Turnir v Desiniću in DP za mlajše selekcije

Turnir v Desiniću - 21.4.2018

V soboto 21.04.2018 so se mlajše selekcije udeležile hokejskega turnirja v Desiniću.
Na turnir smo se prijavili z dvema ekipama U10 in eno U12.

Pri naših ekipah se je pokazal velik napredek, z borbeno igro in timskim duhom so igralci pokazali, da bodo veliki hokejisti.

V selekciji U10 je bilo 8 ekip, ki so bile razdeljene v dve skupini. Ekipi Lipovec sta pristali vsaka v svoji skupini na 2.mestu.
V srce parajoči tekmi za navijače, sta se ekipi borili za tretje in četrto mesto. Zmagali so Lipovci.

Selekcija U12 je v igrala v skupini, kjer je bilo 6 ekip.
Na prvi tekmi se je videlo, da ekipa ne igra v polni postavi. Druga tekma se je končala neodločeno, ostale tri tekme pa so naši hokejisti odigrali z zmago in tako dosegli 3.mesto.

Posamezno je bila izbrana Veronika Erjavec za najmlajšo udeleženko na turnirju, Luka Škafar pa je na svoji debitantski tekmi prejel nagrado, za najboljšega vratarja v selekciji U10.
Med U12 je Alen Maučec prejel priznanje za najboljšega igralca na turnirju.
DP - 22.4.2018

Dne 22.04.2018 sta se na igrišču v Moravskih Toplicah odigrali tekmi v kategoriji U-10 in U-13, ki štejeta za državno prvenstvo.

Prvi so s tekmo ob 13:15 začeli naši najmlajši hokejisti, ki so po borbeni predstavi izgubili proti vrstnikom iz Moravskih Toplic z rezultatom 6:3, ob polčasu je bilo 3:0 za domačine.
V drugem polčasu so naši igralci skušali preobrniti rezultat v svojo korist in prišli do rezultata 3:2, vendar je na koncu zmanjkalo tudi nekaj športne sreče in svežine.

Nekoliko slabšemu začetku naših je verjetno botrovala tudi utrujenost, saj so se dan prej udeležili turnirja v Desiniću, pa tudi opoldanska vročina ni bila ravno idealna za igranje tekme.

Velja omeniti Luko Škafarja, za katerega je bila to prva tekma v državnem prvenstvu, ki jo je odigral kot vratar. Strelci za Lipovce: Maruša Erjavec in Špela Berden (2x)

Ob 14:00 uri je bila odigrana še tekma v kategoriji U-13, v kateri so naši igralci z lepo in suvereno igro slavili zmago z rezultatom 4:0, ob polčasu 2:0. Lipovci so z zadetkom že v prvi minuti srečanja nakazali, da jih kaj drugega kot zmaga v tej tekmi ne bo zadovoljilo. Skozi celotno srečanje so nadzorovali rezultat ter prikazali borbeno in kombinatorno igro, katera bi lahko bila ob večji zbranosti nagrajena še s kakšnim golom v mreži nasprotne ekipe.

Strelci za Lipovce: Eva Maučec, Alen Maučec, Marcel Stanko in Timotej Tivadar


23.04.2018

Začetek spomladanskega dela

Lipovci so prvo spomladansko tekmo odigrali proti ekipi iz Moravskih Toplic.
Zaostala tekma je bila odigrana zaradi odpovedi v jesenskem delu. Naj spomnimo, da takrat igralci iz M.Toplic, niso želeli odigrati tekme, ker na tekmo niso prišli delegirani sodniki.

Kljub temu naši fantje niso dopustili presenečenja.
Igralci iz M. Toplic so sicer začeli bolj podjetno in povedli za gol razlike.

Čeprav igra naših fantov ni bila najboljša in se je videlo, da je to šele začetek sezone na prostem, so Lipovčani preko odlično izpeljanega kratkega kota prišli do izenačenja. Nato so zadeli še trikrat in postavili stvari na svoje mesto.
Imeli so še kar nekaj lepih priložnosti za zadetek, a bili na koncu premalo zbrani. Na drugi strani so igralci iz M.Toplic zadeli iz vseh svojih priložnosti.

A ne glede na igro, zmaga je ostala doma.
Ob tem je razveseljivo tudi dejstvo, da se je v ekipo, po skoraj leto dni starem premoru, vrnil Uroš Stanko. Iz dvoranske sezone pa se je ekipi pridružil še P.Katovski. Ta je poleg igranja in treniranja za člansko ekipo prevzel še treniranje nižjih selekcij. Kar je več kot dobrodošlo, saj je v klubu vedno več podmladka, s katerimi je potrebno resno in konstantno delo.

Končni rezultat tekme: 4:2 za Lipovce (Strelci: R.Mesarič, M.Mesarič, U.Stanko in P.Katovski)Priprave na spomladanski del:


10.04.2018

Predstavitev hokeja na travi

V soboto, 7.4.2018, bo ob 9.30 uri, na igrišču v Lipovcih potekala predstavitev hokeja na travi.

Vljudno vabljeni!


02.04.2018

Volitve

Hokejski klub Lipovci je dne 3.3.2018 ob 18.00 uri v vaškem domu Lipovci opravil letni občni zbor kluba.

Na letošnjem občnem zboru so potekale tudi volitve in razrešnica dosedanjega vodstva kluba.
Dosedanji predsednik kluba Franc Maučec je sicer naznanil svoj odhod s te funkcije, vendar pa ni bilo predloga kandidata za novega predsednika, tako da so člani kluba izvolili in potrdili novega/starega predsednika Franca Maučeca, kateri je to vlogo tudi sprejel.

Tako se je najprej razrešilo dosedanje vodstvo (UO, NO in disciplinska komisija) in izvolilo novo vodstvo.

Tako so bili izvoljeni naslednji člani UO HK Lipovci:
predsednik Franc Maučec,
podpredsednik Gorazd Zajc,
blagajnik Mateja Berden,
tajnik Robert Mesarič
in člani Mojca Rajbar, Marjan Štiblar, Dušan Maučec, Janez Vegič in Boštjan Erjavec.

V nadzorni odbor so bili izvoljeni:
predsednik Stanislav Kerman ter člana Alojz Forjan in Robert Tratnjek.

V disciplinsko komisijo so bili izvoljeni naslednji člani:
predsednik Gorazd Tivadar ter člana Drago Stanko in Matjaž Sraka.

Vsi člani, ki so bili izvoljeni v omenjene odbore kluba, so bili soglasno izvoljeni in potrjeni s strani članov kluba za naslednja 4 leta.

Na občnem zboru je bilo prisotnih 62 članov kluba, kar je res pohvalna številka.

Predsedniku in vsem ostalim članom, ki so bili izvoljeni v omenjene odbore, želimo še naprej dobro in uspešno delo.


Galerija


06.03.2018

Turnir U10, U12

Zadnji vikend v februarju je bil rezerviran za turnir mlajših selekcij, ki je potekal od 24.-25. februarja 2018. Na turnirju sta sodelovali tudi selekciji U10 in U12.

Selekcija U10 se je prvič v dvorani predstavila samo z najmlajšimi člani, ki so pokazali, da obvladajo hokejske veščine, videli smo izredno borbeno igro in timski duh. Čeprav so zasedli končno 7. mesto, smo lahko videli, da je prihodnost HK Lipovci svetla. Omenimo, da je v selekciji U10 za najboljšo golmanko bila proglašena Špela Berden.

V selekciji U12 smo imeli veliko večja pričakovanja, prav tako smo tudi v tem ritmu začeli turnir in dosegli rutinirano zmago, nato smo nesrečno izgubili, ko žoga ni hotela v gol, v zadnji tekmi proti domačinom nam pa več kot izenačen rezultat ni uspelo doseči.
V nedeljo smo potem zmagali še na dveh tekmah, kar je zadoščalo za končno 5. mesto. Navdušili so tudi z nekaterimi akcijami in potezami, zato so jih gledalci nagradili z velikim aplavzom po koncu turnirja.

V selekciji U12 je bil za najboljšega igralca izbran Samo Vučko.

Nekaj utrinkov iz turnirja si lahko ogledate v naši galeriji.


28.02.2018

Občni zbor

V skladu s statutom Hokejskega kluba Lipovci sklicujem redni letni OBČNI ZBOR kluba,

ki bo v soboto, dne 03.03.2018 ob 18.00 uri v prostorih Vaškega doma v Lipovcih.

Predlagam naslednji dnevni red:

  1. Pozdravni nagovor in otvoritev občnega zbora.
  2. Predlogi in izvolitev delovnega predsedstva.
  3. Ugotovitev prisotnosti in sklepčnosti občnega zbora.
  4. Razprava, dopolnitev in potrditev predlaganega dnevnega reda.
  5. Letna poročila o delu kluba (predsednikovo poročilo, poročilo o računovodskih izkazih s pojasnili in poročilo o poslovanju kluba, poročilo nadzornega odbora, poročila trenerjev).
  6. Razprava o poročilih, dopolnitve le teh in potrditev.
  7. Razrešnica dosedanjega vodstva (UO, NO, disciplinske komisije) in imenovanje ter volitve novega vodstva.
  8. Program dela in tekmovanj za leto 2018.
  9. Razno.

Vse člane kluba, kakor tudi vse ljubitelje športa naprošam, da se občnega zbora udeležijo in s svojo prisotnostjo prispevajo delež k uspešnemu delu in programu dela kluba.

Vljudno vabljeni tudi vsi starši igralcev mlajših selekcij U-10, U-13 in U-19!

Po končanem občnem zboru se bo pobirala tudi članarina za leto 2018 v znesku 20 € za vsakega člana kluba.

S športnimi pozdravi, predsednik kluba Franc Maučec


26.02.2018

EP Praga

Člani HK Lipovci so ta vikend prepotovali preko tisoč kilometrov evropske poti.

V četrtek zjutraj so se polni optimizma odpravili v češko Prago na evropsko prvenstvo v dvoranskem hokeju skupine C1.

Prvo tekmo so odigrali v petek proti prvakom iz Ukrajine. Naši fantje so se z njimi srečali že na začetku te sezone na pripravljalnem turnirju v Gospiću. Zato so vedeli, da jih čaka zelo naporno srečanje. Ukrajinci so znani po zelo agresivni igri in so naše igralce stisnili že takoj na začetku tekme. Takšna igra pa nikakor ni ustrezala našim prvakom. Čeprav so imeli tudi nekaj priložnosti, o končnem zmagovalcu ni bilo dvoma. Igralci Ukrajine so jim nasuli kar 8 golov. Pri naših pa se je nekako že nakazalo, da bodo za vsak gol morali pošteno garati.

Po končani tekmi ni bilo videti pretiranega razočaranja, kajti ekipa iz Ukrajine je bila enostavno boljša, zato so svoje misli usmerili že proti Valežanom. Začetek je bil zelo obetaven in po prvem polčasu so naši vodili za gol. Imeli so kar nekaj lepih priložnosti za povišanje vodstva, a žal premalo športne sreče. V drugem polčasu so igralci iz Welsa zadeli praktično iz slabih dveh pol priložnosti ter manjši napaki naših fantov. Naši pa so zopet iz vseh šans zadeli le enkrat in se na koncu morali zadovoljiti z nerešenim rezultatom 2:2 (Strelec:2x M.Mesarič)

Tako se je dan končal brez zmage in upanjem, da jih toliko nesreče ne more spremljati celotni vikend. A so se žal motili.

Naslednji dan se je celotna slika ponovila. Najprej so se pomerili proti ekipi iz Portugalske, ki je naše fante premagala z rezultatom 3:0. Tudi na tej tekmi so imeli Lipovci svoje priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Ob tem velja omeniti, da so naši fantje imeli več priložnosti kot v finalu državnega prvenstva. Ampak željenega učinka ni bilo od nikoder. Kako dobra je bila igra proti prvaku iz Portugalske pove tudi dejstvo, da so Portugalci premagali Valežane z rezultatom 12:2, na celotnem prvenstvu pa prikazali eno od lepših iger dvoranskega hokeja.

Tako je naš klub osvojil tretje mesto v svoji skupini in se je na naslednji tekmi pomeril proti tretje uvrščeni ekipi iz druge skupine - slovaški ekipi Senkvice.

Tako kot prejšnji dan - dober začetek a slab konec. Po vodstvu z dvema goloma in slabo realizacijo v napadu, kjer so lipovčari kar trikrat zapravili strel na prazna vrata, je k preobratu pripomogel še turški sodnik, ki je v prvem polčasu razveljavil gol A.Pavlinjeka, nato pa še v drugem polčasu dosodil neupravičen kratki kot, s katerim so Slovaki znižali rezultat na en gol razlike. Igra naših je razpadla in kar nekaj časa je trajalo, da se je naša ekipa prenehala ukvarjati s sodnikom, kar pa jim je na koncu pobralo preveč moči in Slovaki so prišli do izenačenja. Ker pa bi si v primeru zmage na široko odprli vrata za obstanek, so iz igre vzeli golmana in zaigrali s šestimi igralci v polju. Na žalost so to izkoristili Slovaki in zadeli prazna vrata ter tekmo obrnili v svoji korist z rezultatom 3:2 (Strelca: F.Maučec in R.Mesarič)

Zadnji dan tako o svojem obstanku niso odločali več sami, v primeru zmage Lipovčarjev nad Roscom iz Madžarske, bi namreč Slovaki morali premagati Valežane. A vendar se ni zgodilo ne eno ne drugo. Še enkrat več se je pokazala neučinkovitost v napadu. Igralci Rosca pa so zadeli praktično vse kratke kote - štiri od petih strelov. Nekaj upanje se je pokazalo proti koncu tekme pri rezultatu 5:4, ko so naši, kot na prejšnji tekmi, zaigrali brez golmana, a tudi tokrat brez uspeha. Končni rezultat: 7:4 za Rosco (Strelci: D.Mesarič, P.Katovski in 2x M.Mesarič)

Tako so naši fantje zaključili prvenstvo brez zmage in nazadovali v skupino C2. A v tako kakovostni skupini enostavno brez športne sreče naši hokejisti niso imeli nobenih možnosti. Kako slaba je bila realizacija pove tudi dejstvo, da so v celotnem vikendu zadeli samo osem golov, kar je absolutno premalo, čeprav je bilo daleč od tega, da nebi imeli svojih priložnosti. Od tega so na tem prvenstvu samo dvakrat zadeli iz kratkega kota, čeprav so jih imeli vsaj petnajst.

Skupaj z našo ekipo se tako seli skupino nižje tudi ekipa iz Madžarske, domačini iz Prage in pa Turški prvak pa se selita eno skupino višje.

Po koncu tekmovanju je ostalo rahlo razočaranje, a vendar so igralci dali vse od sebe in jim ne gre ničesar očitati. Žal je tako, ko te zapusti športna sreča.

Zato bo potrebno čimprej pozabiti na to poglavje in se osredotočiti na novo, ki bo zelo hitro pred vrati. In to že maja - takrat na domačem terenu.


20.02.2018

Razglasitev najbolših športnikov v občini Beltinci

17.2.2018 je v Beltincih potekala razglasitev najboljšega športnika, športnice, športnih kolektivov in perspektivnih športnikov prejšnjega leta.

Kot najboljši kolektiv občine Beltinci je bil izbran naš klub Hokejski klub Lipovci.

V konkurenci športnikov pa je bil naš igralec Martin Mesarič proglašen za drugega najuspešnejšega športnika občine Beltinci.

Prav tako je občina Beltinci podelila posebno priznanje, za življensko delo v športu, našemu dolgoletnemu članu Alojzu Forjanu.

Čestitamo!


19.02.2018

Prvaki DDP

Ta vikend je na Osnovi šoli III v Murski Soboti potekal vrhunec državnega prvenstva v dvoranskem hokeju.

Kot prvi so začeli v selekciji U13, kjer si je naš podmladek priigral naziv državnih prvakov.
Z rezultatom 2:1 so premagali nasprotnike iz M.Toplic. Na koncu sta bila Alen Maučec in Marcel Stanko proglašena za najbolšega strelca, Alen Maučec pa še za najboljšega igralca.

V selekciji U10, ki je v sredo v beltinskem balonu premagala M.Toplice, so potihoma pričakovali enak razplet. Po začetnem vodstvu jim je sreča obrnila hrbet: zadeli so dve vratnici, ekipa iz M.Toplic pa je zadela štirikrat in se zasluženo veselila zmage.
Kljub temu je bila Špela Berden proglašena za najboljšo vratarko selekcije U10.

Kot zadnji predstavniki našega kluba so se pomerili še člani proti ekipi iz Predanovec.
Po sanjskem začetku in zelo dopadljivi igri so v prvem delu prvega polčasa vodili že z 3:0 (strelci: P.Katovski, F.Maučec in D.Mesarič).
A igralci iz Predanovec niso popustili ter tudi s pomočjo napak lipovskih igralcev prišli do izenačenja.
Priložnosti za gol se se nato vrstile na eni in na drugi strani. Lipovci so imeli kar 6 kratkih kotov, iz katerih niso mogli zadeti, čeprav je bilo to na prejšnih tekmah precej močno orožje naših članov. Igralci Predanovec pa so svoje priložnosti iskali predvsem preko odličnih preigravanj Potokarja, ki je kar nekajkrat ogrozil vrata naših igralcev.

Tekma je tako bila napeta vse do konca in je upravičila naziv finalne tekme. Tekma se je po rednem delu končala brez zmagovalca. O prvaku so odločali penali, pri katerih so bili naši igralci bolj zbrani. Zadela sta P.Katovski in D.Mesarič, J.Vučko pa je ubranil dva strela, edinega je dobil le po odboju žogice.

Kot je že v navadi, se na koncu podelijo še priznanja trem najboljšim - in tokrat so vsa tri romala v Lipovce k našim igralcem: najboljši vratar je postal Jernej Vučko, najboljši igralec Martin Mesarič in najboljši strelec Peter Katovski.

Ob tem je potrebno omeniti, da s tem še ni konec sezone dvoranskega hokeja. V četrtek namreč naši člani potujejo v češko Prago, kjer se bo odvijalo evropsko dvoransko prvenstvo skupine C1. Tam se bodo pomerili z zelo težkimi nasprotniki in bo že vsaka točka pomenila uspeh. Rezultate lahko spremljate na tem naslovu.

Naši najmlajši pa se bodo nato naslednji vikend odpravili še na tekmovanje v hrvaško Zelino.Fotografije finalnega turnirja si lahko ogledate pod sklopom galerija.


12.02.2018

Stopnjevanje forme

Hokejisti Lipovec počasi a vztrajno dvigujejo svojo formo. Ta vikend so namreč dosegli dve zmagi, čeprav niso bili v kompletni zasedbi. Zaradi službenih obveznosti sta namreč manjkala brata Mesarič, poleg tega se je po prvi tekmi poškodoval še Katovski.

Prvo tekmo so tako odigrali proti ekipi M.Toplic in jih premagali z rezultatom 6:0, nato še ekipo iz Predanovec z rezultatom 4:0.

Igralci z vsako tekmo prikazujejo vedno bolj dopadljivo igro in upajmo, da se bo to nadaljevalo še naslednji vikend, ko je na sporedu finale.

Prav tako bodo za prvo mesto igrali v selekciji U10 in U13.

Prva tekma finala bo na razporedu v nedeljo, 11.2.2018 ob 13:00, kjer bodo palice najprej prekrižali U13, nato ob 13:45 U10, ter člani ob 16:20.

Po tekmi bo potekala razglasitev rezultatov za vse selekcije.


06.02.2018

Prvi krog DDP

Tokrat se je prvi krog dvoranskega državnega prvenstva odigral prvič na Osnovni šoli Apače.

Presenečenj pri samih rezultatih ni bilo. Pri članih, kot je nekako že v navadi, bijeta boj za prvaka naša ekipa in ekipa iz Predanovec. S tem, da nikakor ne gre odpisati tudi ekipe iz M.Toplic, ki so vedno neugoden nasprotnik, a vendar prevečkrat igra toplo-hladno.

Še največja novost je bil prihod novega igralca Petra Katovski iz Bulgarije, ki je prišel kot okrepitev predvsem za tekme evropskega prvenstva v Pragi, kamor odpotujejo naši igralci od 16 do 18. februarja. Peter ima tudi izobrazbo na športnem področju in nam tako za ta čas bivanja v Sloveniji, pomaga tudi pri treningih mlajših igralcev - kar je več kot dobrodošlo.

Vsekakor nas čaka še zelo zanimivo dvoransko prvenstvo.

Naslednje tekme domačega prvenstva bodo že v soboto, 3.2.2018, v Puconcih.

Istočasno z državnim prvenstvom se je odvijalo tudi evropsko prvenstvo reprezentanc skupine C3 za ženske, kjer so naše igralke zasedle tretje mesto.


Rezultati prvega tekmovalnega vikenda:
U10
Lipovci : Moravske Toplice 0:5
U13
Lipovci : Moravske Toplice 5:1
Moravske Toplice : Lipovci 1:3
Člani
Lipovci : Triglav Predanovci 3:3
Moravske Toplice : Lipovci 1:11
Triglav Predanovci : Lipovci 2:2
Moravske Toplice : Lipovci 0:7


29.01.2018

Začetek dvoranskega tekmovanja

Hokejisti na travi ta vikend vstopajo v tekmovalni del dvoranske sezone.

Naša reprezentanca je tako po lanskem turnirju na prostem v Lipovcih, zopet zbrana na novem tekmovanju, tokrat v dvorani na Cipru.

Od 12. do 15. januarja 2018 poteka namreč tekmovanje skupine C3 za reprezentance. Čeprav je kar nekaj odpovedi igralcev, se je ekipa dobro pripravila. Nasprotniki naše reprezentance so: Wales, Slovaška, Belorusija, Grčija, Škotska in domačini iz Cipra.

Naslednji vikend pa nas že čakajo tekme državnega prvestva za vse selekcije ter evropsko prvenstvo za dekleta skupine C3, ki bo potekalo v Apačah.

Razpored si lahko ogledate pod sklopom tekmovanja.11.01.2018

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007
To Top Remember