murski Soboti odvijal še zadnji tretji krog rednega dela v dvoranskem hokeju. Tekme so bili odigrane po pričakovanjih in v Lipovcih so lahko več kot zadovoljni.

V vseh treh selekcijah so po rednem delu na prvem mestu na lestvici in to brez ene izgubljene tekme. Tako lahko povsem optimistično zrejo proti finalnim tekmam, ki bodo 3.2.2019 na OŠ III v M.Soboti.

Prav tako so na teh treh turnirjih navdušile tudi druge ekipe Lipovcev, še posebej druga ekipa v selekciji U13, ki je sestavljena iz samih deklet. Pri tem je zelo dobro viden napredek ter odlično delo trenerja P.Katovskega.

Iz videnega lahko pozitivno zremo v prihodnost lipovskega hokeja. Veselimo se nove ženske ekipe, ki bo čez dve do tri leta ob dobrem delu resno mešala štrene obema trenutnima ekipami iz Predanovec in M.Toplic.

Finalni pari in razpored - 3.2.2019
U13 ob 13:00 - HK Lipovci 2 : HK Triglav Predanovci
U10 ob 13:40 - HK Lipovci 1 : HK M. Toplice
U13 ob 14:20 - HK Lipovci 1 : HK M. Toplice
Članice ob 15:20 - HK M.Toplice : HK Triglav Predanovci
Člani ob 16:30 - HK Lipovci : HK Triglav Predanovci


23.01.2019

Krvodajalska akcija

HK Lipovci vabi vse člane na krvodajalsko akcijo, ki bo v četrtek, 24.1.2019.

Zberemo se ob 7:30 pred splošno bolnišnico Murska Sobota.

Lepo vabljeni v čim večjem številu.


18.01.2019

Indija - hokejski kongres

Zveze za hokej na travi Slovenije vas vabi na druženje ob predstavitvi Indije ter dogajanja na svetovnem hokejskem kongresu.

Z zanimivimi zgodbami, fotografijami in odličnim čajem "masale" nas bosta v Indijo popeljala Aljoša in Jože Črnko.

Vidimo se v torek 22. januarja 2019 ob 18:00 v zastekljenem kozolcu v Panonski vasi.16.01.2019

Brez presenečenj

V nedeljo 13.01.2019 se je odvijal 2. turnir dvoranskege državnega prvenstva.

Večjih presenečenj nismo videli. Bolj kot ne, se je vse odvijalo po naših željah. Tako je po drugem krogu na prvem mestu v vseh kategorijah naš klub.

Vse rezultate, lestvico, strelce si lahko ogledate pod sklopom tekmovanja.

Naslednji turnir je na razporedu že to nedeljo 20.01.2019, tokrat na OŠ III v Murski Soboti.


15.01.2019

2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007
To Top Remember