Prijateljski tekmi

Čeprav so bili hokejisti Lipovec po razporedu ta vikend prosti, vseeno niso počivali. V goste je namreč na priprave prišel hokejski klub Zrinjevac, ki igra v prvi regionalni ligi.

Odigrali sta se dve tekmi, ena v soboto ter druga v nedeljo. Za obe ekipi sta bili ti dve tekmi, kljub prijateljskemu vzdušju, pokazatelj trenutne priprave za nadaljevanje sezone.

V soboto so v precej mirni tekmi naši hokejisti tesno premagali ekipo iz Zrinjevca z 4:3, vendar s samo igro niso najbolje navdušili. Že naslednji dan je bila nova priložnost. Zrinjevac je hotel premagati našo ekipo, Lipovci pa so hoteli predvsem popraviti svojo igro. Kar je slednjim tudi uspelo. Ekipa iz Zrinjevca v prvem polčasu ni imela nobene prave priložnosti za zadetek, na drugi strani pa so Lipovci povedli za 4 gole. Na koncu so Hrvati le zadeli za častni zadetek - končni rezultat je bil 4:1.

Tako so Lipovci zaključili še en vikend brez poraza, čeprav je šlo le za prijateljski tekmi. Sta jim pa tekmi dobro služili za uigravanje ter za uresničitev nekaterih zamisli s klopi.11.04.2017

Prva tekma spomladanskega dela

Odigrano je bilo prvo kolo regionalne lige. V prvem kolu je od naših klubov bil prost HK Triglav, v M.Toplicah je gostovala Trešnjevka, hokejisti Lipovec pa so palice prekližali s hokejisti Concordije.

Lipovci so povedli preko odlične podaje U.Stanka, katero je lepo zaključil L.Vegič. Nato so predvsem v drugem polčasu sledili manjši padci v igri, predvsem na račun slabše kondicijske priprave.

Končni rezultat je bil 7:6 (Strelci: 3xB.Stanko, L.Vegič, M.Mesarič, D.Mesarič ter B.Pavlinjek) za naše hokejiste in je glede na prikazano igro realno stanje, s to razliko, da bi naši hokejisti lahko dobili kakšen gol manj.

Z zmago so še bolj trdno zasidrani na vrhu razpredelnice regionalne lige.


Naslednji vikend pa jih čakata dve trening tekmi s hrvaško ekipo Zrinjevac, ki bo prišla na priprave v Lipovce.


03.04.2017

Predstavitev hokeja na travi

V petek, 31.03.2017, je na Osnovni šoli Beltinci potekala predstavitev hokeja na travi.

Udeležili so se je mlajši člani našega kluba ter drugi učenci OŠ Beltinci, v želji po spoznavanju tega športa.

Prav tako so bili na predstavitvi učenci iz partnerske PASCH šole iz Nove Bane na Slovaškem, ki so bili ravno takrat na obisku na OŠ Beltinci.01.04.2017

Turnir v Zagrebu

Članska ekipa Lipovec se je med 25 in 26.3.2017 udeležila turnirja v Zagrebu - memorial Ivo Zlatar.

Turnir je služil predvsem za pripravo na spomladanski del, kjer jih najprej čakajo tekme regionalne lige ter domačega prvenstva. V začetku junija pa jih čaka še vrhunec - evropsko klubsko prvenstvo, ki bo prvič potekalo na prenovljenem domačem igrišču.

Turnir so naši igralci začeli z zmago 5:1 proti ekipi Atom-a, strelci za Lipovce so bili: U.Stanko 3x, L.Vegič ter M.Mesarič.

V drugi tekmi so se pomerili proti ekipi Zeline, kjer so odigrali eno od boljših tekem na turnirju in bi si zaslužili vsaj remi, ampak so bili sodniki drugačnega mnenja. Tekma se je tako končala z rezultatom 3:2 za Zelino; strelca za Lipovce: R.Mesarič in U.Stanko

Drugi tekmovalni dan je našim hokejistom najprej dodelil Avstrijski Wels, kjer pa ni bilo prave učinkovitosti v napadu in so tako iztržili le točko. Strelca za Lipovce: B.Stanko in U.Stanko.

V drugi tekmi pa so po šolskem protinapadu, z 1:0 premagali reprezentanco Madžarske (Strelec: Luka Vegič)

Na koncu so tako naši hokejisti, samo z enim porazom, osvojili končno 4.mesto.29.03.2017

Vabilo

V skladu s statutom Hokejskega kluba Lipovci sklicujem redni letni OBČNI ZBOR kluba,

ki bo v soboto, dne 04. 03. 2017 ob 18.00 uri v prostorih Vaškega doma v Lipovcih.


Predlagam naslednji dnevni red:

  1. Pozdravni nagovor in otvoritev občnega zbora.
  2. Predlogi in izvolitev delovnega predsedstva.
  3. Ugotovitev prisotnosti in sklepčnosti občnega zbora.
  4. Razprava, dopolnitev in potrditev predlaganega dnevnega reda.
  5. Letna poročila o delu kluba (predsednikovo poročilo, poročilo o računovodskih izkazih s pojasnili in poročilo o poslovanju kluba, poročilo nadzornega odbora, poročila trenerjev).
  6. Razprava o poročilih, dopolnitve le teh in potrditev.
  7. Program dela in tekmovanj za leto 2017.
  8. Razno.

Vse člane kluba, kakor tudi vse ljubitelje športa naprošam, da se občnega zbora udeležijo in s svojo prisotnostjo prispevajo delež k uspešnemu delu in programu dela kluba.

Vljudno vabljeni tudi vsi starši igralcev mlajših selekcij U-10, U-13 in U-19!

Po končanem občnem zboru se bo pobirala tudi članarina za leto 2017 v znesku 20 € za vsakega člana kluba.


27.02.2017

HK Lipovci in Dominik Mesarič

V soboto 11.02.2017 je v Beltinskem gradu potekala razglasitev najboljših športnic, športnikov, športnih kolektivov in perspektivnih športnikov za leto 2016.

Med športnimi kolektivi je hokejski klub Lipovci zasedel drugo mesto.

V konkurenci športnikov pa je bil naš igralec Dominik Mesarič proglašen za tretjega najuspešnejšega športnika občine Beltinci.

Ob tem mu seveda čestitamo, ter mu želimo še veliko športnih uspehov.


13.02.2017

HK Lipovci osvojili novo zvezdico v DDP

Nedelje so v zimskem času rezervirane za dvoranski hokej in tako je bilo tudi v letošnjem 26. dvoranskem državnem prvenstvu Slovenije pod okriljem Zveze za hokej na travi.

Hokejski klub Lipovci je tekmoval s selekcijami U10, U13, U19 in s selekcijo člani.
Osnovni cilj v vseh selekcijah je bil uvrstitev na finalni turnir, ki je potekal 5.2.2017.


FINALE U10: HK LIPOVCI - HK MORAVSKE TOPLICE (2:2 - zmaga po penalih 2:1)

V nedeljo 5.2.2017 so se prvi predstavili člani selekcije U10. V finalu so proti HK Moravske Toplice prikazali borbeno in hrabro igro, saj so po zaostanku dveh golov v drugem polčasu izid izenačili. V podaljšku so bili blizu zadetku, vendar so zmagovalca odločili kazenski streli, kjer so bili v podaljšani seriji srečnejši prav mladi hokejisti Lipovec.
NAJBOLJŠI STRELEC IN NAJBOLJŠI IGRALEC U10: Marcel Stanko.


FINALE U19: HK LIPOVCI - HK TRIGLAV PREDANOVCI (3:2)

Da se je potrebno boriti prav do zadnjih sekund, so pokazali tudi člani selekcije U19, ki so proti pričakovanjem ugnali vrstnike iz HK Predanovci. Hokejisti iz Predanovec so imeli v začetku pobudo, ampak se Lipovčani niso dali. Z organizirano obrambno igro in učinkovitim protinapadom so na koncu slavili z rezultatom 3:2.
NAJBOLJŠI VRATAR U19: Miha Zadravec.
NAJBOLJŠI IGRALEC U19: Luka Vegič.


FINALE U13: HK LIPOVCI - HK MORAVSKE TOPLICE (0:3)

V selekciji U13 smo bili zelo zadovoljni z lipovsko ekipo 11-letnikov, ki so se dostojno upirali močnejši ekipi Moravskih Toplic. Kljub občasnim prebliskom Lipovčanov, žal niso mogli resneje ogroziti vrat Moravskih Toplic, ki so v tej selekciji zasluženo slavili z rezultatom 3:0. Smo pa v tej selekciji imeli najboljšo vratarko.
NAJBOLJŠA VRATARKA U13: Špela Berden.


FINALE ČLANI: HK LIPOVCI - HK TRIGLAV PREDANOVCI (6:2)

V velikem finalu dvoranskega državnega prvenstva Slovenije sta se, tako kot že nekaj zadnjih letih, pomerila večna rivala Hokejski klub Lipovci in Hokejski klub Triglav Predanovci.
Lipovci so stavili na izkušnje in na dobro organizirano igro v obrambi. Predanovci pa so poskušali biti predvsem nevarni s hitro igro z večjo posestjo žogice.
Lipovčani so začeli odlično ter povedli preko Roberta Mesariča, ki je zadel iz kratkega kota. Vodstvo ni trajalo dolgo, saj so s hitro igro hokejisti Predanovec obrnili rezultat v svojo korist in povedli z 2:1. Hokejisti Lipovec pa so do konca prvega polčasa rezultat izenačili na 2:2.
V drugem polčasu smo pričakovali podobno igro kot v prvem polčasu, saj bi lahko vsaka napaka odločila srečanje. Predanovčani so silovito pritisnili, si priigrali nekaj kratkih kotov, ki pa jih niso znali izkoristiti. K temu sta pripomogla odlično postavljen vratar Lipovec Jernej Vučko ter Martin Mesarič, ki je z golove črte kar trikrat rešil žogo.
Nepopustljiva igra v obrambi je obrodila sadove, saj je po odličnem prodoru zadel za vodstvo Dominik Mesarič (3:2), nato pa še po uspešnem protinapadu Boštjan Stanko.
Ker je zmanjkovalo časa se je Predanovcem vse bolj mudilo in tako so bili primorani vzeti iz igre svojega vratarja ter zaigrati na vse ali nič. To pa so naši fantje izkoristili ter preko Martina Mesariča še dvakrat zadeli prazno mrežo.
Na koncu je hokejistom iz Predanovec zmanjkalo časa za izenačenje in so športno čestitali Lipovčanom.
NAJBOLJŠI VRATAR ČLANI: Jernej Vučko
NAJBOLJŠI IGRALEC ČLANI: Martin Mesarič.

Na letošnjem dvoranskem državnem prvenstvu so hokejisti Lipovec zopet dokazali, da znajo stopiti skupaj takrat, ko je najbolj potrebno.

Osvojeni naslovi pa jim dajejo nov zagon za nadaljevanje prvenstva na prostem.06.02.2017

Finale

V poznih večernih urah se je v nedeljo končal redni del dvoranskega državnega prvenstva.

Ker so že pred tem bili znani vsi finalisti, je turnir služil predvsem za taktične zamisli in uigravanje, zato tudi mogoče ni bil toliko zanimiv za gledalce.

V Lipovcih so lahko povsem mirni, kajti njihov osnovni cilj je bil priti v finale (kar jim je uspelo v vseh selekcijah), kjer pa o vsem odloča ena tekma in se lahko zgodi karkoli.

Zato pridite to nedeljo, 5.2.2017, v dvorano Osnovne šole III v M.Soboti in podprite naše fante.

Finale se bo začelo ob 13:00, kjer se bodo prvi pomerili U10, ob 14:00 U19, ob 15:00 U13 ter na koncu še ob 17:00 uri člani.

Rezultati tretjega turnirja:
Člani
M.Toplice : Lipovci (2:8)
Lipovci : T.Predanovci (3:3)

U19
Lipovci : M.Toplice (2:1)
T.Predanovci : Lipovci (2:0)

U13
Lipovci : M.Toplice (0:5)

U10
Lipovci : M.Toplice (1:5)


Nekaj utrinkov iz tretjega turnirja si lahko ogledate v naši galeriji


31.01.2017

HK Lipovci v vseh selekcijah že v finalu

Člani hokejskega kluba Lipovci so v nedeljo 22.1.2017 odigrali še drugi krog dvoranskega državnega prvenstva.

Prvo tekmo so odigrali proti ekipi Triglava iz Predanovec. Tekma se je pričela proti pričakovanj naših igralcev, saj so nasprotniki prvi povedli in tako so morali Lipovčarji celotno tekmo loviti rezultat. Kar pa je vedno težko, kadar ti sodi sodnik iz Predanovec, sicer sedaj član HK M.Toplice. Končni rezultat je bil tokrat povsem zasluženo 3:5 za ekipo iz Predanovec.

Seveda, to ni pomenilo nobene katastrofe, kajti ta dan so se pomerili še z ekipo M.Toplic, kjer so suvereno prišli do zmage z rezultatom 0:6. Tekmo kasneje pa je tudi Triglav premagal ekipo iz M.Toplic, tako da so si naši hokejisti že zagotovili nastop v finalu.

Pri nižjih selekcijah je sicer prišlo do manjše zmede zaradi novega razporeda, a vendar so se nekako odigrale vse tekme.

U19 so remizirali z ekipo Triglava (0:0) ter premagali M.Toplice z 6:1. Triglav pa je premagal ekipo iz M.Toplic in tako so se, podobno kot pri članih, igralci Lipovec že lahko razveselili nastopa v finalu.

Pri U13 in U10 pa nastopa samo podmladek iz Lipovec in M.Toplic tako, da bomo tudi tukaj igrali v finalu. U13 so sicer izgubili z 1:2, U10 pa so 1:5 premagali ekipo iz M.Toplic.

Drugi krog tekmovanj je tako prinesel zanimive boje v vseh selekcijah. Hkrati so se že določili pari za finalni turnir, čeprav je naslednji vikend na sporedu še en krog, ki pa bo služil predvsem za uigravanje pred samim finalom, ki bo 5. februarja v Murski Soboti.

Lestvice po drugem kolu


Prišlo je tudi do spremembe razporeda. Spremenjeni razpored si lahko ogledate tukaj.


24.01.2017

Evropsko prvenstvo U21

Od 13. do 15. januarja je v Zeleni dvorani v Puconcih potekalo Evropsko prvenstvo reprezentanc do 21 let.

V reprezentanci so sodelovali tudi naši štirje fantje: Luka Vegič, Blaž Toplak, Marcel Tratnjek ter Miha Zadravec.


Ekipe s katerimi so se pomerili so prihajale iz Ukrajine, Slovaške, Italije, Walsa, Norveške in Turčije.

Že na začetku tekmovanja se je videlo, da so naši fantje najmlajša ekipa ter posledično fizično slabši kot ostali, zato čudežev ni bilo za pričakovati.

Na koncu so osvojili 6.mesto.vir: zhnts


16.01.2017

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007
To Top Remember