EP Praga

Člani HK Lipovci so ta vikend prepotovali preko tisoč kilometrov evropske poti.

V četrtek zjutraj so se polni optimizma odpravili v češko Prago na evropsko prvenstvo v dvoranskem hokeju skupine C1.

Prvo tekmo so odigrali v petek proti prvakom iz Ukrajine. Naši fantje so se z njimi srečali že na začetku te sezone na pripravljalnem turnirju v Gospiću. Zato so vedeli, da jih čaka zelo naporno srečanje. Ukrajinci so znani po zelo agresivni igri in so naše igralce stisnili že takoj na začetku tekme. Takšna igra pa nikakor ni ustrezala našim prvakom. Čeprav so imeli tudi nekaj priložnosti, o končnem zmagovalcu ni bilo dvoma. Igralci Ukrajine so jim nasuli kar 8 golov. Pri naših pa se je nekako že nakazalo, da bodo za vsak gol morali pošteno garati.

Po končani tekmi ni bilo videti pretiranega razočaranja, kajti ekipa iz Ukrajine je bila enostavno boljša, zato so svoje misli usmerili že proti Valežanom. Začetek je bil zelo obetaven in po prvem polčasu so naši vodili za gol. Imeli so kar nekaj lepih priložnosti za povišanje vodstva, a žal premalo športne sreče. V drugem polčasu so igralci iz Welsa zadeli praktično iz slabih dveh pol priložnosti ter manjši napaki naših fantov. Naši pa so zopet iz vseh šans zadeli le enkrat in se na koncu morali zadovoljiti z nerešenim rezultatom 2:2 (Strelec:2x M.Mesarič)

Tako se je dan končal brez zmage in upanjem, da jih toliko nesreče ne more spremljati celotni vikend. A so se žal motili.

Naslednji dan se je celotna slika ponovila. Najprej so se pomerili proti ekipi iz Portugalske, ki je naše fante premagala z rezultatom 3:0. Tudi na tej tekmi so imeli Lipovci svoje priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Ob tem velja omeniti, da so naši fantje imeli več priložnosti kot v finalu državnega prvenstva. Ampak željenega učinka ni bilo od nikoder. Kako dobra je bila igra proti prvaku iz Portugalske pove tudi dejstvo, da so Portugalci premagali Valežane z rezultatom 12:2, na celotnem prvenstvu pa prikazali eno od lepših iger dvoranskega hokeja.

Tako je naš klub osvojil tretje mesto v svoji skupini in se je na naslednji tekmi pomeril proti tretje uvrščeni ekipi iz druge skupine - slovaški ekipi Senkvice.

Tako kot prejšnji dan - dober začetek a slab konec. Po vodstvu z dvema goloma in slabo realizacijo v napadu, kjer so lipovčari kar trikrat zapravili strel na prazna vrata, je k preobratu pripomogel še turški sodnik, ki je v prvem polčasu razveljavil gol A.Pavlinjeka, nato pa še v drugem polčasu dosodil neupravičen kratki kot, s katerim so Slovaki znižali rezultat na en gol razlike. Igra naših je razpadla in kar nekaj časa je trajalo, da se je naša ekipa prenehala ukvarjati s sodnikom, kar pa jim je na koncu pobralo preveč moči in Slovaki so prišli do izenačenja. Ker pa bi si v primeru zmage na široko odprli vrata za obstanek, so iz igre vzeli golmana in zaigrali s šestimi igralci v polju. Na žalost so to izkoristili Slovaki in zadeli prazna vrata ter tekmo obrnili v svoji korist z rezultatom 3:2 (Strelca: F.Maučec in R.Mesarič)

Zadnji dan tako o svojem obstanku niso odločali več sami, v primeru zmage Lipovčarjev nad Roscom iz Madžarske, bi namreč Slovaki morali premagati Valežane. A vendar se ni zgodilo ne eno ne drugo. Še enkrat več se je pokazala neučinkovitost v napadu. Igralci Rosca pa so zadeli praktično vse kratke kote - štiri od petih strelov. Nekaj upanje se je pokazalo proti koncu tekme pri rezultatu 5:4, ko so naši, kot na prejšnji tekmi, zaigrali brez golmana, a tudi tokrat brez uspeha. Končni rezultat: 7:4 za Rosco (Strelci: D.Mesarič, P.Katovski in 2x M.Mesarič)

Tako so naši fantje zaključili prvenstvo brez zmage in nazadovali v skupino C2. A v tako kakovostni skupini enostavno brez športne sreče naši hokejisti niso imeli nobenih možnosti. Kako slaba je bila realizacija pove tudi dejstvo, da so v celotnem vikendu zadeli samo osem golov, kar je absolutno premalo, čeprav je bilo daleč od tega, da nebi imeli svojih priložnosti. Od tega so na tem prvenstvu samo dvakrat zadeli iz kratkega kota, čeprav so jih imeli vsaj petnajst.

Skupaj z našo ekipo se tako seli skupino nižje tudi ekipa iz Madžarske, domačini iz Prage in pa Turški prvak pa se selita eno skupino višje.

Po koncu tekmovanju je ostalo rahlo razočaranje, a vendar so igralci dali vse od sebe in jim ne gre ničesar očitati. Žal je tako, ko te zapusti športna sreča.

Zato bo potrebno čimprej pozabiti na to poglavje in se osredotočiti na novo, ki bo zelo hitro pred vrati. In to že maja - takrat na domačem terenu.


20.02.2018

Razglasitev najbolših športnikov v občini Beltinci

17.2.2018 je v Beltincih potekala razglasitev najboljšega športnika, športnice, športnih kolektivov in perspektivnih športnikov prejšnjega leta.

Kot najboljši kolektiv občine Beltinci je bil izbran naš klub Hokejski klub Lipovci.

V konkurenci športnikov pa je bil naš igralec Martin Mesarič proglašen za drugega najuspešnejšega športnika občine Beltinci.

Prav tako je občina Beltinci podelila posebno priznanje, za življensko delo v športu, našemu dolgoletnemu članu Alojzu Forjanu.

Čestitamo!


19.02.2018

Prvaki DDP

Ta vikend je na Osnovi šoli III v Murski Soboti potekal vrhunec državnega prvenstva v dvoranskem hokeju.

Kot prvi so začeli v selekciji U13, kjer si je naš podmladek priigral naziv državnih prvakov.
Z rezultatom 2:1 so premagali nasprotnike iz M.Toplic. Na koncu sta bila Alen Maučec in Marcel Stanko proglašena za najbolšega strelca, Alen Maučec pa še za najboljšega igralca.

V selekciji U10, ki je v sredo v beltinskem balonu premagala M.Toplice, so potihoma pričakovali enak razplet. Po začetnem vodstvu jim je sreča obrnila hrbet: zadeli so dve vratnici, ekipa iz M.Toplic pa je zadela štirikrat in se zasluženo veselila zmage.
Kljub temu je bila Špela Berden proglašena za najboljšo vratarko selekcije U10.

Kot zadnji predstavniki našega kluba so se pomerili še člani proti ekipi iz Predanovec.
Po sanjskem začetku in zelo dopadljivi igri so v prvem delu prvega polčasa vodili že z 3:0 (strelci: P.Katovski, F.Maučec in D.Mesarič).
A igralci iz Predanovec niso popustili ter tudi s pomočjo napak lipovskih igralcev prišli do izenačenja.
Priložnosti za gol se se nato vrstile na eni in na drugi strani. Lipovci so imeli kar 6 kratkih kotov, iz katerih niso mogli zadeti, čeprav je bilo to na prejšnih tekmah precej močno orožje naših članov. Igralci Predanovec pa so svoje priložnosti iskali predvsem preko odličnih preigravanj Potokarja, ki je kar nekajkrat ogrozil vrata naših igralcev.

Tekma je tako bila napeta vse do konca in je upravičila naziv finalne tekme. Tekma se je po rednem delu končala brez zmagovalca. O prvaku so odločali penali, pri katerih so bili naši igralci bolj zbrani. Zadela sta P.Katovski in D.Mesarič, J.Vučko pa je ubranil dva strela, edinega je dobil le po odboju žogice.

Kot je že v navadi, se na koncu podelijo še priznanja trem najboljšim - in tokrat so vsa tri romala v Lipovce k našim igralcem: najboljši vratar je postal Jernej Vučko, najboljši igralec Martin Mesarič in najboljši strelec Peter Katovski.

Ob tem je potrebno omeniti, da s tem še ni konec sezone dvoranskega hokeja. V četrtek namreč naši člani potujejo v češko Prago, kjer se bo odvijalo evropsko dvoransko prvenstvo skupine C1. Tam se bodo pomerili z zelo težkimi nasprotniki in bo že vsaka točka pomenila uspeh. Rezultate lahko spremljate na tem naslovu.

Naši najmlajši pa se bodo nato naslednji vikend odpravili še na tekmovanje v hrvaško Zelino.Fotografije finalnega turnirja si lahko ogledate pod sklopom galerija.


12.02.2018

Stopnjevanje forme

Hokejisti Lipovec počasi a vztrajno dvigujejo svojo formo. Ta vikend so namreč dosegli dve zmagi, čeprav niso bili v kompletni zasedbi. Zaradi službenih obveznosti sta namreč manjkala brata Mesarič, poleg tega se je po prvi tekmi poškodoval še Katovski.

Prvo tekmo so tako odigrali proti ekipi M.Toplic in jih premagali z rezultatom 6:0, nato še ekipo iz Predanovec z rezultatom 4:0.

Igralci z vsako tekmo prikazujejo vedno bolj dopadljivo igro in upajmo, da se bo to nadaljevalo še naslednji vikend, ko je na sporedu finale.

Prav tako bodo za prvo mesto igrali v selekciji U10 in U13.

Prva tekma finala bo na razporedu v nedeljo, 11.2.2018 ob 13:00, kjer bodo palice najprej prekrižali U13, nato ob 13:45 U10, ter člani ob 16:20.

Po tekmi bo potekala razglasitev rezultatov za vse selekcije.


06.02.2018

Prvi krog DDP

Tokrat se je prvi krog dvoranskega državnega prvenstva odigral prvič na Osnovni šoli Apače.

Presenečenj pri samih rezultatih ni bilo. Pri članih, kot je nekako že v navadi, bijeta boj za prvaka naša ekipa in ekipa iz Predanovec. S tem, da nikakor ne gre odpisati tudi ekipe iz M.Toplic, ki so vedno neugoden nasprotnik, a vendar prevečkrat igra toplo-hladno.

Še največja novost je bil prihod novega igralca Petra Katovski iz Bulgarije, ki je prišel kot okrepitev predvsem za tekme evropskega prvenstva v Pragi, kamor odpotujejo naši igralci od 16 do 18. februarja. Peter ima tudi izobrazbo na športnem področju in nam tako za ta čas bivanja v Sloveniji, pomaga tudi pri treningih mlajših igralcev - kar je več kot dobrodošlo.

Vsekakor nas čaka še zelo zanimivo dvoransko prvenstvo.

Naslednje tekme domačega prvenstva bodo že v soboto, 3.2.2018, v Puconcih.

Istočasno z državnim prvenstvom se je odvijalo tudi evropsko prvenstvo reprezentanc skupine C3 za ženske, kjer so naše igralke zasedle tretje mesto.


Rezultati prvega tekmovalnega vikenda:
U10
Lipovci : Moravske Toplice 0:5
U13
Lipovci : Moravske Toplice 5:1
Moravske Toplice : Lipovci 1:3
Člani
Lipovci : Triglav Predanovci 3:3
Moravske Toplice : Lipovci 1:11
Triglav Predanovci : Lipovci 2:2
Moravske Toplice : Lipovci 0:7


29.01.2018

Začetek dvoranskega tekmovanja

Hokejisti na travi ta vikend vstopajo v tekmovalni del dvoranske sezone.

Naša reprezentanca je tako po lanskem turnirju na prostem v Lipovcih, zopet zbrana na novem tekmovanju, tokrat v dvorani na Cipru.

Od 12. do 15. januarja 2018 poteka namreč tekmovanje skupine C3 za reprezentance. Čeprav je kar nekaj odpovedi igralcev, se je ekipa dobro pripravila. Nasprotniki naše reprezentance so: Wales, Slovaška, Belorusija, Grčija, Škotska in domačini iz Cipra.

Naslednji vikend pa nas že čakajo tekme državnega prvestva za vse selekcije ter evropsko prvenstvo za dekleta skupine C3, ki bo potekalo v Apačah.

Razpored si lahko ogledate pod sklopom tekmovanja.11.01.2018

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007
To Top Remember