Krvodajalska akcija

HK Lipovci vabi vse člane na krvodajalsko akcijo, ki bo v četrtek, 24.1.2019.

Zberemo se ob 7:30 pred splošno bolnišnico Murska Sobota.

Lepo vabljeni v čim večjem številu.


18.01.2019

Indija - hokejski kongres

Zveze za hokej na travi Slovenije vas vabi na druženje ob predstavitvi Indije ter dogajanja na svetovnem hokejskem kongresu.

Z zanimivimi zgodbami, fotografijami in odličnim čajem "masale" nas bosta v Indijo popeljala Aljoša in Jože Črnko.

Vidimo se v torek 22. januarja 2019 ob 18:00 v zastekljenem kozolcu v Panonski vasi.16.01.2019

Brez presenečenj

V nedeljo 13.01.2019 se je odvijal 2. turnir dvoranskege državnega prvenstva.

Večjih presenečenj nismo videli. Bolj kot ne, se je vse odvijalo po naših željah. Tako je po drugem krogu na prvem mestu v vseh kategorijah naš klub.

Vse rezultate, lestvico, strelce si lahko ogledate pod sklopom tekmovanja.

Naslednji turnir je na razporedu že to nedeljo 20.01.2019, tokrat na OŠ III v Murski Soboti.


15.01.2019

Suvereno do prvih zmag

Igralci HK Lipovci so suvereno nastopili v prvem krogu državnega dvoranskega prvenstva.

Letos imamo zaradi velikega števila otrok pri mlajših selekcijah prijavljeni po dve ekipi. Pri U13 tako prvo ekipo sestavljajo fantje, drugo ekipo pa punce. Pri U10 je prva ekipa sestavljena iz otrok, ki že nekaj časa trenirajo, v drugi pa so predvsem tisti, ki se s to igro šele spoznavajo.

Za začetek turnirja je prva ekipa v selekciji U13 premagala ekipo iz Predanovec z 10:0 in prav tako je z identičnim rezultatom prva ekipa v selekciji U10 premagala drugo ekipo iz Lipovec. Vse rezultate si lahko ogledate na podstrani tekmovanja.

V selekciji članov so našim fantom najprej nasproti stali igralci iz M.Toplic. Ti so se že na začetku postavili bolj obrambno in Lipovcem niso dopustili razviti igre. To je botrovalo k temu, da so Lipovci v prvem polčasu zadeli samo enkrat. Potem so v drugem polčasu prilagodili slog igre in stvari postavili na svoje mesto. Končni rezultat je bil 8:1 (strelci za Lipovce: 3x P.Katovski, 3x B.Stanko in 2x M.Mesarič).

V drugi tekmi proti ekipi iz Predanovec je naše fante, predvsem v prvem polčasu, reševal odlično razpoloženi vratar J.Vučko. Polčas se je končal z 1:1. V drugem polčasu so nato nekako pošle moči igralcem Predanovec in Lipovci so slavili z rezultatom 6:2 (strelci za Lipovce: 2x P.Katovski, R.Mesarič, F.Maučec, B.Stanko in M.Mesarič).

Tako so po prvem turnirju na vrhu lestvice v vseh kategorijah naše ekipe. In čeprav sta na sporedu še dva turnirja, so naše ekipe po prikazanem resni kandidati za finalne tekme, ki bodo 3.februarja na Osnovni šoli III v Murski Soboti.


21.12.2018

Prijateljske tekme

V soboto, dne 1.12.2018 smo v napihljivi hali v Beltincih odigrali prijateljske tekme s hokejskim klubom Zrinjevac iz Hrvaške. Odigrani so bili trije dvoboji in sicer v selekcijah U10 mešano, U13 dekleta in U13 fantje. Čeprav je šlo le za trening tekmo, pred prihajajočim dvoranskim prvenstvom, so se na igrišču odvijali pravi dvoboji brez prevelikega taktiziranja. Lipovci so tekme odigrali brez nekaterih igralcev, ki so imeli šolske obveznosti, zato lahko opravičimo nekoliko slabši rezultat v selekciji U10. Omeniti velja, da so takšne tekme za HK Lipovci izredno dobrodošle, saj lahko le preko igranja z boljšimi nasprotniki igralci osvojijo prepotrebne izkušnje.

Rezultat v selekciji U13 pri fantih je bil izenačen 1:1.

Dekleta v selekciji U13 so izgubila z rezultatom 7:0.

V kategoriji U10 mešano pa smo izgubili z rezultatom 5:1.

Predvsem v selekciji U10 je bila na igrišču vidna pri nasprotni ekipi večja uigranost in nepopustljivost, nam pa preostane le, da skušamo preko treningov zmanjšati razliko v tehniki ter igralce spodbuditi k večji borbenosti na igrišču.

Po zanimivih tekmah pa so na svoj račun prišli še starši, ki so prav tako odigrali medsebojno tekmo. Kljub predhodni odločenosti gostov, da gre zmaga v Zagreb se jim ni izšlo po načrtih. Mešana ekipa staršev iz Lipovec, ki so jo tvorili preizkušeni igralci v kombinaciji s čistimi začetniki se je pokazala kot dobra kombinacija in na koncu je zmaga ostala v domači dvorani.

Na koncu bi se radi zahvalili prijateljem iz Hrvaške za gostovanje, za katerega upamo da ni bilo zadnje.


04.12.2018

Turnir v Zelini - U10 in U12

Martinov vikend smo "vedno mladi" člani HK Lipovci skupaj z našimi najmlajšimi upi U10 in U12 preživeli dva čudovita dneva pri naših prijateljih v Zelini, kjer smo uživali v izjemnem hokeju, navijanju in druženju.

Že ob odhodu na turnir smo se vsi zavedali, da bomo igrali z najboljšimi hrvaškimi ekipami. Še posebej so se tega zavedali igralci U10, kateri so še pred 7 meseci, prav tako na turnirju v Zelini, igrali proti večini izmed teh ekip in nekatere tekme izgubljali tudi z 2 mestnim številom prejetih golov. Tudi igralci U12 so vedeli, da bodo njihovi nasprotniki močne ekipe, ki svoje znanje in izkušnje pridobivajo tudi v ligah izven Hrvaške.

Sistem tekomovanja je bil pri selekcijah U10 igranje "vsak z vsakim", pri U12 pa so bile ekipe razdeljene v 2 skupini. Prvi so na parket stopili igralci U10, njihovi nasprotniki so bili igralci Mladosti 2. Ob začetnem privajanju na igranje v dvorani je igra stekla in kmalu so naši igralci vodili z 1 : 0. Igralci Mladosti nikakor niso našli ustrezne igre in ves čas so na terenu pravladovali igralci Lipovec. Tekma se je končala z zmago Lipovcev z 2 : 1.

Naslednjo tekmo je U10 odigrala s favorizirano ekipo Zeline. Naši igralci so pričeli silovito in polni elana iz prve tekme. Tekma je bila napeta, polna preobratov, dobrih potez na obeh straneh, prav tako tudi napak. Igralci Zeline enostavno niso našli igre s katero bi prevzeli kontrolo na igrišču, zato so pričeli z "naučeno izsiljenimi" kratkimi in na ta način prešli v vodstvo. Kljub temu U10 ni popuščal do konca tekme in je zatresel mrežo nasprotnika 2 krat, ampak žal na koncu je bil rezultat 3 : 2 v korist Zeline.

Tretja sobotna tekma je bila prav tako zelo napeta. Igralci Lipovec so na igrišču pokazali drugačno igro kot so jo vajeni nasprotniki iz domačih tekem in tudi ekipi Zagreba ni uspelo zadeti iz igre in so spet izsilili dva kratka iz katerih so tudi zadeli. Lipovci nikakor niso popuščali in so tik pred koncem zadeli gol za končni rezultat 1 : 2 v korist Zagreba.

Nedeljo je ekipa U10 pričela s tekmo z ekipo Jedinstva, katero so v zelo zanimivi tekmi polni strelov na gol premagali z 2 : 1. Zadnjo nedeljsko tekmo so igrali s favorizirano ekipo Mladosti, katere igralci so bili občutno fizično močnejši pa tudi nekateri izmed bi lahko bili tudi preko dovoljenje starostne meje. Kljub dobri obrambi naših so vseeno fizično močnejši in boljše pripravljeni nasprotnik zatresel mrežo Lipovec 4 krat, Lipovci pa so dali 1 gol. Končni rezultat tekme 1 : 4 v korist Mladosti.

V skupni razvrstitvi je U10 zasedel 4 mesto. Ob tem je golman Lipovec – Luka Škafar bil izbran za najboljšega golmana v sekciji U10 – BRAVO!

Kljub 4 mestu je sekcija U10 prikazala mnogo boljši hokej kot pred nekaj meseci kar je posledica trdega dela trenerjev in igralcev. Tekme so bile napete, odigrane so bile dobre akcije in to je bil že hokej v katerem smo vsi uživali. Vsekakor pa je potrebno še delati naprej, predvsem na tehniki, kombinatoriki, hitrosti, kondicijski vzdržljivosti in če še igralci dodajo malo več želje po zmagi, potem bomo v bodoče še bolj uživali na tekmah in posegali tudi po najvišjih mestih.


Še večja poslastica so bile tekme U12, ki so bile že na nivoju pravih derbijev, polne dobrih kombinacij, akcij, hitrih napadov, preobratov, pa tudi solz in slabe volje.

Prvo tekmo so U12 odigrali z ekipo Jedinstvo. V tekmi polni preobratov, tudi lovljenja in privajanja naših igralcev na igro v dvorani so Lipovci nesrečno izgubili z 1 : 2.

Poraz pa nikakor ni vzel elana našim igralcem in drugo tekmo proti ekipi Zagreb II so naši igralci odigrali suvereno in s prevlado na igrišču, vendar so po začetnem vodstvo in dobri igri naredili napako, ki so jo igralci Zagreba kaznovali z zadetkom za končni rezultat 1:1.

Zadnjo sobotno tekmo so U12 odigrali z ekipo Zeline 2. Celotni potek tekme so diktirali igralci Lipovec, vendar kljub temu so igralci Zeline bili disciplinirani, organizirani in so uspešno preprečili večji del napadov Lipovec. Kljub temu so bili igralci Lipovec bolj zbrani, z več izvedenih atraktivnih akcij in so tekmo dobili z rezultatom 2:1.

Sobotni tekmovalni dan so tako Lipovci končali na dokončnem 2 mestu v skupini. Prva nedeljska tekma za ekipo U12 je bila tekma prestiža saj so odigrali tekmo s 1 ekipo v 1 skupini in sicer s favorizirano ekipo Zeline.
Naši igralci so začeli silovito in so si v prvih 3 minutah prislužili izvajanje kratkega in penala. Žal žogica v obeh primerih ni in ni hotela v gol. Nato so igralci Zeline pričeli z zaprto obrambno igro v kateri se je večji del igre odvijal med igralci Zeline na njihovi polovici. Kljub zaprti igri je našim igralcem uspelo z nekaj hitrimi protinapadi priti pred gol Zeline, vendar sreča ni bila na strani Lipovec in je žogica vedno končala izven gola. Igralci Zeline pa so ves čas potrpežljivo čakali napako Lipovec in edino večjo napako, ki so jo naredili igralci Lipovec so kaznovali z golom, ki je pomenil tudi končni rezultat 0 : 1 v korist Zeline. Tekma z Zelino je bila tudi najboljša tekma turnirja, preizkus za zbranost, mirnost, preizkus tehničnega znanja, hitrosti,...

Zadnjo nedeljsko tekmo so Lipovci odigrali za končno 3 ali 4 mesto, ampak pri igralcih se je že videla utrujenost še bolj pa razočaranje zaradi prehodno izgubljene tekme. Koncentracija je padla in posledično se je, ob dobro načrtovanih in izpeljanih akcijah, pojavljalo preveč napak, kar je nasprotnik kaznoval z 2 goloma. Lipovcem je uspelo zadeti 1 krat za dokončno 4 mesto.

Igra U12 je bila všečna, polna izvirih akcij, hitrih protinapadov, igre, ki jih nasprotniki niso bili vajeni, prav tako obratno. Naši igralci so spoznali drug način igranja, drugače zastavljene in izpeljane akcije in prav to je namen tovrstnih turnirjev. Sam turnir pa je pokazal, da bo v prihodnje potrebno še več treningov posvetiti tehniki, kombinatoriki in še posebej fizični in psihični pripravljenosti odigrati pomebne tekme in si upati prevzemati odgovornost vseh članov v ekipi za izvajanje akcij v ključnih trenutkih.

Turnir v Zelini je bil praznik hokeja, videli smo odlične tekme, spoznali smo, da naši igralci sodijo med najboljše v regiji, kar je obenem pohvala, obenem pa jim to spoznanje mora biti še večji zagon za vnaprej. Spoznali smo da so porazi del športa in da solza, ki v takem trenutku spolzi po licu mora biti še večja motivacija za vnaprej.

Ob toliko dobrih ekipah smo se naučili spoštovati nasprotnika in tudi občutili biti spoštovan, obenem pa so se stkala nova prijateljstva za katera lahko trdimo, da bodo trajala še dolgo. Čestitke prav vsem igralcem.

Hvala isto prijateljima iz HK Zelina na gostoprimstvu in vidimo se!


14.11.2018

Zmagal je (Lipovski) hokej

V soboto 20.10.2018 so se na domačem igrišču v prelepem sončnem vremenu lipovski hokejisti v kategorijah U10 in U13 pomerili z vrstniki iz Moravskih Toplic za točke državnega prvenstva. Odigrane so bile štiri tekme, od katerih je bila ena bolj zanimiva od druge. Pa gremo lepo po vrsti.

Prva tekma se je odigrala v kategoriji U13 med ekipama naših deklet in vrstniki iz Moravskih Toplic. Prvi zadetek je padel po lepi akciji Moravskih Toplic, ko so izigrali domačo obrambo. Prejeti gol naših igralk ni zmedel in so odločene, da bodo tekmo zmagale krenile v napad. Na gol naših igralk ni bilo potrebno dolgo čakati saj so po dveh minutah po lepi akciji izid izenačile. Do odmora so domače igralke še poskušale doseči kakšen gol, vendar kljub lepi in povezani igri do spremembe rezultata ni prišlo. V nadaljevanju so dekleta presenečala z všečno in domiselno igro, ter z agresivno obrambo onemogočala napade gostujoče ekipe. Nagrada za požrtvovalno igro je prišla 8 minut pred koncem tekme, ko so dosegle zmagovit zadetek. Do konca tekme se je potem še zvrstilo nekaj akcij, vendar do spremembe rezultata ni prišlo. Veseli nas, da so se dekleta znebila strahu in so se začela zavedati svoje kakovosti. Uspeh je toliko večji, saj dekleta igrajo svojo prvo sezono v tej zasedbi in imajo še ogromno potenciala za napredek.

Naslednjo tekmo sta odigrala ista nasprotnika vendar v kategoriji U10. Tudi na tej tekmi je ostala zmaga pri domači ekipi, katera je s kopico novih igralcev silovito krenila od prve minute dalje in že takoj v prvem napadu zabila gol za vodstvo. Po nekaj minutah so domači igralci z domiselno in kombinatorno igro vodstvo povečali. Da bo tekma napeta in izenačena do konca so poskrbeli igralci Moravskih Toplic, kateri so še v prvem polčasu rezultat znižali na 2:1. V drugem polčasu je trener poskrbel, da so tudi naši najmlajši igralci dobili nekaj krstnih minut in občutili kako je igrati "pravo" tekmo. Kljub dokaj premešani postavi so naši igralci dosegli še en gol in poskrbeli za navdušenje pri domačih gledalcih. Do konca so potem igralci Moravskih Toplic še enkrat zadeli, vendar jim zadetka za izenačenje ni uspelo doseči. Pohvaliti velja celotno ekipo za športno in borbeno igro, s katero so dokazali da lahko po nekaj sušnih letih računamo tudi na zmage v kategoriji U10.

Tretjo tekmo tega dne so odigrali v kategoriji U13 ekipi naših fantov in Moravskih Toplic. Fantje so na podlagi rezultatov prejšnjih tekem veljali za nespornega favorita tekme in so to od začetka tekme dalje tudi povsem upravičili. Zmaga domače ekipe ni bila v nobenem trenutku vprašljiva, čeprav se je prvi polčas končal le z rezultatom 2:0 za naše. V drugem polčasu so se potem fantje sprostili in odigrali kombinatorno in borbeno, kar se je do konca tekme odrazilo še s štirimi goli v nasprotnikovi mreži. Ob malo večji zbranosti bi lahko naši igralci dosegli še kakšen gol več, vendar velja pohvaliti tudi vratarja nasprotne ekipe, kateri je svoje delo opravil več kot dobro.

Zadnja tekma dneva je bila za naše igralce tudi najtežja, saj so tekme znotraj lastnih vrst vedno posebne. Pomerili sta se namreč naši ekipi fantov in deklet v kategoriji U13. Verjetno ni potrebno posebno govoriti, da so fantje tudi zaradi razlike v fizični moči in višje starosti v veliki prednosti proti dekletom. Tudi sama tekma se je potem odvijala v tej smeri saj so fantje do polčasa dekletom zadali štiri gole, vendar so tudi dekleta pokazala izredno všečno in kombinatorno igro. V drugem polčasu so potem dekleta izpeljale nekaj obetavnih akcij ter dosegla dva gola in poskrbele za navdušenje ob igrišču. Končni rezultat je bil 5:2 za fante. Z gotovostjo lahko zatrdimo, da je na tej tekmi zmagal lipovski hokej. Veseli smo lahko, da je viden napredek v igri, da se poznajo sadovi treningov, da se tekme igrajo v športnem duhu in brez grobosti. Stisk rok naših igralcev po tekmi pa je pomenil, da so ostali kljub rezultatu tekme veliki prijatelji še naprej.

Odigrane tekme v državnem prvenstvu so pokazatelj, da se na treningih dela zelo dobro, da je viden je napredek v sami igri, da je pristop pravi, izboljšala se je tehnika in razumevanje igre. Veseli nas, da otroci z veseljem obiskujejo treninge in kar je še najpomembnejše za dolgoročni razvoj lipovskega hokeja; otrok je iz treninga v trening več. Naslednji korak bo formiranje še druge ekipe v kategoriji U10. Na koncu je potrebno pohvaliti tudi organizacijski odbor za pripravo pogostitve našim igralcem po končanih tekmah.

Naslednji dan je nato potekala še zadnja tekma v članski selekciji. Hokejisti Lipovec so se pomerili proti ekipi iz hokejskega kluba M.Toplice.

Hokejisti iz M.Toplic so prišli na tekmo odločeni, da bodo tokrat vzeli skalp ekipi iz Lipovec. M.Toplice namreč letos igrajo v razširjeni avstrijski ligi, kjer so na zadnjem srečanju proti vodilni ekipi zmagali s kar 5:0.

Vendar so jim naši prvaki prekrižali te načrte že takoj na začetku srečanja. Spet so začeli hitro in domiselno, povedli v 3 minuti srečanja ter nato v 4 minuti še povečali rezulat. Do konca prvih 15 minut so jim tako nasuli že 5 golov.

Nato pa, kot že celotni jesenski del, popustili iz neznanih razlogov. Igra več ni bila na ravni Lipovec, dogajale se se nepotrebne napake ter se tako nasprotni ekipi dopuščalo preveč priložnosti.

Končni rezultat 7:0 za Lipovce ni tako slab, a vendar skrbi dejstvo, da je preveč nihanja v sami igri naših fantov. Strelci: 2x M.Mesarič, 2x P.Katovski, A.Dravec, B.Stanko in L.Vegič

V jesenskem delu so tako Lipovci zasedli prvo mesto na lestvici in to v vseh selekcijah - U10, U13 in člani.

A počitnic za hokejiste ne bo. Drugi teden se bodo namreč začeli treningi v dvorani, saj bo prvi turnir dvoranskega hokeja že 16. decembra v zeleni dvorani v Puconcih.

Nekaj utrinkov iz zadnjega kola si lahko ogledate v naši galeriji.


24.10.2018

Jesensko dogajanje na ŠRC Lipovci

Danes 19.10.2018 je na ŠRC Lipovci potekal tečaj temeljnega postopka oživljanja z defibrilatorjem, katerega sta nabavila HK Lipovci in KS Lipovci. Tečaj katerega je organiziral hokejski klub Lipovci se je udeležilo okrog 40 udeležencev.

V teh toplih jesenskih dnevih pa se na ŠRC Lipovci, predvsem ob petkih, prav tako zbere veliko simpatizerjev hokeja na travi. Tako gledalcev kot igralcev.

Na igrišču se tako na treningu, ob menjavi selekcij od najmlajših do članov in veteranov, zbere okrog 50 ljudi, in tako nastane že pravcata gneča.

Kar je seveda zavidanja vredno - videti takšno množičnost v enih malih Lipovcih je tako neprecenljivo in hkrati potrditev, da se v klubu dela dobro ter hkrati obveza, da se mora takšno delo nadeljevati tudi v prihodnje.19.10.2018

Igra od prve do zadnje minute

V nedeljo 14.10. so naši igralci odigrali prvenstveni tekmi v Predanovcih. Na lepo sončno nedeljo, katera je privabila tudi veliko gledalcev in strastnih navijačev iz Lipovec, bi se v kategorji U10 morali pomeriti ekipa Lipovec proti ekipi iz Predanovec.

A ker sta iz ekipe Predanovec prišla samo dva igralca se je odigrala trening tekma med našimi igralci. Formirali sta se dve ekipi, vsaki ekipi pa se je pridružil en član HK Predanovci.

Na zanimivi tekmi so dobili možnost igranja vsi igralci, ki so pokazali zanimivo igro in visok nivo tehničnega znanja, kar je rezultat predanih treningov in aktivnega prenosa znanja s strani trenerjev.

Zanimiva tekma se je končala z najbolj poštenim rezultatom 1 : 1.

Po sekciji U10 so na igrišče stopili člani Lipovcev in domačinov.

Tekma se je pričela energično in že v prvem napadu prve minute so Lipovci dosegli gol, kar je povzročilo evforijo in navdušenje tako med igralci kakor tudi navijači in vse je spet kazalo na visoko zmago Lipovec.

Vendar je po prvem golu "Fortuna" zapustila igralce Lipovec. Igra enostavno ni več stekla, bilo je dosti izgubljenih žog in Predanovci so bili do konca prvega dela enakovreden nasprotnik, kar je tudi rezultiralo z izenačujočim golom.

V preostalem delu tekme se je čutila nervoza pri obeh ekipah. Kljub temu, pa so se na koncu veselili člani Lipovec, ki so v zadnji minuti tekme dosegli zmagovit gol za končni rezultat 2 : 1 za Lipovce. (Strelca za Lipovce: B.Pavlinjek in B.Stanko)


16.10.2018

Repriza - Zrinjevac : Lipovci

Člani HK Lipovci so v nedeljo 7.10.2018 odigrali prijateljsko tekmo proti ekipi Zrinjevac iz Hrvaške - tokrat na njihovem terenu.

Kot že na prvi tekmi so tudi tokrat bili naši člani celotno srečanje boljši nasprotnik.
Končni rezultat je bil enak kot na prvi tekmi v Lipovcih; 4:6 za Lipovce. (Strelci: 2x B.Stanko, M.Mesarič, P.Katovski, D.Mesarič in L.Vegič).

Tudi tokrat so naši fantje večino zadetkov prejeli v drugem polčasu, ki nekako ob vodstvu izgubijo koncentracijo, nato pa nasprotna ekipa pride do (pre)lahkih in nepotrebnih zadetkov.

A ravno zato so takšne tekme več kot dobrodošle - da se analizirajo in odpravijo napake za naslednje bolj pomembne tekme.


10.10.2018

Šov M.Mesariča

V soboto 22.9.2018 so člani HK Lipovci odigrali prijateljsko tekmo proti ekipi Szent Laszlo iz Madžarske. Tekma je potekala v prijatelskem vzdušju, v katerem pa igralci iz Madžarske niso bili enakovreden nasprotnik naših prvakov.

Tekma se je končala z rezultatom 9:2, kjer je glavno vlogo imel najbolj vroč igralec zadnjih nekaj sezon M.Mesarič, ki je zadel 3x. Po 1x so zadeli še: D.Mesarič, B.Berden, P.Katovski, A.Dravec, B.Pavlinjek ter L.Vegič.

V nedeljo 23.9.2018 so bile po razporedu delagirane tekme U10, U13 in članov.

Pri selekciji U10, je bila tekma odločena še pred začetkom srečanja, kajti pri ekipi iz Predanovec, ni bilo prijavljenih zadostnega števila igralcev, in tako se je tekma odločila v korist naše ekipe - 3:0.

Pri U13 sta se pomerili obe ekipi iz Lipovec. Lipovci I in Lipovci II (ženska ekipa). Čeprav so fantje premagali punce z rezultatom 5:1, so se za zmago morali kar potruditi. Prav tako, pa je bilo na strani ženske ekipe tudi občinstvo, ki se je nabralo in spodbujalo obe ekipi a hkrati dajalo večjo spodbudo drugi ekipi iz Lipovec.

V selekciji članov je bil nasprotnik naše ekipe, ekipa iz Predanovec. Že od samega začetka srečanja se je videlo, kdo je gospodar na igrišču. Na začetku so igralci našega kluba hitro pritisnili na vrata nasprotnika in v 3.minuti vodili že z 2:0. Do konca prvega polčasa so nato zadeli še 4x, a so igralci iz Predanovec proti koncu polčasa znižali rezultat na 6:2.
Nato je po krajšem premoru na sceno zopet stopil M.Mesarič in dvema goloma iz prvega polčasa dodal še tri v drugem polčasu in o zmagovalcu več ni bilo dvoma. Tekma se je končala z visokim rezultatom 12:3. Za lipovce so zadeli: M.Mesarič 5x, B.Pavlinjek 3x, R.Mesarič 2x, A.Dravec in B.Stanko.25.09.2018

Uspešen uvod v novo sezono

V nedeljo, 16. 9. 2018, so na igrišču v Lipovcih potekale tekme za selekcije U10, U13, članice in člane.

Čeprav so bile po razporedu tekme delagirane, da bi se odigrale v Moravskih Toplicah, so bile zaradi težav z igriščem prestavljene na lipovsko igrišče.

Vreme je bilo za ta letni čas več kot odlično. Lipovski podporniki so se odločili, da še malo popestrijo dogajanje izven igrišča in so pripravili "pajanje kruja". Tako se je do članske tekme nabralo kar nekaj gledalcev.

V selekciji U10 so Lipovci premagali ekipo iz M.Toplic z rezultatom 2:1.

V selekciji U13 imamo letos prijavljeni dve ekipi, saj se je pokazala potreba, da se, glede na zadostno število deklic, ustanovi nova ekipa, v kateri bodo igrale samo deklice (Lipovci II). Čeprav so prvo tekmo izgubile proti ekipi iz M.Toplic z rezultatom 2:1, so pokazale, da bodo lahko še kako enakovredne nasprotnice. Fantje U13 (Lipovci I) pa so premagali ekipo M.Toplic z rezultatom 4:0.

V selekciji članov so naši fantje premagali ekipo iz M.Toplic z rezultatom 5:0 (Strelci: 2x M.Mesarič, B.Stanko, D.Mesarič in L.Vegič). Tako so vknjižili prve tri točke domačega prvenstva. Kljub zmagi ostaja grenek priokus, saj tekme državnega prvenstva vse bolj postajajo boji s sodniki in ne proti nasprotni ekipi. Sodniki namreč ne kaznujejo prekršov s kartoni, ampak so kartoni vse bolj stalnica zaradi pregovarjanja. In glede tega se bo potrebno zamisliti na vseh krajih in koncih. Sodniki se bodo morali začeti zavedati, da se tekma ne igra zaradi njih in da je njihova odgovornost zaščititi igralce pred prekrški, še preden pride do nepotrebnih poškodb. Igralci pa bodo morali spoštovati sodnikove odločitve brez pregovarjanja. Ampak eno brez drugega ne gre.


18.09.2018

Sašo Fajs festival

Hokejski klub Lipovci se je s selekcijami U10, U13 in z veteransko ekipo udeležil 10. Sašo Fajs festivala, ki je potekal v Predanovcih od 7. do 9. septembra 2018.

V selekciji U10 so bile prijavljene štiri ekipe, zato je vsaka ekipa odigrala z vsako po dve tekmi. Igralo se je 2 x 14 minut, brez vratarja. To zadnje pravilo je našim igralcem od začetka predstavljalo kar nekaj problemov, saj so prvo tekmo proti Spartaku visoko izgubili. Naslednjo tekmo so proti ekipi Moravskih Toplic boljše začeli vendar na koncu vseeno izgubili z rezultatom 6:4. Malo bolj napeta je bila tekma proti ekipi Predanovec, katero so premagali z rezultatom 4:2. Po prvem dnevu je imela ekipa U10 dva poraza in eno zmago. V nedeljo so prvo tekmo spet igrali z ekipo Spartaka, kateri je po boljši igri spet suvereno premagal našo ekipo in kot najboljša ekipa osvojil prvo mesto. Našim igralcem poraz ni vzel motiva, saj so v naslednji tekmi premagali ekipo Triglava z rezultatom 4:2, na koncu pa so odigrali še tekmo z ekipo Moravskih Toplic, katero so tokrat premagali z rezultatom 5:1 in osvojili skupno drugo mesto. Glede na prikazano lahko našim najmlajšim igralcem čestitamo na doseženem rezultatu in borbenosti ter upamo, da se bo trend rezultatov nadaljeval tudi v državnem prvenstvu.

V selekciji U13 je bilo prijavljenih 6 ekip, tako da je vsaka ekipa odigrala pet tekem in tekmo za razvrstitev po mestih. Ekipa U13 je zelo samozavestno prišla na turnir, saj je na domačem turnirju pred dvema tednoma osvojila prvo mesto. Prva tekma se našim igralcem ni izšla po željah, saj so proti ekipi Rače kljub dobremu začetku izgubili z rezultatom 4:1. Igralci se po porazu niso vdali in so že na naslednji tekmi premagali ekipo Spartaka z rezultatom 4:1. Sledila je tekma proti ekipi Moravskih Toplic, katero so premagali z rezultatom 4:0, na koncu pa so razbili z rezultatom 11:0 še ekipo Hoko, ter tako po prvem dnevu imeli tri zmage in en poraz. V nedeljo je čakala igralce tekma z Lieferingom, katera je odločala o drugem mestu in o igranju finalne tekme. Tekma se ni odvila po željah naših igralcev, saj so tekmo kljub zelo izenačenem prvem polčasu in kar nekaj neizkoriščenih priložnostih izgubili z rezultatom 7:3. Po prepričanju naših igralcev so v avstrijski ekipi igrali tudi igralci, ki za selekcijo U13 ne bi smeli igrati. Za konec turnirja so se tako mladi Lipovčari pomerili z ekipo Spartaka, bili celo tekmo boljši nasprotnik vendar na koncu nesrečno izgubili z rezultatom 4:3 in tako osvojili četrto mesto. Ostal je grenak priokus, saj bi ob malo večji zbranosti in z nekaj športne sreče lahko osvojili vsaj drugo mesto.

Vsekakor si igralci obeh selekcij zaslužijo vse pohvale za prikazane igre, odrgnjena kolena, male in večje poškodbe, kakšno solzo ob porazih in nasmeške ob zmagah. Samo tako naprej.

V selekciji veteranov, so tokrat naši prikazali precej boljšo igro kot na svojem turnirju v Lipovcih. Če so takrat končali turnir brez zmage so ga tokrat brez poraza. Premagali so vse štiri nasprotnike in suvereno osvojili prvo mesto na turnirju.

Galerija


13.09.2018

Prijateljska tekma - Lipovci : Zrinjevac

Ta vikend je na precej razmočenem igrišču v Lipovcih potekala prijateljska tekma proti ekipi iz Zrinjevca.

Če je ob 14. uri še kazalo, da bo tekma odpovedana zaradi dežja in manjših luž na igrišču, se je ob 16. uri vreme povsem zjasnilo in pogoji za tekmo so bili odlični.

Tekma je za obe ekipi služila kot trening in priprava na novo hokejsko sezono. Na začetku tekme so gostje povedli za gol, a so naši fantje kljub temu, da jih je bilo samo enajst in niso imeli menjav, igrali iz minute v minuto boljše. Tako je v prvem polčasu za izenačenje zadel R.Mesarič, nato pa še M.Mesarič, B.Stanko in D.Mesarič.

V drugem polčasu so Lipovci ob rahli nezbranosti prejeli dva zadetka, nato pa je R.Mesarič iz kratkega kota zopet povečal vodstvo na dva gola razlike, kar so gostitelji kaj kmalu zmanjšali samo na en gol. Zadnje minute so zopet pripadle Lipovcem in tako je B.Berden postavil končni rezultat 6:4.

Tekma je ves čas potekala v prijateljskem, a vseeno tekmovalnem vzdušju in samo želimo si lahko čim več takšnih in podobnih tekem.


03.09.2018

Pestro hokejsko dogajanje

Ta vikend je bilo na lipovskem igrišču kljub slabšemu vremena zelo pestro.

Potekal je turnir imenovan Hokejska noč 2018. Na njem so sodelovale ekipe iz Italije, Hrvaške, Srbije in Slovenije v treh starostnih skupinah: U10, U13 in veterani.

V soboto se je turnir začel ob 10.uri in je trajal do 18.ure. Nato je sledila slavnostna otvoritev defibrilatorja ter zabava z ansamblom Roka Žlindre.

V nedeljo so se tekme začele eno uro prej kot v soboto in so trajale do 16.ure, ko se je turnir zaključil s slavnostno podelitvijo spominskih medalj in zahval vsem sodelujočim ekipam.

V celotnem vikendu smo lahko videli zelo zanimive hokejske tekme. Od najmlajših U10, kjer že majhni otroci zelo spretno vrtijo hokejsko palico, do starejših U13, kjer so nekateri igralci dokazali, da se bodo lahko s predanim delom že kmalu priključili članski ekipi. Veterani pa dokazujejo, da lahko z aktivnim življenskim slogom ohranjajo dobro kondicijo ter še dolgo igrajo hokej na travi.

A kljub prijateljskemu vzdušju na turnirju, si je vsaka ekipa želela zmage. To je pri selekcij U10 uspelo ekipi Zrinjevac, pri starostnikih U13 si je prvo mesto priborila naša ekipa, pri veteranih pa ekipa iz Jedinstva.

Naš klub se zahvaljuje vsem sodelujočim ekipam, da so v Lipovce prinesli otroško radoživost, kvaliteten hokej, fair play in dobro voljo, ki je ni pokvarilo niti nekoliko slabše vreme.

Rezultati in končne razvrstitve:
U10 [pdf], U13 [pdf] in veterani [pdf]

Nekaj utrinkov iz celotnega turnirja si lahko ogledate v naši galeriji.


27.08.2018

Turnir hokejska noč 2018

Hokejske počitnice so počasi bližajo koncu in igralci bodo morali začeti s pripravami na novo sezono.
Čeprav sedaj ni bilo hokejskih tekem, člani HK Lipovci niso počivali.

Turnir imenovan Hokejska noč se vztrajno približuje. Ta bo potekal od 25.8.2018 do 26.8.2018.

Zaradi tega čaka člane našega kluba še kar nekaj dela, da se vse organizira, kot se od Lipovcev vedno pričakuje, na najvišjem možnem nivoju. Zato so se v klubu odločili, da bo na turnirju poleg zabave s ansamblom Roka Žlindre potekal tudi srečelov, s katerim bi pokrili čimveč izdatkov povezanih s to prireditvijo.

Prošnjo za srečelov si lahko snamete na podstrani dokumenti.
Na tem mestu so objavljeni tudi zapisniki sej UO HK Lipovci, kjer si lahko ogledate vse aktualne zadeve, ki potekajo v našem klubu.

Prav tako bo na tem turnirju potekala otvoritev defibrilatorja (AED), katerega je nabavil naš klub in bo na voljo vsem, ki bodo imeli kakršnokoli prireditev v športnem centru Lipovci.

Turnir se bo začel v soboto 25.08.2018 ob 10:00 uri.

Na turnirju bodo sodelovale ekipe iz Slovenije (HK Lipovci, HK Moravske Toplice, HK Triglav Predanovci), Hrvaške (HK Trešnjevka, HK Zelina, HK Jedinstvo, HK Zrinjevac, Italije (HK Trst), Srbije (HK Sparta EV Subotica, HK Old Boys) in Madžarske (Hungary Veterans).

Razpored: [pdf]


03.08.2018

Vabilo - hokejska noč 2018

Dragi hokejski prijatelji,

Vljudno vas vabimo na tradicionalni turnir v hokeju na travi, ki bo v soboto 25.08.2018 in nedeljo 26.08.2018.
Organiziramo turnir za selekcija U10, U13 IN veterane.

Na prizorišču bomo organizirali turnir za selekcije U10, U13 in veterane in v soboto 25. avgusta 2018 bo zvečer sledila ZABAVA Z ŽIVO GLASBO do zgodnjih jutranjih ur.

V nedeljo 26. avgusta se bo turnir nadaljeval ob 09:00 uri, podelitev medalj in pokalov bo okoli 16:00 ure.

Prosimo vas, da nam sporočite v kateri selekciji želite sodelovati s svojim klubom. Prijavnina po ekipi znaša 50 EUR, za vsako naslednjo selekcijo se prizna 20 EUR popusta. Prijavnina se plača na transakcijski račun kluba na podlagi računa, ki ga izstavi HK Lipovci glede na število prijavljenih selekcij.

Prosimo, da prijavite ekipe s poslanim emailom na: gorazd.zajc1@gmail.com, najkasneje do 15.08.2018. Prijavnina se mora plačati do 20.08.2018 ali najkasneje pred začetkom turnirja. Razpored bo znan do 20.08.2018.

V upanju na skupno druženje na prireditvah Vas športno pozdravljamo!

Prijavnica PDF:  [slo]  [ang]


15.06.2018

Podelitev

Še zadnje dejanje letošnjega državnega prvenstva se je zaključilo s podelitvijo priznanj najboljšim ter s simboličnimi tekmami med U10 in U13.

Na koncu so se naslova v selekciji U10 veselili v ekipi iz M.Toplicah, naši pa so osvojili drugo mesto. Špela Berden je bila proglašena za najboljšo vratarko.

Medtem so v selekciji U13 postali prvaki naši igralci. Za najboljšega strelca in igralca je bil proglašen član našega kluba, Alen Maučec.

Prav tako so prvo mesto osvojili člani HK Lipovci. Pobrali so tudi vse tri individualne nagrade: Jernej Vučko za najbolšega vratarja, Martin Mesarič za najbolšega igralca in Franc Maučec za najbolšega strelca prvenstva.


14.06.2018

24. državni naslov

Člani HK Lipovci so ta vikend odigrali še zadnjo tekmo rednega dela državnega prvenstva za to sezono.

Tokrat so se udarili z ekipo iz hokejskega kluba Triglav Predanovci. Igralci iz Predanovec so tekmo začeli z devetimi igralci in so celotno ekipo sestavili šele po nekaj minutah. A so naši fantje v tem času po odlično izpeljanem kratkem kotu že povedli z 1:0.

Nato pa so iz neznanega razloga začeli delati preveč napak in igralcem iz Predanovec dopuščali preveč priložnosti za gol. Skoci celotno tekmo se je tudi zaradi slabega sojenja začelo vse preveč govoriti na vse strani in premalo igrati. Posledica je bila zato slaba igra na obeh straneh.

A na koncu je bilo to tudi logično kajti tekma ni odločala o ničemer. Naši člani so si naslov zagotovili že pred to tekmo, igralci iz Predanovec pa so prav tako bili trdno zasidrani na drugem mestu.

Končni rezutat je bil 5:3 za Lipovce. Strelci za Lipovce: R.Mesarič, M.Mesarič, P.Katovski in 2x B.Berden.

Tako so naši igralci zaključili sezono s 100% izkupičkom - 24 točkami brez ene same izgubljene točke. Drugi so bili tako že omenjeni igralci iz Predanovec, ki so zbrali 12 točk in tretji HK M.Toplice, ki v državnem prvenstu niso zbrali niti ene točke. Medtem, ko so na evropskem prvenstvu na Finskem bili zmagovalci in so napredovali eno skupino višje, v C3.

S tem je naš klub osvojil že 24. državni naslov.

Slavnostna podelitev pokalov najbolšim bo v nedeljo ob 11. uri v Lipovcih.


07.06.2018

Cilj dosežen

Evropsko prvenstvo skupine C2 v domačih Lipovcih je končano.

Pred samim prvenstvom je bil cilj naših hokejistov obstanek v tej skupini. Naj spomnimo, da so lani na tem istem prizorišču šele prišli v to jakostno skupino. In nerealno bi bilo pričakovati, da bi se letos takoj uvrstili spet eno skupino višje. Čeprav ni dosti zmanjkalo,da bi se dogodilo tudi to.

Zadnji dan so namreč naši prvaki igrali za prvo mesto, ki bi jih vodila v skupino C1. Pomerili so se proti ekipi iz Hrvaške Zeline. Tekmo so začeli zelo podjetno in v prvem polčasu dvakrat vodili, a so jih igralci iz Hrvaške vedno ujeli. Polčas se je končal z rezultatom 2:2. V drugem polčasu pa so našim fantom pošle moči in poraz je bil neizbežen. Ob tem je potrebno omeniti, da so igralci iz Zeline imeli eno tekmo manj zaradi odpovedi Grkov v svoji skupini, kar se je odražalo tudi na samem igrišču. Končni rezutat tekme je bil 4:8 za Zelino.

Strelci za Lipovce: B.Stanko, B.Toplak, D.Mesarič in P.Katovski.

Ne glede na poraz zadnje tekme so v HK Lipovci zadovoljni. Uspelo jim je doseči ter preseči svoj cilj, ki so si ga zadali pred samim evropskim prvenstvom. Borili so se namreč, ne samo za obstanek ampak tudi za napredovanje, a na koncu realno pristali tam, kamor trenutno sodijo.

V svojih vrstah imajo tudi najboljšega igralca evropskega prvenstva skupine C2 in to ni nihče drug kot Martin Mesarič – Tinč. Če mu že lani niso prisodili tega naziva, je letos v eni skupini višje spet dokazal vrhunske predstave in tokrat mu nagrada ni ušla iz rok.

Lipovčarji so dosegli tudi največ golov na prvenstvu – 19.
4x M.Mesarič in P.Katovski
3x B.Stanko in D.Mesarič
2x B.Toplak in R.Mesarič
1x U.Stanko

Prav tako so bili na prvenstvu najbolj “fer” ekipa, kajti imeli so samo 5 zelenih kartonov.

Tako so v Lipovcih zopet dokazali, da znajo stopiti skupaj, še posebaj takrat, ko je to najbolj potrebno. Ne le igralci in člani hokejskega kluba ampak celotna vas. Igralce je namreč na vsaki tekmi prišlo bodrit veliko število navijačev, ki so stiskali pesti in spodbujali naše prvake. Res hvale vredno!

Galerija


21.05.2018

Tretji tekmovalni dan

Tretji tekmovalni dan je prinesel končno odločitev o razvstitvi v posamezni skupini.

Če je bilo v prvi skupini z zmago ekipe iz Hrvaške bolj ali manj vse jasno, so se v naši skupini s porazom gibraltarske ekipe proti slovaški, svari močno zakoplicirale.

Gibraltarci so prikazali eno slabših predstav na prvenstvu. Imeli so namreč kar tri kazenske strele vendar nobeden ni končal v vratih slovaškega vratarja. Na momente je bilo kot, da ne bi želeli igrati ali pa so jim pošle moči zaradi prejšnjih dveh tekem.

S porazom so tako močno otežili stvari za našo ekipo. Tako je ekipa iz Slovaške imela dve zmagi in našim več ni zadostovala le zmaga. Za osvojitev drugega mesta v svoji skupini so morali premagati Bulgare za več kot 4 gole. Fantje so vedeli, da so tega več kot sposobni, vendar so to morali dokazati še na igrišču.

Tako so že po prvem sodnikovem žvižgu močno pritisnili na vrata Bulgarov ter tako v prvih šestih minutah prišli do treh zadetkov prednosti. Ob takem hitrem vodstvu so se znebili pritiska in naprej igrali lepo mirno ter na koncu prišli do rezultata s sedmimi goli razlike. Končni rezultat je bil tako visokih 9:2 za naše hokejiste.

Strelci za Lipovce: 3x M.Mesarič, 3x P.Katovski, 2x R.Mesarič in D.Mesarič

Tako so naši prvaki osvojili drugo mesto v skupini in se bodo jutri ob 14. uri pomerili proti Hrvaški ekipi iz Zeline. Z zmago bi se tako uvrstili še eno skupino višje - v C1. S porazom pa bi ostali v tej skupini - kar je bil tudi primarni cilj na začetku prvenstva.

A kot je že v navadi Lipovčarjev se ne bodo predali in bodo skušali storiti vse, da bi zadnji tekmovalni dan končali z zmago.

Zato vabimo vse navijače, da se v čim večjem številu udeležijo te tekme in podprejo naše fante ter jih s tem nagradijo za vso požrtvovalnost na tem turnirju.

Galerija


19.05.2018

Drugi tekmovalni dan

Drugi dan so otvorili hokejisti iz Turčije in Walesa. Za igralce iz Turčije je bilo to prva tekma na tekmovanju.
Turki so na začetku pritiskali na vrata nasprotnika, a jim več kot en gol ni uspelo zadeti. Tekmo je zaznamovala tudi močna ploha, zaradi katere je bila tekma za nekaj minut prekinjena. Končni rezultat je bil 1:6 v korist Walesa.

Na drugi tekmi sta se pomerili ekipi iz Gibraltarja in Bulgarije. Gibraltar je povedel takoj na začetku srečanja in tako je ostalo do konca prvega polčasa. Nato je v drugem polčasu zadel še trikrat in o končnem zmagovalcu več ni bilo dvoma.

Zadnja tekma tega dne je pripadla Slovaški Rači in naši ekipi iz Lipovec. Lipovci so začeli odločno in že po prvem kratkem kotu v peti minuti zadeli za vodstvo. A so vodstvo izničili igralci iz Slovaške še pred polčasom. Nato je prišla kratka ploha, ki je ohladila naše fante, ki so nato zaigrali odločneje in v desetih minutah prišli do prednosti treh zadetkov.

Strelci za Lipovce: 2x B.Stanko, M.Mesarič in B.Toplak.

Galerija


18.05.2018

Prvi tekmovalni dan

Prvi tekmovalni dan v hokeju na travi skupine C2 v Lipovcih je končan.

V prvi skupini je zaradi odpovedi ene ekipe bila tako na razporedu samo ena tekma. In sicer med Whitchurch HC iz Walesa in Hrvaško Zelino. V prvem polčasu je bil rezultat 1:1, nato pa so igralci iz Zeline povedli za 2 gola.
Proti koncu tekmo so sicer še enkrat zadeli valežani a je zadetek prišel prepozno za izenačitev.
Končni rezultat je bil 2:3 za Zelino.

V naši skupini sta se kot prvi udarili ekipa iz Bulgarije in Slovaške. Čeprav so Bulgari začeli podjetnejše in zadeli za vodstvo, so jim v nadeljevanju pošle moči in slovaki so zmagali z rezultatom 2:8.

Na koncu tekmovalnega dne, so tako še kot zadnji prekrižali palice naši hokejisti in hokejisti iz gibraltarja. Hokejisti Lipovec so pričakovali težko tekmo, saj so nasprotnika že poznali iz prejšnjih tekmovanj.
A se vseeno vnaprej niso predali in skušali dosečti vsaj kakšno točko. To jim na koncu sicer ni uspelo, čeprav je po prvem polčasu kazalo zelo dobro, 1:1.
V drugem polčasu so nekoliko padli v igri in ekipa Grammarians je (pre)hitro prišla do treh zadetkov prednosti. Naši fantje so nato rezultat znižali za 4:2, a nato prejeli zadetek iz kratkega kota za končnih 5:2.

Za Lipovce sta zadela U.Stanko in D. Mesarič.

Jutri jih tako čaka pomembna tekma s Slovaško Račo. Z zmago bi tako bili še vedno v boju za napredovanje.
Zato vsi vabljeni na tekmo, da podprete naše fante in jih z navijanjem ponesete do prve zmage.

Galerija


17.05.2018

EP v Lipovcih

V Lipovcih je vse pripravljeno za novo veliko tekmovanje v hokeju na travi. V četrtek 17.5.2018 se namreč začenja evropsko prvenstvo skupine C2, kamor so so naši fantje uvrstili prejšnje leto, ko so osvojili prvo mesto v skupini C3.

Kot domačinom jim je pripadla možnost izbire termina igranja svojih tekem. Tako bodo vse tekme v svoji skupini odigrali ob 17.15 uri. Tekmovanje je razdeljeno na dve skupini, ki se nato križata glede na razvrstitev ekip.

V četrtek se bodo naši prvaki tako pomerili proti ekipi iz Gibraltarja, v petek proti znancem iz interlige Slovaške Rače, ter nato v soboto proti ekipi iz Bulgarije. V nedeljo pa bo vse odvisno od razvrstitve v skupini.

V HK Lipovci upajo vsaj na drugo mesto v svoji skupini, kajti s tem bi si že zagotovili obstanek v C2 in se hkrati borili za napredovanje v skupino višje - za C1.

V primeru tretjega mesta v svoji skupini pa bi praktično brez boja že obstali v C2, kajti v nasprotni skupini je ekipa iz Grčije odpovedala tekmovanje. In ker se skupini križati, potem kot tretje uvrščeni nimajo nasprotnika iz druge skupine in avtomatsko obstanejo v tej jakostni skupini C2. Medtem ko, če osvojijo zadnje četrto mesto v svoji skupini morajo za obstanek premagati tretje uvrščeno ekipo iz nasprotne skupine.

Kombinacij in dogajanj bo tako veliko. Prav tako nas čakajo zanimivi boji na vseh tekmah.
Zato vsi lepo vabljeni, da si ogledate zanimivo hokejsko dogajanje na evropskem nivoju in to na domačih tleh.

Razpored tekem in rezultate v živo, lahko spremljate tudi na naši posebni podstrani EP 2018.16.05.2018

Državni prvaki

Člani HK Lipovci so dva kroga pred koncem državnega prvenstva z zmago nad Triglavom iz Predanovec že postali državni prvaki.

Tekma je bila odigrana v Predanovcih. Kot že prejšnjo tekmo, ko so igrali v M.Toplicah, tudi tokrat žogica nikakor ni hotela v gol, ne na eni ne na drugi strani. Edini gol v prvem polčasu je za Lipovce dosegel P.Katovski z lepim backend strelom.
Predanovci so glede na slabo igro gostov, predvsem v sredini, večkrat prišli do zaključnih strelov ter tako preko P.Marina izenačeli.

V drugem polčasu so se naši fantje le nekako pobrali in začeli igrati - predvsem v sredini. Nato so prišli tudi zadetki. F.Maučec je zadel trikrat in o zmagovalcu več ni bilo dvoma.

Z zmago so osvojili že 24. državni naslov.

Ob tem naslovu pa je razveseljivo, da gredo po njihovih stopinjah tudi mlajše selekcije.

V soboto 12.5. sta bili v Moravskih Toplicah odigrali prvenstveni tekmi U10 in U13 med HK Moravske Toplice in HK Lipovci.

V zelo vročem ozračju se je najprej pričela tekma U10, ki je še bolj dvignila temepraturo saj naši najmlajši igralci iz tekme v tekmo dokazujejo, da postajajo vse boljši igralci.
Po zelo napeti tekmi polni priložnosti, požrtvovalnosti in lepih potez igralcev, žal pa tudi starostni ter višinski prednosti domačih igralcev, so tekmo izgubili s 4 : 1. Za Lipovce je bila uspešna Maruša Erjavec.

Za njimi je nastopila ekipa U13, ki pa je že v prvih minutah pokazala, da suvereno obvladuje igro in kontrolira dogajanje na igrišču. Lipovski igralci so imeli žogico v posesti večji del tekme, ob tem pa pokazali zavidljivo tehnično znanje in kolektivno igro ter poteze, katerih bi bili veseli tudi profesionalni igralci. Celotna usklajenost ekipe je vodila do mnogo atraktivnih akcij in končnega rezultata 10 : 1 v korist Lipovcev. Za Lipovce so zadeli Alen Maučec 6 krat, Marcel Stanko 3 krat in Jure Žižek 1 krat.

Ob strelcih si pohvalo in čestitke za odlično igor zaslužijo prav vsi igralci tako U10 kot U13.


15.05.2018

Le še točka do novega naslova

Po razporedu so se lipovski hokejisti ta vikend zopet pomerili z ekipo iz M.Toplic.

Čeprav je nastalo kar nekaj zmede glede kraja tekme. HK M.Toplice je namreč objavil novico, da bi se tekma naj odigrala na lipovskem igrišču, predvsem zaradi vodne podlage igrišča ter priprav na prihajajoče evropsko prvenstvo. Vendar so dan pred tekmo po tehtnem premisleku spremenili svojo odločitev ter tekmo raje odigrali na svojem igrišču.

Celotno srečanje so imeli naši fantje pod svojo kontrolo in niso dopustili, da bi jih igralci iz M.Toplic presenetili, čeprav je bilo srečanje napeto vse do sredine drugega polčasa, ko so naši povedli za tri gole.

Sama igra naših fantov ni najbolj navdušila. Je pa tudi res, da jim peščena podlaga vse manj ustreza. Ampak se glede na stanje morajo prilagoditi in odigrati tekme tudi na takšnem igrišču ter upati, da bi drugim klubom čim prej uspelo urediti takšno ali pa še boljše igrišče za igranje hokeja na travi.

Končni rezultat tekme je postal skorajda stalnica teh dveh nasprotnikov. Lipovci so na vseh treh tekmah zadeli po štiri zadetke, M.Toplice pa vsako tekmo enega manj.

Končni rezultat na tej zadnji tekmi je bil 0:4 za Lipovce. (Strelci: 2x P.Katovski, F.Maučec in M.Mesarič)

Prihajajoči vikend jim tako prinaša priložnost za nov naslov državnega prvaka. Z osvojeno točko proti ekipi iz Predanovec, bi tako rekoč že postali državni prvaki. Tekma se bo odigrala to nedeljo, 13.5.2018 v Predanovcih, ob 15. uri.


09.05.2018

Nove tri točke

Na praznični petek, 27.4.2018, je bila odigrana tekma za državno prvenstvo na prostem, v kateri sta se udarili ekipi, ki letos nastopata na evropskih prvenstvih: M.Toplice, ki potujejo na Finsko v skupino C4, in naša ekipa HK Lipovci, ki doma na svojem igrišču gostuje tekme evropskega prvenstva skupine C2.

Naši fantje so že na začetku pokazali, kdo je gospodar na igrišču ter na trenutke prikazali lepo in dopadljivo igro.

Omembe vredna sta predvsem prva zadetka na vsaki strani. Pri Lipovcih je M.Mesarič lepo prodrl po desni strani in nato iz mrtvega kota preko rame premagal vratarja M.Toplic. Zadetek, ki bi bil vreden tudi ponovnega počasnega ogleda. Na drugi strani pa je edini zadetek za M.Toplice dosegel D.Kučan iz kratkega kota s tako imenovanim šlencom v desni zgornji vratarjev kot.

Končni rezultat polčasa in, kot se je kasneje izkazalo, tudi končni rezultat tekme je tako bil 4:1 za naše hokejiste.
(Strelci: 2x M.Mesarič, 2x F.Maučec za Lipovce; D.Kučan za M.Toplice)


03.05.2018

Turnir v Desiniću in DP za mlajše selekcije

Turnir v Desiniću - 21.4.2018

V soboto 21.04.2018 so se mlajše selekcije udeležile hokejskega turnirja v Desiniću.
Na turnir smo se prijavili z dvema ekipama U10 in eno U12.

Pri naših ekipah se je pokazal velik napredek, z borbeno igro in timskim duhom so igralci pokazali, da bodo veliki hokejisti.

V selekciji U10 je bilo 8 ekip, ki so bile razdeljene v dve skupini. Ekipi Lipovec sta pristali vsaka v svoji skupini na 2.mestu.
V srce parajoči tekmi za navijače, sta se ekipi borili za tretje in četrto mesto. Zmagali so Lipovci.

Selekcija U12 je v igrala v skupini, kjer je bilo 6 ekip.
Na prvi tekmi se je videlo, da ekipa ne igra v polni postavi. Druga tekma se je končala neodločeno, ostale tri tekme pa so naši hokejisti odigrali z zmago in tako dosegli 3.mesto.

Posamezno je bila izbrana Veronika Erjavec za najmlajšo udeleženko na turnirju, Luka Škafar pa je na svoji debitantski tekmi prejel nagrado, za najboljšega vratarja v selekciji U10.
Med U12 je Alen Maučec prejel priznanje za najboljšega igralca na turnirju.
DP - 22.4.2018

Dne 22.04.2018 sta se na igrišču v Moravskih Toplicah odigrali tekmi v kategoriji U-10 in U-13, ki štejeta za državno prvenstvo.

Prvi so s tekmo ob 13:15 začeli naši najmlajši hokejisti, ki so po borbeni predstavi izgubili proti vrstnikom iz Moravskih Toplic z rezultatom 6:3, ob polčasu je bilo 3:0 za domačine.
V drugem polčasu so naši igralci skušali preobrniti rezultat v svojo korist in prišli do rezultata 3:2, vendar je na koncu zmanjkalo tudi nekaj športne sreče in svežine.

Nekoliko slabšemu začetku naših je verjetno botrovala tudi utrujenost, saj so se dan prej udeležili turnirja v Desiniću, pa tudi opoldanska vročina ni bila ravno idealna za igranje tekme.

Velja omeniti Luko Škafarja, za katerega je bila to prva tekma v državnem prvenstvu, ki jo je odigral kot vratar. Strelci za Lipovce: Maruša Erjavec in Špela Berden (2x)

Ob 14:00 uri je bila odigrana še tekma v kategoriji U-13, v kateri so naši igralci z lepo in suvereno igro slavili zmago z rezultatom 4:0, ob polčasu 2:0. Lipovci so z zadetkom že v prvi minuti srečanja nakazali, da jih kaj drugega kot zmaga v tej tekmi ne bo zadovoljilo. Skozi celotno srečanje so nadzorovali rezultat ter prikazali borbeno in kombinatorno igro, katera bi lahko bila ob večji zbranosti nagrajena še s kakšnim golom v mreži nasprotne ekipe.

Strelci za Lipovce: Eva Maučec, Alen Maučec, Marcel Stanko in Timotej Tivadar


23.04.2018

Začetek spomladanskega dela

Lipovci so prvo spomladansko tekmo odigrali proti ekipi iz Moravskih Toplic.
Zaostala tekma je bila odigrana zaradi odpovedi v jesenskem delu. Naj spomnimo, da takrat igralci iz M.Toplic, niso želeli odigrati tekme, ker na tekmo niso prišli delegirani sodniki.

Kljub temu naši fantje niso dopustili presenečenja.
Igralci iz M. Toplic so sicer začeli bolj podjetno in povedli za gol razlike.

Čeprav igra naših fantov ni bila najboljša in se je videlo, da je to šele začetek sezone na prostem, so Lipovčani preko odlično izpeljanega kratkega kota prišli do izenačenja. Nato so zadeli še trikrat in postavili stvari na svoje mesto.
Imeli so še kar nekaj lepih priložnosti za zadetek, a bili na koncu premalo zbrani. Na drugi strani so igralci iz M.Toplic zadeli iz vseh svojih priložnosti.

A ne glede na igro, zmaga je ostala doma.
Ob tem je razveseljivo tudi dejstvo, da se je v ekipo, po skoraj leto dni starem premoru, vrnil Uroš Stanko. Iz dvoranske sezone pa se je ekipi pridružil še P.Katovski. Ta je poleg igranja in treniranja za člansko ekipo prevzel še treniranje nižjih selekcij. Kar je več kot dobrodošlo, saj je v klubu vedno več podmladka, s katerimi je potrebno resno in konstantno delo.

Končni rezultat tekme: 4:2 za Lipovce (Strelci: R.Mesarič, M.Mesarič, U.Stanko in P.Katovski)Priprave na spomladanski del:


10.04.2018

Predstavitev hokeja na travi

V soboto, 7.4.2018, bo ob 9.30 uri, na igrišču v Lipovcih potekala predstavitev hokeja na travi.

Vljudno vabljeni!


02.04.2018

Volitve

Hokejski klub Lipovci je dne 3.3.2018 ob 18.00 uri v vaškem domu Lipovci opravil letni občni zbor kluba.

Na letošnjem občnem zboru so potekale tudi volitve in razrešnica dosedanjega vodstva kluba.
Dosedanji predsednik kluba Franc Maučec je sicer naznanil svoj odhod s te funkcije, vendar pa ni bilo predloga kandidata za novega predsednika, tako da so člani kluba izvolili in potrdili novega/starega predsednika Franca Maučeca, kateri je to vlogo tudi sprejel.

Tako se je najprej razrešilo dosedanje vodstvo (UO, NO in disciplinska komisija) in izvolilo novo vodstvo.

Tako so bili izvoljeni naslednji člani UO HK Lipovci:
predsednik Franc Maučec,
podpredsednik Gorazd Zajc,
blagajnik Mateja Berden,
tajnik Robert Mesarič
in člani Mojca Rajbar, Marjan Štiblar, Dušan Maučec, Janez Vegič in Boštjan Erjavec.

V nadzorni odbor so bili izvoljeni:
predsednik Stanislav Kerman ter člana Alojz Forjan in Robert Tratnjek.

V disciplinsko komisijo so bili izvoljeni naslednji člani:
predsednik Gorazd Tivadar ter člana Drago Stanko in Matjaž Sraka.

Vsi člani, ki so bili izvoljeni v omenjene odbore kluba, so bili soglasno izvoljeni in potrjeni s strani članov kluba za naslednja 4 leta.

Na občnem zboru je bilo prisotnih 62 članov kluba, kar je res pohvalna številka.

Predsedniku in vsem ostalim članom, ki so bili izvoljeni v omenjene odbore, želimo še naprej dobro in uspešno delo.


Galerija


06.03.2018

Turnir U10, U12

Zadnji vikend v februarju je bil rezerviran za turnir mlajših selekcij, ki je potekal od 24.-25. februarja 2018. Na turnirju sta sodelovali tudi selekciji U10 in U12.

Selekcija U10 se je prvič v dvorani predstavila samo z najmlajšimi člani, ki so pokazali, da obvladajo hokejske veščine, videli smo izredno borbeno igro in timski duh. Čeprav so zasedli končno 7. mesto, smo lahko videli, da je prihodnost HK Lipovci svetla. Omenimo, da je v selekciji U10 za najboljšo golmanko bila proglašena Špela Berden.

V selekciji U12 smo imeli veliko večja pričakovanja, prav tako smo tudi v tem ritmu začeli turnir in dosegli rutinirano zmago, nato smo nesrečno izgubili, ko žoga ni hotela v gol, v zadnji tekmi proti domačinom nam pa več kot izenačen rezultat ni uspelo doseči.
V nedeljo smo potem zmagali še na dveh tekmah, kar je zadoščalo za končno 5. mesto. Navdušili so tudi z nekaterimi akcijami in potezami, zato so jih gledalci nagradili z velikim aplavzom po koncu turnirja.

V selekciji U12 je bil za najboljšega igralca izbran Samo Vučko.

Nekaj utrinkov iz turnirja si lahko ogledate v naši galeriji.


28.02.2018

Občni zbor

V skladu s statutom Hokejskega kluba Lipovci sklicujem redni letni OBČNI ZBOR kluba,

ki bo v soboto, dne 03.03.2018 ob 18.00 uri v prostorih Vaškega doma v Lipovcih.

Predlagam naslednji dnevni red:

  1. Pozdravni nagovor in otvoritev občnega zbora.
  2. Predlogi in izvolitev delovnega predsedstva.
  3. Ugotovitev prisotnosti in sklepčnosti občnega zbora.
  4. Razprava, dopolnitev in potrditev predlaganega dnevnega reda.
  5. Letna poročila o delu kluba (predsednikovo poročilo, poročilo o računovodskih izkazih s pojasnili in poročilo o poslovanju kluba, poročilo nadzornega odbora, poročila trenerjev).
  6. Razprava o poročilih, dopolnitve le teh in potrditev.
  7. Razrešnica dosedanjega vodstva (UO, NO, disciplinske komisije) in imenovanje ter volitve novega vodstva.
  8. Program dela in tekmovanj za leto 2018.
  9. Razno.

Vse člane kluba, kakor tudi vse ljubitelje športa naprošam, da se občnega zbora udeležijo in s svojo prisotnostjo prispevajo delež k uspešnemu delu in programu dela kluba.

Vljudno vabljeni tudi vsi starši igralcev mlajših selekcij U-10, U-13 in U-19!

Po končanem občnem zboru se bo pobirala tudi članarina za leto 2018 v znesku 20 € za vsakega člana kluba.

S športnimi pozdravi, predsednik kluba Franc Maučec


26.02.2018

EP Praga

Člani HK Lipovci so ta vikend prepotovali preko tisoč kilometrov evropske poti.

V četrtek zjutraj so se polni optimizma odpravili v češko Prago na evropsko prvenstvo v dvoranskem hokeju skupine C1.

Prvo tekmo so odigrali v petek proti prvakom iz Ukrajine. Naši fantje so se z njimi srečali že na začetku te sezone na pripravljalnem turnirju v Gospiću. Zato so vedeli, da jih čaka zelo naporno srečanje. Ukrajinci so znani po zelo agresivni igri in so naše igralce stisnili že takoj na začetku tekme. Takšna igra pa nikakor ni ustrezala našim prvakom. Čeprav so imeli tudi nekaj priložnosti, o končnem zmagovalcu ni bilo dvoma. Igralci Ukrajine so jim nasuli kar 8 golov. Pri naših pa se je nekako že nakazalo, da bodo za vsak gol morali pošteno garati.

Po končani tekmi ni bilo videti pretiranega razočaranja, kajti ekipa iz Ukrajine je bila enostavno boljša, zato so svoje misli usmerili že proti Valežanom. Začetek je bil zelo obetaven in po prvem polčasu so naši vodili za gol. Imeli so kar nekaj lepih priložnosti za povišanje vodstva, a žal premalo športne sreče. V drugem polčasu so igralci iz Welsa zadeli praktično iz slabih dveh pol priložnosti ter manjši napaki naših fantov. Naši pa so zopet iz vseh šans zadeli le enkrat in se na koncu morali zadovoljiti z nerešenim rezultatom 2:2 (Strelec:2x M.Mesarič)

Tako se je dan končal brez zmage in upanjem, da jih toliko nesreče ne more spremljati celotni vikend. A so se žal motili.

Naslednji dan se je celotna slika ponovila. Najprej so se pomerili proti ekipi iz Portugalske, ki je naše fante premagala z rezultatom 3:0. Tudi na tej tekmi so imeli Lipovci svoje priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Ob tem velja omeniti, da so naši fantje imeli več priložnosti kot v finalu državnega prvenstva. Ampak željenega učinka ni bilo od nikoder. Kako dobra je bila igra proti prvaku iz Portugalske pove tudi dejstvo, da so Portugalci premagali Valežane z rezultatom 12:2, na celotnem prvenstvu pa prikazali eno od lepših iger dvoranskega hokeja.

Tako je naš klub osvojil tretje mesto v svoji skupini in se je na naslednji tekmi pomeril proti tretje uvrščeni ekipi iz druge skupine - slovaški ekipi Senkvice.

Tako kot prejšnji dan - dober začetek a slab konec. Po vodstvu z dvema goloma in slabo realizacijo v napadu, kjer so lipovčari kar trikrat zapravili strel na prazna vrata, je k preobratu pripomogel še turški sodnik, ki je v prvem polčasu razveljavil gol A.Pavlinjeka, nato pa še v drugem polčasu dosodil neupravičen kratki kot, s katerim so Slovaki znižali rezultat na en gol razlike. Igra naših je razpadla in kar nekaj časa je trajalo, da se je naša ekipa prenehala ukvarjati s sodnikom, kar pa jim je na koncu pobralo preveč moči in Slovaki so prišli do izenačenja. Ker pa bi si v primeru zmage na široko odprli vrata za obstanek, so iz igre vzeli golmana in zaigrali s šestimi igralci v polju. Na žalost so to izkoristili Slovaki in zadeli prazna vrata ter tekmo obrnili v svoji korist z rezultatom 3:2 (Strelca: F.Maučec in R.Mesarič)

Zadnji dan tako o svojem obstanku niso odločali več sami, v primeru zmage Lipovčarjev nad Roscom iz Madžarske, bi namreč Slovaki morali premagati Valežane. A vendar se ni zgodilo ne eno ne drugo. Še enkrat več se je pokazala neučinkovitost v napadu. Igralci Rosca pa so zadeli praktično vse kratke kote - štiri od petih strelov. Nekaj upanje se je pokazalo proti koncu tekme pri rezultatu 5:4, ko so naši, kot na prejšnji tekmi, zaigrali brez golmana, a tudi tokrat brez uspeha. Končni rezultat: 7:4 za Rosco (Strelci: D.Mesarič, P.Katovski in 2x M.Mesarič)

Tako so naši fantje zaključili prvenstvo brez zmage in nazadovali v skupino C2. A v tako kakovostni skupini enostavno brez športne sreče naši hokejisti niso imeli nobenih možnosti. Kako slaba je bila realizacija pove tudi dejstvo, da so v celotnem vikendu zadeli samo osem golov, kar je absolutno premalo, čeprav je bilo daleč od tega, da nebi imeli svojih priložnosti. Od tega so na tem prvenstvu samo dvakrat zadeli iz kratkega kota, čeprav so jih imeli vsaj petnajst.

Skupaj z našo ekipo se tako seli skupino nižje tudi ekipa iz Madžarske, domačini iz Prage in pa Turški prvak pa se selita eno skupino višje.

Po koncu tekmovanju je ostalo rahlo razočaranje, a vendar so igralci dali vse od sebe in jim ne gre ničesar očitati. Žal je tako, ko te zapusti športna sreča.

Zato bo potrebno čimprej pozabiti na to poglavje in se osredotočiti na novo, ki bo zelo hitro pred vrati. In to že maja - takrat na domačem terenu.


20.02.2018

Razglasitev najbolših športnikov v občini Beltinci

17.2.2018 je v Beltincih potekala razglasitev najboljšega športnika, športnice, športnih kolektivov in perspektivnih športnikov prejšnjega leta.

Kot najboljši kolektiv občine Beltinci je bil izbran naš klub Hokejski klub Lipovci.

V konkurenci športnikov pa je bil naš igralec Martin Mesarič proglašen za drugega najuspešnejšega športnika občine Beltinci.

Prav tako je občina Beltinci podelila posebno priznanje, za življensko delo v športu, našemu dolgoletnemu članu Alojzu Forjanu.

Čestitamo!


19.02.2018

Prvaki DDP

Ta vikend je na Osnovi šoli III v Murski Soboti potekal vrhunec državnega prvenstva v dvoranskem hokeju.

Kot prvi so začeli v selekciji U13, kjer si je naš podmladek priigral naziv državnih prvakov.
Z rezultatom 2:1 so premagali nasprotnike iz M.Toplic. Na koncu sta bila Alen Maučec in Marcel Stanko proglašena za najbolšega strelca, Alen Maučec pa še za najboljšega igralca.

V selekciji U10, ki je v sredo v beltinskem balonu premagala M.Toplice, so potihoma pričakovali enak razplet. Po začetnem vodstvu jim je sreča obrnila hrbet: zadeli so dve vratnici, ekipa iz M.Toplic pa je zadela štirikrat in se zasluženo veselila zmage.
Kljub temu je bila Špela Berden proglašena za najboljšo vratarko selekcije U10.

Kot zadnji predstavniki našega kluba so se pomerili še člani proti ekipi iz Predanovec.
Po sanjskem začetku in zelo dopadljivi igri so v prvem delu prvega polčasa vodili že z 3:0 (strelci: P.Katovski, F.Maučec in D.Mesarič).
A igralci iz Predanovec niso popustili ter tudi s pomočjo napak lipovskih igralcev prišli do izenačenja.
Priložnosti za gol se se nato vrstile na eni in na drugi strani. Lipovci so imeli kar 6 kratkih kotov, iz katerih niso mogli zadeti, čeprav je bilo to na prejšnih tekmah precej močno orožje naših članov. Igralci Predanovec pa so svoje priložnosti iskali predvsem preko odličnih preigravanj Potokarja, ki je kar nekajkrat ogrozil vrata naših igralcev.

Tekma je tako bila napeta vse do konca in je upravičila naziv finalne tekme. Tekma se je po rednem delu končala brez zmagovalca. O prvaku so odločali penali, pri katerih so bili naši igralci bolj zbrani. Zadela sta P.Katovski in D.Mesarič, J.Vučko pa je ubranil dva strela, edinega je dobil le po odboju žogice.

Kot je že v navadi, se na koncu podelijo še priznanja trem najboljšim - in tokrat so vsa tri romala v Lipovce k našim igralcem: najboljši vratar je postal Jernej Vučko, najboljši igralec Martin Mesarič in najboljši strelec Peter Katovski.

Ob tem je potrebno omeniti, da s tem še ni konec sezone dvoranskega hokeja. V četrtek namreč naši člani potujejo v češko Prago, kjer se bo odvijalo evropsko dvoransko prvenstvo skupine C1. Tam se bodo pomerili z zelo težkimi nasprotniki in bo že vsaka točka pomenila uspeh. Rezultate lahko spremljate na tem naslovu.

Naši najmlajši pa se bodo nato naslednji vikend odpravili še na tekmovanje v hrvaško Zelino.Fotografije finalnega turnirja si lahko ogledate pod sklopom galerija.


12.02.2018

Stopnjevanje forme

Hokejisti Lipovec počasi a vztrajno dvigujejo svojo formo. Ta vikend so namreč dosegli dve zmagi, čeprav niso bili v kompletni zasedbi. Zaradi službenih obveznosti sta namreč manjkala brata Mesarič, poleg tega se je po prvi tekmi poškodoval še Katovski.

Prvo tekmo so tako odigrali proti ekipi M.Toplic in jih premagali z rezultatom 6:0, nato še ekipo iz Predanovec z rezultatom 4:0.

Igralci z vsako tekmo prikazujejo vedno bolj dopadljivo igro in upajmo, da se bo to nadaljevalo še naslednji vikend, ko je na sporedu finale.

Prav tako bodo za prvo mesto igrali v selekciji U10 in U13.

Prva tekma finala bo na razporedu v nedeljo, 11.2.2018 ob 13:00, kjer bodo palice najprej prekrižali U13, nato ob 13:45 U10, ter člani ob 16:20.

Po tekmi bo potekala razglasitev rezultatov za vse selekcije.


06.02.2018

Prvi krog DDP

Tokrat se je prvi krog dvoranskega državnega prvenstva odigral prvič na Osnovni šoli Apače.

Presenečenj pri samih rezultatih ni bilo. Pri članih, kot je nekako že v navadi, bijeta boj za prvaka naša ekipa in ekipa iz Predanovec. S tem, da nikakor ne gre odpisati tudi ekipe iz M.Toplic, ki so vedno neugoden nasprotnik, a vendar prevečkrat igra toplo-hladno.

Še največja novost je bil prihod novega igralca Petra Katovski iz Bulgarije, ki je prišel kot okrepitev predvsem za tekme evropskega prvenstva v Pragi, kamor odpotujejo naši igralci od 16 do 18. februarja. Peter ima tudi izobrazbo na športnem področju in nam tako za ta čas bivanja v Sloveniji, pomaga tudi pri treningih mlajših igralcev - kar je več kot dobrodošlo.

Vsekakor nas čaka še zelo zanimivo dvoransko prvenstvo.

Naslednje tekme domačega prvenstva bodo že v soboto, 3.2.2018, v Puconcih.

Istočasno z državnim prvenstvom se je odvijalo tudi evropsko prvenstvo reprezentanc skupine C3 za ženske, kjer so naše igralke zasedle tretje mesto.


Rezultati prvega tekmovalnega vikenda:
U10
Lipovci : Moravske Toplice 0:5
U13
Lipovci : Moravske Toplice 5:1
Moravske Toplice : Lipovci 1:3
Člani
Lipovci : Triglav Predanovci 3:3
Moravske Toplice : Lipovci 1:11
Triglav Predanovci : Lipovci 2:2
Moravske Toplice : Lipovci 0:7


29.01.2018

Začetek dvoranskega tekmovanja

Hokejisti na travi ta vikend vstopajo v tekmovalni del dvoranske sezone.

Naša reprezentanca je tako po lanskem turnirju na prostem v Lipovcih, zopet zbrana na novem tekmovanju, tokrat v dvorani na Cipru.

Od 12. do 15. januarja 2018 poteka namreč tekmovanje skupine C3 za reprezentance. Čeprav je kar nekaj odpovedi igralcev, se je ekipa dobro pripravila. Nasprotniki naše reprezentance so: Wales, Slovaška, Belorusija, Grčija, Škotska in domačini iz Cipra.

Naslednji vikend pa nas že čakajo tekme državnega prvestva za vse selekcije ter evropsko prvenstvo za dekleta skupine C3, ki bo potekalo v Apačah.

Razpored si lahko ogledate pod sklopom tekmovanja.11.01.2018

2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007
To Top Remember